Kouvot vakuuttavaan vierasvoittoon Loimaalla

4.3.2016 Kouvolan Kouvot onnistui perjantaina katkaisemaan yhdeksän ottelun mittaisen vierasotteluiden tappioputkensa ottelussa Loimaan Bisonsia vastaan. Kamppailua avausjaksosta asti hallussaan pitänyt Kouvot karkasi nopeasti kaksinumeroiseen johtoasemaan, eikä päästänyt kotijoukkuetta enää voittotaisteluun mukaan karaten lopulta vakuuttavaan 102-63 (59-39) –vierasvoittoon.

D.J. Richardson oli Kouvojen pisteykkönen, kun joukkue haki arvokkaat sarjapisteet Loimaalta. Kuva: Kai Kilappa

Kouvolan Kouvot oli ennen perjantai-iltaa hävinnyt yhdeksän perättäistä vierasotteluaan, mutta joukkueen 12/3 –kotisaldo oli pitänyt joukkueen sarjataulukossa neljännellä sijalla, voiton perjantaista vastustajaansa, Bisonsia perässä. Perjantain kamppailu oli kuitenkin Kouvojen vierasotteluiden tappioputkeen nähden kuin peilikuva.

Kouvot ottivat ottelun haltuunsa jo ottelun avausminuuttien aikana. Ottelun kolmannelta peliminuutilta alkanut Kouvojen 19-2 pisteputki vei vierailijat 25-9 –johtoasemaan, eivätkä isännät onnistuneet kuromaan eroa enää yksinumeroisiin lukemiin avauspuolikkaan aikana.

Kouvojen vahva, pelinopeutta ja –rohkeutta uhkuva pelaaminen jatkui entisellään myös puoliajan ison tauon jälkeen. Kolmannelle neljännekselle Kouvot tulivat vesitiiviin ja ympäri parkettia lentävän puolustuksensa siivittämänä niin vakuuttavin ottein, että ajoittain tuntui kuin Kouvot olisi ollut Loimaalla tutuksi tullut VTB-Liigan kova, kansainvälinen vastustaja. Jakson ensimmäiset viisi ja puoli minuuttia kirjattiin Kouvoille 16-0, eikä ottelun voittajasta ollut enää tämän jälkeen epäselvyyttä.

Ottelun kaikki jaksot nimiinsä vienyt Kouvot laski puolustuspelaamisensa intensiteettiä pykälän verran päätösneljänneksellä, mutta perjantai-illan kamppailusta päällimmäisenä mieleen jäi silti Kouvojen vastaansanomattoman vakuuttava peliesitys molemmissa päissä parkettia.

- Oli hyvä peli. Siinä ei oikeastaan ollut mitään ihmeellisiä erikoisuuksia. Puolustustapa oli myrkkyä, koska Bisonsilla ei ole ollut aikaa valmistautua, pyöritteli Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

- Meillä on solid viiden 1-2-3 -paikan pelaajan rotaatio ja voidaan pitää peliajat alle 25 minuutissa. Siten tulemme pelaamaan myös jatkossa.

Voiton turvin Kouvot nousi sarjataulukossa Bisonsin edelle, sijalle 3. Joukkueilla on saman verran voittoja, mutta Kouvot ovat keskinäisten otteluiden ansiosta Bisonsia edellä.

Kouvojen parhaimmistoon perjantain voitto-ottelussa lukeutuivat 25 pistettä pussittanut D.J. Richardson, tupla-tuplan operoinut Ville Kaunisto (12/11/5 syöttöä) sekä levypallon tupla-tuplista jääneet Alexander Madsen (17/9/3 riistoa) ja Thomas Gipson III (16/9).

Bisonsin valopilkkuihin vaikeassa ottelussa kuuluivat 20 pistettä heittänyt takamies P.J. Hill ja 12 pistettä pussittanut Tuukka Kotti.

Ottelutilastot: Bisons - Kouvot

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.