Seagulls, Karhu ja Kouvot kotivoittoihin, Pyrintö voittoon Pirkanmaan derbyssä

23.3.2016 Miesten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona neljä ottelua, joista kolme päättyi kotivoittoihin. Seagulls kaatoi Kobrat lukemin 83-71 (43-28), Karhu kukisti Salon Vilppaan 76-70 (36-38) ja Kouvot nappasi voiton jatkoajan jälkeen KTP-Basketista 97-93 (46-36). Pyrintö haki voiton Nokialta luvuin 68-75 (33-31).

David Gonzalvezin Kouvot nappasi jatkoaikavoiton Kymenlaakson derbyssä. Kuva: Matti Koskinen.

Damon Williams johdatti Pyrinnön voittoon Nokialla.

Jason Conleyn Seagulls otti kotivoiton Kobrista...

Kuten myös Bojan Sarcevicin Karhu kotisalissaan Vilppaasta. Kuvat: Matti Koskinen, Francois Perthuis, Erkki Hautaviita.

Helsingissä kotijoukkue dominoi avauspuoliaikaa ja tauon jälkeen Kobrat virittelivät hienoista kiriä, mutta Seagulls ei luopunut johtoasemastaan, vaan piti johtonsa tarkemman heitto- ja vahvan levypallopelin (43-31) turvin.

- Yhteisen kommunikoinnin pitää toimia paremmin, tuli muutama kori nukahduksista. Ihan tyytyväinen täytyy olla, viimeinen kotipeli ja pelattiin suurin osa pelistä ihan mukiin menevästi, Seagulls-luotsi Mikko Larkas tuumi.

Jason Conley (17) ja James Sinclair (15) muodostivat isäntien tehoparin. Tuomas Viertola heitti vieraille 17 ja Dom Morris 16 pistettä.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Pienet asiat ratkaisivat Karhulle voiton

Tasaisesti alkanut ottelu eteni hienoisesti Vilppaan komennossa puoliaikaan asti. Tauolta isännät palasivat kentälle kuitenkin sisuuntuneena ja ottelun toinen 20 minuuttinen oli kauhajokelaisten hallinnassa.

Alussa olimme hitaita ja pääsimme Vilppaan tekemään rauhassa omia asioita. Pieniä virheitä puolustuksessa, joista puhuimme tauolla, voittajien päävalmentaja Sami Toiviainen totesi.

Karhun tehomiehinä kunnostautuivat Cade Davis heittämällä 22 pistettä sekä Bojan Sarcevic 16 pisteellä ja kuudella syötöllä. Vilppaan ykköset olivat Sherman Gay (24/6) ja Monyea Pratt (12/11).

KTP:ltä loppui bensa jatkoajalla

Kouvolassa isäntäjoukkue oli niskan päällä avauspuoliajan, mutta kotkalaisjoukkue ei antanut periksi, vaan nousi rinnalle Devonne Gilesin (30/10) johdolla. KTP oli kolmen pisteen johdossa vielä 10 sekuntia ennen loppua, mutta Kyle Shilohin onnistunut kolmonen toi Kouvot tasoihin.

Jatkoajalla KTP-Basket ei kyennyt käyttämään Kouvojen isojen miesten virhevaikeuksia hyväkseen, vaan sarjapisteet jäivät Kouvolaan.

Upea korisilta olisi voitto mennyt kummalle joukkueelle tahansa. Meidän piti laittaa peli pakettiin 17 minuutin kohdalla, mutta sen jälkeen Kotka sai hyvän runin ja pienen elon puoliajalle, Kouvojen päävalmentja Jyri Lehtonen kertoi.

Ville Kaunisto (24/12) nousi Kouvojen tehokkaimmaksi. Häntä säesti 19 pisteellä David Gonzalvez.

Pyrintö vahvempi Pirkanmaan derbyssä

Nokian paikallisderbyn avauspuoliaika aaltoili puolelta toiselle, Pyrinnön karatessa johtoon avausneljänneksellä, jonka BC Nokia kuitenkin kiri nopeasti tasoihin ja lopulta ohi puoliaikaan mennessä. Toinen puoliaika oli kuitenkin vieraiden näytöstä Damon Williamsin (20/8) johdolla.

- Paikallismatsit ovat hienoja matseja! Olimme tiukassa pelissä henkisesti vahvoja ja pelaajamme pelasivat loppua kohden järkevästi, tamperelaisten päävalmentaja Ilkka Palviainen kehui.

Isäntien tehokkaimmat olivat Dragan Labovic (16/10) ja Vuk Malidzan (11/6/8 syöttöä).

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.