Huima välieriin, FoA 2-1 ottelujohtoon Honkaa vastaan

26.3.2016 Äänekosken Huima vastasi Naisten Korisliigan kevään ensimmäisestä todellisesta yllätyksestä, kaatamalla Vimpelin Vedon vieraskentällä lauantaina lukemin 71-69 (38-30), samalla tiputtaen sarjakolmosen Vedon pudotuspeleistä 3-0 –otteluvoitoin. Forssassa Alku nousi 2-1 –johtoon ottelusarjassa voittaen toisen kotiottelunsa vakuuttavasti 77-58 (42-31).

Kenya Robinson nakutteli tilastoihin tupla-tuplan Huiman välieriin vieneessä vierasvoitossa Vimpelissä.

Juta Jahilo ja Forssan Alku ovat voiton päässä välieristä lauantain kotivoiton myötä. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis

Äänekosken Huima osoitti viimeistään lauantaina, ettei joukkueen kevätkunto ole ollut minkään sortin silmänlumetta. Viimeiset viisi otteluaan runkosarjassa voittanut Huima voitti lauantaina Vimpelin Vedon vieraskentällä vahvan esityksen päätteeksi lukemin 71-69 (38-30) ja tiputti samalla Vedon ulos pudotuspeleistä puhtaasti 3-0 –otteluvoitoin.

Lauantain kamppailu alkoi vierasjoukkueen osalta pirteillä otteilla. Hermostuneesti kamppailun avauspuolikkaan pelannut ViVe oli vielä avausjakson ajan Huiman rinnalla, mutta äänekoskelaiset olivat karata Vedolta toisella neljänneksellä kotijoukkueen hyökkäyspelaamisen takutessa pahemman kerran.

Ottelun toisella puoliajalla Huima oli karata muutamaan otteeseen, mutta ViVe onnistui kotiyleisönsä tukemana pysyttelemään iskuetäisyydellä päätösjakson puoleen väliin asti. Veto näytti jo kääntävän ottelun päätösjakson puolivälin tienoilla Crystal Bradfordin nostaessa Vedon pisteen johtoon.

Bradfordin korin jälkeiset puolitoista minuuttia menivät kuitenkin Huimalle vastaansanomattomasti 8-0, eikä Veto saanut missään kohtaa kurottua eroa enää kolmea pistettä lähemmäksi ennen kuin vasta viimeisillä sekunneilla syntyneellä korilla. Huima ei kuitenkaan hermoillut, eikä antanut Vedolle enää tasoitusmahdollisuutta vaan onnistui pitämään tulostaululla 71-69 –voittolukemat.

Huiman parhaimmistoon lauantain kamppailussa lukeutuivat tupla-tuplat toimittaneet Kenya Robinson (16/12) ja Sequoia Holmes (16/12/3 syöttöä), sekä kaksikon kanssa samaan pistemäärään yltäneet Jazmine Perkins (16/8/3 syöttöä) ja Camilla Grönberg (16/3 riistoa).

ViVen kauden viimeisessä ottelussa kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplat nakutelleet Crystal Bradford (17/15/3 syöttöä) ja Alexyz Vaioletama (15/14) sekä 13 pistettä heittänyt takamies Cori Coleman (13/8).

Ottelutilastot: ViVe - Huima

Alku voiton päässä välieristä

Forssan Alku nousi voiton päähän Naisten Korisliigan välieristä kaatamalla Hongan kotisalissaan lauantaina numeroin 77-58 (42-31). Ottelusarja on katkolla Alulle jo huomenna.

Lauantain ottelun ratkaisu nähtiin kamppailun kolmannella jaksolla, josta muodostui varsin kaksijakoinen näytös. Neljänneksen ensimmäinen minuutti meni Hongalle puhtaasti 7-0 ja vierailijat nousivat neljän pisteen päähän kotijoukkueesta. Tämän jälkeiset yhdeksän minuuttia FoA paukutti nimiinsä numeroin 14-0, eikä Honka onnistunut tämän jälkeen kuromaan eroa enää yksinumeroiseksi.

Alun kokoonpanosta parasta osaamistaan esittivät tupla-tuplan operoinut Crystal Leary (23/11) sekä vahvasti reilut 28 minuuttiaan kentällä pelannut Minna Sten (15/6/4 syöttöä).

Hongan Heta Korpivaara (15/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta ja Minna Mali heitti espoolaisille 13 pistettä.

Ottelutilastot: FoA - Honka

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga