Kataja vierasvoittoon Vilppaasta, KTP ja Pyrintö voitokkaina kotihalleissaan

15.1.2016 Joensuun Kataja onnistui hiljentämään 1405-päisen Salohallin, kun joukkue haki kovan vierasvoiton vahvasti viime aikoina esiintyneestä Vilppaasta lukemin 85-74 (42-38). Kotkassa KTP voitti putoamistaistelun kannalta tärkeässä kamppailussa Lapuan Kobrat luvuin 93-78 (45-41), ja Tampereella Pyrintö otti vakuuttavan 83-55 (40-17) –kotivoiton Helsinki Seagullsista.

Thomas Scrubb ja Joensuun Kataja ottivat otteluruuhkan keskellä vakuuttavan vierasvoiton Vilppaasta.

Michael Pounds ja KTP voittivat putoamisviivan kamppailussa Lapuan Kobrat ehjän esityksen jälkeen.

Damon Williams operoi tupla-tuplan Pyrinnön voittaessa Seagullsin murskalukemin. Kuvat: Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Joensuun Kataja otti kauden 15:nen voittonsa Korisliigan perjantain kierroksella, kun se kaatoi äänekkään kotiyleisönsä edessä pelanneen Salon Vilppaan lukemin  85-74 (42-38). Ottelua avausjakson loppupuolelta aina päätössummeriin asti johtaneet joensuulaiset saivat hyviä minuutteja laajalta rintamalta ja onnistuivat toteuttamaan pelisuunnitelmaansa kotijoukkuetta paremmin kamppailun ratkaisuhetkillä.’’

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvin ailahteleva ja tasainen. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja kävi kahdeksan pisteen johtoasemassa, mutta Kataja kuroi eron kiinni jakson loppuun mennessä, johtaen kolmella pisteellä toiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä. Toinen jakso kulki vierailijoiden hienoisessa hallinnassa, Vilppaan kuitenkin pysytellessä iskuetäisyydellä. Puoliajan isolle tauolle lähdettiin vierailijoiden neljän pisteen johtoasemassa.

Ottelun toinen puoliaika oli vahvasti vierailijoiden hallussa. Kataja toteutti Teemu Rannikon (26 pistettä/7 syöttöä) johdolla hyökkäyksiään korkealla tasolla, eikä Vilpas pystynyt vastaamaan omalla hyökkäyspään suorittamisellaan joensuulaisten vastaavaan kuin ajoittain. Hyvän puolustuksensa ansiosta Vilpas sinnitteli kuitenkin ottelussa mukana aina päätösneljänneksen viimeisille minuuteille asti.

Kamppailun ratkaisu nähtiin kahden viimeisen minuutin aikana Rannikon käsistä. Vilpas kuroi eron ensin kuuteen pisteeseen, jonka jälkeen isännät pääsivät koittamaan eron kuromista kolmeen Monyea Prattin (20/12 levypalloa) kolmosella, mutta tuloksetta. Seuranneessa Katajan hyökkäyksessä Rannikko näytti Salohallin 1405 katsojalle miksi mies on pelannut muutamaa pykälää kovemmissakin otteluissa. Haastettu kolmonen ilmaan, pallo vastaansanomattomasti korisukan läpi ja ero takaisin yhdeksään pisteeseen. Peli, erä, ottelu.

Vilppaan kiriyritykset jäivät tämän jälkeen tyngiksi, ja loppulukemat 85-74 (42-38) Kataja viimeisteli viimeisten sekuntien kolmen pisteen heitolla.

- Pakettimme pysyi hyvin kasassa ja puolustuspelikin onnistui pitkästä aikaa. Ilahduttavaa oli se, että kotimaiselta osastolta löytyi paljon onnistujia, totesi Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Katajan voiton takuumiehinä toimivat Rannikon lisäksi 21 pistettä heittänyt Trevis Simpson, sekä vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Thomas Scrubb (8/9/3 syöttöä).

