MuKi 00 B-poikien ja Pyrintö I B-tyttöjen SM-finaaleihin

19.4.2016 Munkkiniemen Kisapojat 00 selvitti tiensä B-poikien SM-finaaleihin kukistettuaan KTP:n kotonaan kolmannessa välierässä lukemin 76-72. Tyttöjen puolella Tampereen Pyrintö I matkasi finaaleihin voitettuaan kolmannessa ottelussa Peli-Karhut luvuin 69-57.

Robin Åvistin MuKi 00 selvitti tiensä B-poikien SM-finaaleihin. Kuva: Oma Design.

Munkkiniemessä nähtiin jännittävä kamppailu, joka eteni päätösneljännekselle asti tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue karkasi kuitenkin 18 pisteen johtoon parhaimmillaan neljännellä jaksolla, mutta KTP viritti kuitenkin hurjan loppukirin, joka jäi ajan loppuessa hieman vajaaksi ja näin ollen runkosarjan voittanut MuKi 00 eteni finaaleihin.

Voittajien tehokkaimmat olivat Robin Åvist (22/8) sekä 14 pistettä mieheen heittäneet Joonas Timonen ja Emil Uotila. KTP:ltä edukseen esiintyivät tupla-tuplan kerännyt Mustapha Amzil (20/12) sekä Konsta Kallio (16/6).

MuKi 00:n finaalivastus selviää huomisessa välierässä, jossa vastakkain asettuvat Wartti Basket ja Tapiolan Honka.

Lisätiedot: Ottelutilastot

B-tyttöjen runkosarjaykkönen Pyrintö I oli hienoisesti niskan päällä läpi ottelun, mutta lopullinen ratkaisu nähtiin vasta viimeisen kolmen minuutin aikana, kun Peli-Karhut eivät saaneet stoppeja puolustuksessa ja ero repesi neljästä pisteestä (52-48) 11 pisteeseen.

Tamperelaisten ottelun hahmot olivat Viivi Mäkinen (17/7) sekä Reetta-Sofia Tulkki (13/6). Peli-Karhuilta tupla-tuplan itselleen keräsivät Latifa Amzil (10/13) ja Awak Kuier (20/11).

Pyrintöä vastaan finaaleissa asettuu huomisen välierän voittaja TikS-HyPo White tai Tapiolan Honka 2.