Seagulls jatkoaikavoittoon Nokialla, Vilpas, Pyrintö ja Bisons myös voitokkaina

6.1.2016 Korisliigan neljän pelin keskiviikon trilleri nähtiin Nokialla, jossa vierailija Helsinki Seagulls haki arvokkaat sarjapisteet tiukasta jatkoajalle venyneestä ottelusta lukemin 91-88 (46-36, 78-78). Salossa Vilpas otti kotivoiton Kouvoista 1210 katsojan edessä luvuin 81-73 (48-40), Pyrintö haki sarjapisteet Kotkasta 75-71 (44-39) –vierasvoitolla ja Bisons voitti Kobrat Lapualla numeroin 89-78 (43-33).

Antto Nikkarinen oli avainroolissa, kun Seagulls haki sarjapisteet Nokialta jatkoaikavoiton turvin.

Juho Nenonen ja Salon Vilpas jatkoivat vahvoja otteitaan kotihallissaan. Keskiviikkona kaatui Kouvot komean esityksen jälkeen.

Damon Williams kirjautti tililleen tupla-tuplan, kun Pyrintö haki sarjapisteet Kotkasta.

Martin Zeno oli oivalla pelipäällä, kun Bisons palasi voittokantaan Lapuan Kobrien vieraana. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Pekka Vainio

Helsinki Seagulls haki arvokkaat sarjapisteet BC Nokian vieraana Korisliigan keskiviikon kierroksen jännittävimmässä ottelussa. Toisella puoliajalla ottelun voittotaisteluun tosissaan mukaan kavunneet helsinkiläiset tasoittivat ottelun Timo Heinosen (6 pistettä/5 levypalloa) lay-upilla vain hetken ennen neljännen jakson päättymistä, ja veivät jatkoajan tiukkojen vaiheiden jälkeen nimiinsä. Loppulukemat helsinkiläisille kirjattiin numeroin 91-88 (46-36, 78-78).

Voiton ansiosta Seagulls jatkaa sarjataulukossa sijalla 5.

Nokian palloiluhallin yleisö sai otteluun haluamansa alun, kun isännät olivat ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia kaikessa tekemisessä askeleen Seagullsia edellä. Avausjakson neljän pisteen johtoasema vaihtui puoliajan 10 pisteen kotijohtoon, eron käydessä parhaimmillaan jo 13:ssa.

Puoliajan isolta tauolta palasi palloiluhallin parketille kuitenkin uudella ilmeellä taisteleva Seagulls. Vain parissa minuutissa kotijohto oli kutistunut vain pisteen suuruiseksi, eikä BC Nokia hyvästä yrityksestään huolimatta saanut eroa enää kasvatettua yhdeksää pistettä suuremmaksi. Tästä piti huolen vierailijoiden hyökkäyksen moottori Antto Nikkarinen (22/3/4 syöttöä), joka heitti itse jakson aikana 4 pistettä ja jakeli päälle 3 koriin johtanutta syöttöä.

Päätösjakson aikana johtoasema vaihtoi omistajaa useampaan otteeseen, mutta vauhdikkaimmat sydämentykytykset kotiyleisö koki jakson päätösminuutin aikana. Kumpikin joukkue pääsi yrittämään pariin otteeseen korintekoa, kunnes BC Nokian serbisentteri Dragan Labovicia (16/11) rikottiin hyökkäyslevypallon jälkeen ja tämä nosti kotijoukkueen tasoihin 10 sekuntia ennen jakson päättymistä.

Seuranneen aikalisän jälkeen Nikkarinen pääsi ajamaan korille, mutta ohi menneen lay-upin jälkeen Labovicia rikottiin jälleen, eikä mies erehtynyt tälläkään kertaa vapaaheittoviivalta, nostaen nokialaiset kahden pisteen johtoasemaan. Kelloon jäi kuitenkin 6 sekuntia, ja sen ajan Seagulls onnistui käyttämään hyväkseen. Nikkarinen ajoi korille ja tarjoili Heinoselle, joka nosti helsinkiläiset tasoihin vain sekunti ennen jakson päättänyttä summeria.