Kotijoukkueen parhaimmistoon Prattin kanssa lukeutuivat 20 pistettä heittänyt Juho Nenonen, sekä liukas takamies Doug Wiggins (17/8/6/2 torjuntaa).

Ottelutilastot: Vilpas - Kataja

KTP isoon kotivoittoon Kobrista

KTP otti erittäin tärkeän voiton perjantaina, joukkueen kaataessa putoamisviivan yläpuolella majailevan Lapuan Kobrat luvuin 93-78 (45-41). Voitto oli KTP:lle toinen viiteen otteluun, ja voiton avulla KTP kuroi eron Kobriin kahteen voittoon. KTP on pelannut kaksi ottelua lapualaisia vähemmän.

Perjantain kamppailu oli vielä puoliajalle asti tasainen. Kotijoukkueen viiden pisteen johto vaihtui kuitenkin kolmannen jakson kolmen viimeisen minuutin aikana 17:n pisteen marginaaliin, KTP:n vietyä tuon noin kolmen minuutin pätkän numeroin 16-4.

Päätösjakson aikana Kobrat antoivat kaikkensa, mutta todellista uhkaa KTP:n voitolle ei enää ollut. Runsaskorinen päätösneljännes meni vierailijoiden nimiin kahden pisteen erolla, mutta loppulukemat Kotkan Steveco Areenalla kirjattiin lopulta kotijoukkueelle numeroin 93-78.

KTP:n riveistä parasta osaamistaan perjantain kamppailussa esittivät 32 pistettä pussittanut, 8 levypalloa kahminut ja 5 koriin johtanutta syöttöä jakanut laituri Sefton Barrett, sekä vakuuttavan tupla-tuplan urakoinut, härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles (19/14).

Vierailijoiden kokoonpanosta itsensä esille nostivat takamies Lamont Jones 27 pisteellä ja 8 koriin johtaneella syötöllä, sekä 11 pistettä 16:ssa minuutissa pussittanut Panu Peltokangas.

Ottelutilastot: KTP-Basket - Kobrat

Pyrintö vakuuttava kotiparketillaan

Tampereen Pyrintö otti vakuuttavan kotivoiton perjantain kierroksella, kun se kaatoi Pyynikillä Helsinki Seagullsin likimain mykistävin 83-55 (40-17) –numeroin. Pyrinnön ilmatiivis puolustus alusti kotivoiton jo kamppailun ensimmäisellä kymmenminuuttisella, isäntien pidettyä Seagullsin vain viidessä pisteessä.

Pyrinnön voitto oli jo sinettiä vaille puoliajalla, tamperelaisten karattua avausjakson vahvan puolustuspään esityksen jälkeen toisella jaksolla neljässä minuutissa 21:n pisteen karkumatkalle. Tulostaulun puolesta loppujakso kulki tasaisemmissa lukemissa, mutta puoliajan isolle tauolle joukkueet lähtivät Pyrinnön 23:n pisteen johtoasemasta.

Ottelun toinen puoliaika oli kotiyleisön näkökulmasta varsin mukavaa koripalloa, vaikka ottelun tempo ja intensiteetti laskivatkin pykälän verran alaspäin. Pyrinnön johto käväisi parhaimmillaan jopa 33:ssa pisteessä, ja loppulukemat Pyynikillä kirjattiin kotijoukkueelle numeroin 83-55.

Pyrinnön vakuuttavasti suorittaneesta kokoonpanosta parasta jälkeä perjantaina tekivät Damon Williams (20/10/6/4 riistoa), sekä 11 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut, illan komeimman donkin esittänyt sentteri Mikael Sandberg.

Seagullsin nopeasti maton alle lakaistavan esityksen valopilkkuina toimivat 11 pistettä päätä kohden pussittaneet Timo Heinonen ja Terrence Watson (11/12/2 torjuntaa).

Ottelutilastot: Pyrintö - Seagulls

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.