Pyrintö kotivoittoon välieräsarjan avauksessa

13.4.2016 Tampereen Pyrintö aloitti Korisliigan toisen välieräsarjan komealla kotivoitolla. Tamperelaisten ilmatiivis puolustus vaimensi vajaamiehisen Helsinki Seagullsin hyökkäyspelaamisen, Pyrinnön juostessa vakuuttavaan 70-48 (32-25) –voittoon.

Antero Lehto ja Pyrintö joutuivat urakoimaan hartiavoimin, mutta tuloksena oli komea kotivoitto välieräsarjan avausottelussa Seagullsia vastaan. Kuva: Francois Perthuis

Pyynikin palloiluhallin 1057-päisen yleisön asiantuntevien ja kriittisten katseiden alla pelattu välierien avausottelu Tampereen Pyrinnön ja Helsinki Seagullsin välillä oli etenkin avauspuolikkaan osalta pudotuspelikoripalloa puhtaimmillaan. Kotijoukkueen irtiotto kolmannella jaksolla kantoi Pyrinnön lopulta vakuuttavaan ja kotiyleisöä ilahduttavaan 70-48 (32-25) –voittoon.

Ottelun kaksi ensimmäistä jaksoa antoivat todellakin muistutuksen siitä, minkälaiseksi tervanjuonniksi hyökkääminen voi muodostua kun vastakkain ovat kaksi sarjan parhaimpiin puolustusjoukkueisiin lukeutuvaa ryhmää.

Välierien ja äänekkään Pyynikin luoma ilmapiiri nostatti entisestään kovalla intensiteetillä ja aggressiivisuudella pelaavien joukkueiden puolustuspelaamisen tasoa ja joukkueet joutuivat tekemään jokaisen korin eteen hartiavoimin töitä. Kotijoukkueen puoliajan 32-25 –johtolukemat eivät johtuneet vain huonosta heittopelistä, vaan molempien joukkueiden kovasta ja saumattomasta puolustuspelaamisesta.

Ottelun voittotaistelun kannalta ratkaisevat hetket nähtiin puoliajan jälkeen. Pyrintö tuli 20 minuutin tauolta pykälän Seagullsia terävämmällä otteella, eivätkä helsinkiläiset onnistuneet tuottamaan pisteitä tulostaululle kuin vasta reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen.

Kolmannen jakson ensimmäiset seitsemän ja puoli minuuttia menivät kotijoukkueelle numeroin 13-3 ja koko jakso kirjattiin tamperelaisten nimiin lukemin 20-7. Seagulls ei toennut tuosta enää mukaan voittokamppailuun, Pyrinnön pitäessä Gulls-miehistön turvallisen etäisyyden päässä loppusummeriin asti, jonka soidessa Pyynikin tulostaululla komeilivat kotijoukkueen 70-48 –voittolukemat.

Pyrinnön voiton kulmakiveksi nousi joukkueen vaihtopenkin leveys ja laatu. Pyrinnön penkki voitti Seagullsin vastaavan pistetehtailussa lukemin 37-15 ja tarjosi tamperelaisten avausviisikolle riittävää tulitukea voittoon asti. Pyrinnön puolustuksen vahvuudesta taas kertovat paljon vierailijoiden 18 menetystä.

- Tiedettiin, että vastustaja tulee kovaa ottelun alusta ja alku menikin hieman tunnustellessa. Pelasimme kuitenkin todella hyvin tänään puolustuspäässä ja teimme hyvää duunia 1-1 pakissa, jonka ansiosta pääsimme myös juoksemaan hyvin kenttää, iloitsi Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen.

- Ottelusarja jatkuu varmasti kovana kamppailuna ja Seagulls tulee heittämään paremmin kotisalissaan, joten meidän pitää parantaa vielä entisestään.

Pyrinnön riveistä kovinta jälkeä välieräsarjan avauksessa tekivät joukkueen pistekärki Esian Henderson (14/6) sekä pisteen päähän tupla-tuplasta jäänyt kehäkettu Damon Williams (9/10/4 syöttöä/3 riistoa).

Lokkilaumasta pirteimmin esiintyi väkevän tupla-tuplan operoinut sentteri Terrence Watson, joka kirjautti tililleen 16 pistettä ja 14 levypalloa.

Seagulls teki illan ottelussa samalla hieman kyseenalaista historiaa. Helsinkiläisten 48 pistettä on pudotuspelien välieräsarjojen kaikkien aikojen pienin lukema 24 sekunnin heittosäännön aikana. Aikaisempi välieräpelien ennätys pienimmässä pistemäärässä, 57, oli kolmen seura nimissä; Lappeenrannan NMKY vuonna 2008, Torpan Pojat 2012 ja Joensuun Kataja 2012.

Ottelutilastot: Pyrintö - Seagulls

Pyrintö johtaa välieräsarjaa voitoin 1-0.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.