B-nuorten välierät käyntiin kotivoitoilla.

16.4.2016 B-poikien välierät käynnistyivät kahdella kotivoitolla, kun Munkkiniemen Kisapojat 00 kaatoi KTP:n kotonaan 82-56 ja Wartti Basket kukisti Tapiolan Honka 1:n luvuin 61-46. B-tyttöjen puolella Tapiolan Honka 2 nappasi voiton kotonaan TikS-HyPo Whitestä lukemin 54-45 ja Pyrintö 2 taltutti Peli-Karhut kotisalissaan loppunumeroin 58-37.

Tuomas Oksan MuKi 00 avasi välierät kotivoitolla.

Kuten myös Reetta-Sofia Tulkin edustama Pyrintö I. Kuvat: Oma Design.

Munkkiniemessä ottelu alkoi hieman tunnustellen, mutta toisella neljänneksellä runkosarjan voittanut MuKi 00 repäisi eron puoliaikaan mennessä 14 pisteeseen (45-31) ja toinen puoliaika oli kotijoukkueen näytöstä. Voittajien tehokkaimmat olivat Joonas Timonen (22/7) sekä Tuomas Oksa (16/10). KTP:ltä tupla-tuplan keräsi Mustapha Amzil (14/14).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Toisessa otteluparissa laajalla rintamalla onnistujia kerännyt Wartti Basket hallitsi hienoisesti ottelua läpi kamppailun toista neljännestä lukuunottamatta (13-15). Kotijoukkueelta 12 pistettä mieheen heittivät Mikael Jantunen (12/22) ja Jesper Granlund (12/5). Honka 1:n pisteykkönen oli 13 pistettä upottanut Filemon Halmesmäki.

Pyrintö I ja Honka 2 voittoihin tyttöjen puolella

Tapiolassa nähtiin jännittävä ensimmäinen välierä, jossa voittajaksi selviytyi huikean viimeisen neljänneksen turvin kotijoukkue Tapiolan Honka 2. Tasaisena päätösneljännekselle asti edennyt ottelu ratkesi viimeisellä kympillä, joka kirjattiin kotijoukkueelle 21-6. Honka 2:n tehokkain oli Ebba Pekonen (14/6). TikS-HyPo Whiten pisteykkönen oli 15 pistettä heittänyt Sofia Edelman.

Tampereella Peli-Karhujen turmioksi koituivat heikko heittopäivä sekä lukuisat menetykset (38), joista Pyrintö I pääsi iskemään tehokkaasti vastahyökkäyksien muodossa. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen 28-21 -johdossa, mutta puolustuspään kautta Pyrintö I piti johtonsa loppuun saakka. Voittajilta 18 pistettä upotti Reetta-Sofia Tulkki. Peli-Karhuilta kaksinumeroisille pisteille ylsi Latifa Amzil (10/15).