Naisten Korisliigassa kolmen kotivoiton sunnuntai

13.3.2016 Naisten Korisliigan sunnuntaikierroksella nähtiin kolme kotivoittoa, kun Hyvinkään Ponteva voitti Vimpelin Vedon lukemin 80-71 (40-40), Peli-Karhut kukisti Tampereen Pyrinnön 78-73 (45-42) ja Äänekosken Huima nappasi vaivatta voiton EBT:stä luvuin 81-64 (37-15).

Taru Tuukkasen HyPo otti kotivoiton Vimpelistä.

Tear'a Laudermill johdatti myös Peli-Kahut kotivoittoon.

Noora Lakaniemi esiintyi pirteästi Huiman voitossa EBT:stä. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo.

Hyvinkäällä nähtiin kutkuttavan jännittävä avauspuoliaika, joka eteni lähes kori korista ja puoliajalle mentiinkin tasalukemissa. Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue otti ohjat hienoisesti käsiinsä, mutta lopullinen repäisy tapahtui viimeisellä kymmenminuuttisella ViVen noustua kahden pisteen johtoon, jonka jälkeen HyPo vei seuraavat minuutit 15-0.

Vimpeli uhitteli tiukasti viimeisellä neljänneksellä, mutta heti kun aikalisän jälkeen palasimme pelisuunnitelmaamme, veimme pätkän 15-0 ja ratkaisimme pelin, voittajien päävalmentaja Tero Niskanen summasi.

Laajalla rintamalla onnistujia keränneen kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Taru Tuukkanen (16/14) sekä niin ikään 16 pistettä upottanut Henna Salomaa. Vierailta korkeimman pistesaaliin keräsi Alexyz Vaioletama (26/9).

Lisätiedot: Ottelutilastot

PeKa piti pintansa loppuun asti

Kotkassa käytiin kiihkeä kamppailu, vaikka ottelun panokset olivat runkosarjasijoitusten kannalta vähäiset. Emännät tulivat otteluun terävämmin, mutta Pyrintö nousi kerta toisensa jälkeen takaisin iholle. Kolmannellä jaksolla ero kasvoi Peli-Karhujen hyväksi suurimmillaan 13 pisteeseen ja vaikka vieraat nousivat jälleen iskuetäisyydelle, säilytti PeKa johtonsa ja nappasi voiton.

- Viihdyttävä ja varsinkin kuuma ottelu, vaikka panokset vähäiset molemmilla joukkueilla, Peli-Karhujen valmennuksesta vastaava Seppo Kurki pohti ottelun jälkeen.

Peli-Karhuilta suurimmiksi onnistujiksi nousivat Tear’a Laudermill (21/6) sekä 20 pistettä tarkasti heittänyt Roosa Lehtoranta. Pyrinnön ykkönen oli tupla-tuplan urakoinut Keira Peak (23/13).

Huiman avauspuoliaika liikaa EBT:lle

Espoo Basket Team ei kyennyt löytämään lääkkeitä kotijoukkueen puolustukselle avauspuoliajalla, vaan Huima piti vieraat ainoastaan 15 pisteessä ensimmäisen 20 minuutin ajan. Toisella puoliajalla myös EBT:n hyökkäyspeli vapautui hieman, mutta se ei kyennyt nousemaan enää 32 pisteen takaa-ajoasemasta mukaan voittotaisteluun.

Huimalta peräti kuusi pelaajaa ylsivät kaksinumeroisille pisteille ja heistä tupla-tuplan keräsivät Jazmine Perkins (10/12), Sequoia Holmes (11/10) sekä Kenya Robinson (14/10). Espoolaisilta korkeimmat tehot keräsi Danielle Ballard (16/18).

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.