Jatkoajalla vierailijoiden sankariksi nousi Jarkko Kyllönen (7/4 syöttöä), joka nosti Seagullsin voittoon ottelun viimeisen 20 sekunnin aikana. Joni Harjula (10/6 levypalloa) vei isännät johtoon reilut 20 sekuntia ennen päätössummeria, mutta Kyllösen taidokas nosto nokialaispuolustuksen keskeltä vei vierailijat takaisin pisteen johtoon. Tämän jälkeen Kyllönen riisti Harjulan syötön ja tarjoili James Sinclairille (12/10/4 syöttöä) läpiajon, josta jenkki viimeisteli ottelun loppunumerot helsinkiläisille.

Vierailijoiden riveistä jo mainittujen nimien lisäksi vahvoja esityksiä taidoistaan antoivat tupla-tuplan urakoinut sentteri Terrence Watson (17/11/2 torjuntaa), sekä 15 pistettä ja 7 levypalloa vajaan 21 minuutin peliajalla tililleen kirjauttanut Antti Niskanen.

Kotijoukkueen kokoonpanosta vakuuttavinta jälkeä Labovicin jälkeen tekivät 14 pistettä heittänyt ja 3 koriin johtanutta syöttöä jakanut takamies Vincent Simpson, sekä vahvan kokonaissuorituksen 28 minuutissa esittänyt laituri Daniel Bailey (15/5/3 riistoa).

Ottelutilastot: BC Nokia - Seagulls

Vilpas voitti Kouvot kotiparketillaan

Salon Vilpas otti makean kotivoiton Kouvolan Kouvoista 1210 katsojan edessä. Vilppaan jo tavaramerkiksi muodostunut äänekäs faniryhmä piti meteliä läpi ottelun, siivitti kotijoukkueen huikeaan heittoralliin kolmen pisteen kaaren takaa (12/28, 43%) ja lopulta voittoon asti. Loppulukemat Salohallin illassa kirjattiin kotijoukkueen hyväksi numeroin 81-73 (48-40).

Voiton ansiosta Vilpas jatkaa sarjataulukossa sijalla 7., voiton Pyrintöä ja Seagullsia perässä.

Keskiviikon kamppailu alkoi varsin tasaväkisissä tunnelmissa, molempien joukkueiden pitäessä johtoasemaa hallussaan oman aikansa avausjakson aikana ja toisen jakson alussa. Toisen jakson puolenvälin jälkeen Vilpas kuitenkin tarkensi koko joukkueen voimin tähtäimen kaaren takaa kohdalleen ja pommitti itsensä johtoasemaan eikä sitä enää vierailijoille antanut takaisin.

Puoliajan kahdeksan pisteen johtoasema kasvoi parhaimmillaan 19:n pisteen suuruiseksi Vilppaan löytäessä hyökkäykseensä flow’n ja hidastaen Kouvojen pallon liikettä toisessa päässä pelialustaa. Päätösjakson aikana Kouvot elättelivät kirihaaveita käymällä kahdeksan pisteen päässä isännistä, mutta lopulta Vilppaan puolustus jäädytti vierailijoiden kirihaaveet.

- Aika usein pelaaminen ja oma hyökkääminen on suhteessa vastustajaan. Kouvoilla on isoja, ulottuvia pelaajia ja he suojelevat rimaa hyvin. Enemmän se oli sitä, että tehtiin hyviä valintoja. Tietysti jos heität paljon kaukaa ja et osu, niin silloin pitää tehdä jotain muutoksia, pyöritteli Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Vilppaan riveistä itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat joukkueen pistekärki Austin Dufault 24 pisteellä, sekä 15 pistettä heittänyt, 11 koriin johtanutta syöttöä jakanut ja kaupantekijöiksi 5 levypalloa kahminut takamies Doug Wiggins. 10 pistettä mieheen heittäneet Ilmari Kallio ja Okko Järvi olivat myös oivalla pelipäällä ja tekivät hengästyttävän määrän työtä puolustuksessa.

Kouvojen kokoonpanosta vakuuttavinta jälkeä tekivät sentteri Thomas Gipson III (16/7), sekä tupla-tuplaa lähennellyt Ville Kaunisto (14/8).

Ottelutilastot: Vilpas - Kouvot

Pyrintö toiseen perättäiseen voittoon KTP:n kustannuksella

Tampereen Pyrintö onnistui jatkamaan viime lauantain Kataja-voittoa positiivisella tuloksella keskiviikon kierroksella, kun joukkue haki sarjapisteet Kotkasta lukemin 75-71 (44-39). Voiton avulla Pyrintö jatkaa sarjassa sijalla 6.

KTP oli pitkään voitossa kiinni, mutta Pyrintö vei ottelun viimeiset 4 minuuttia ja 58 sekuntia lukemin 11-1 ja karkasi lopulta arvokkaaseen vierasvoittoon. Pyrintö onnistui myös pitämään isokokoisen KTP:n kurissa levypallotilanteissa, voittaen koko ottelun levypallot numeroin 42-36. Hyökkäyslevypallot kirjattiin myös tamperelaisille, lukemin 16-11.

Keskiviikon kamppailussa Pyrinnön voiton takuumiehinä toimivat 19 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut takamies Antero Lehto, sekä vakuuttavan tupla-tuplan toimittanut Damon Williams (14/13/3 syöttöä/3 riistoa/2 torjuntaa).

KTP:n kokoonpanosta itsensä esille nostivat joukkueen pistekärki Samuel Haanpää 15 pisteellä, tupla-tuplan urakoinut Sefton Barrett (14/10/2 torjuntaa), sekä 9 pistettä ja 10 levypalloa nimiinsä kirjauttanut härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles.

Ottelutilastot: KTP-Basket - Pyrintö

Bisons palasi voittokantaan Lapualla

Loimaan Bisons säilytti asemansa miesten Korisliigan kärkikahinassa palattuaan voittokantaan keskiviikkona Lapualla. Bisonsin voittonumerot kirjattiin lopulta lukemin 89-78 (43-33).

Bisons otti ohjat vietyään ensimmäisen jakson 25-10 ja noustuaan vartissa jo 20 pisteen johtoon. Korikobrat tosin kipusi vielä viitisen minuuttia ennen loppua vain kahden pisteen päähän. Bisons kuitenkin terävöitti otettaan pelistä, eikä loimaalaisten voitto ollut todellisen uhan alla missään vaiheessa.

- Voiton jälkeen ei saisi olla negatiivinen, mutta meidän pitäisi pystyä pelaamaan täydet 40 minuuttia. Päästimme Kobrat peliin toisen jakson lopulla, kun saimme aikaan vain muutaman pisteen, aprikoi Bisonsin valmentaja Greg Gibson.

Bisonsin riveistä kovinta jälkeä tekivät ilmiömäiset 30 pistettä ja 15 levypalloa paininut sentteri Ike Udanoh, sekä 15 pistettä ja 6 syöttöä tililleen nakutellut laituri Martin Zeno.

Kobrien takamies Lamont Jones teki kaikkensa kotijoukkueen voiton eteen heittäen 19 pistettä ja jakaen 8 koriin johtanutta syöttöä, mutta Jonesin takana Kobrien muut profiilipelaajat eivät yltäneet samanlaiseen iskuun. Onnistujien kirjoihin itsensä pelasi kuitenkin sentteri Damien Bell-Holter 13 pisteellä ja 9 levypallolla.

Ottelutilastot: Kobrat - Bisons

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.