Pyrintö avasi voittotilinsä finaalisarjassa

7.5.2016 20:30 Tampereen Pyrintö otti avausvoittonsa Korisliigan finaaleissa Kouvolan Kouvoja vastaan, lauantaisessa ottelusarjan kolmannessa ottelussa Kouvolan Lumon Areenassa. Pyrintö piti kamppailua hallinnassaan lähestulkoon läpi ottelun, pitäen Kouvojen kiriaikeet aisoissa matkalla 79-68 (44-36) –vierasvoittoon. Finaalisarjan neljäs ottelu pelataan huomenna, sunnuntaina, Hakametsän Jäähallissa.

Damon Williams oli Pyrinnön johtavia pelaajia, tamperelaisten kaventaessa Kouvojen johdon finaalisarjassa otteluvoittoihin 2-1. Kuva: Matti Koskinen

Tampereen Pyrintö haki elintärkeän vierasvoiton finaalisarjan kolmannessa ottelussa Kouvolan Kouvoja vastaan. Kouvolan Lumon Areenassa pelattu ottelu kulki avausminuuttien jälkeen Pyrinnön johtoasemassa, eikä Kouvot onnistunut hyvästä yrityksestä huolimatta kiriaikeissaan päätösjakson aikana. Pyrinnön finaalisarjan avausvoiton loppunumeroiksi kirjattiin lopulta 79-68 (44-36) –lukemat.

Kouvot johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-1. Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan huomenna, sunnuntaina, Hakametsän Jäähallissa.

Lauantainen ottelusarjan neljäs näytös oli avausjakson osalta hivenen hermostunutta pelaamista molempien joukkueiden osalta, mutta vierailijoiden vahva ja tiivis puolustuspelaaminen siivitti Pyrinnön 24-17 –johtoon kymmenminuuttisen päätteeksi. Pyrinnön puolustus jatkoi vahvoja otteitaan myös toisella jaksolla, pitäen Lumon Areenan 3047-päisen yleisön verrattain hiljaisena aiempiin pudotuspeliotteluihin nähden.

Pyrinnön puolustuksen suurimpiin saavutuksiin lauantain ottelussa lukeutui Kouvojen kaukoheittopelin hyydyttäminen. Kahdessa finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa kaaren takaa tulikiveä syösseet kouvolalaiset osuivat lauantain kamppailussa bonusviivan takaa vaatimattomalla 29% tarkkuudella (10/34), Pyrinnön pussittaessa lopulta enemmän kolmosia kuin kotijoukkue (12/29, 41%).

Ottelun toisella jaksolla Kouvot näytti hetkeksi löytäneen tutun flow’n hyökkäyspelaamiseensa ja kavensi Thomas Gipsonin vapaaheitoilla Pyrinnön johdon jo 38-36 –lukemiin reilut kaksi minuuttia ennen puoliajan isolle tauolle siirtymistä. Pyrintö vastasi Kouvojen piristyneeseen peli-ilmeeseen kuitenkin puoliajan molemmille puolille ulottuneella 14-0 –pisteputkella, kasvattaen johtonsa jälleen turvallisiin 52-36 –numeroihin.

Suurimmillaan Pyrinnön johto kävi kolmannen jakson loppupuolella, Damon Williamsin ja Antero Lehdon venyttäessä onnistumisillaan vierailijoiden johdon peräti 18 pisteeseen. Päätösjaksolla Kouvot kiri eron kahdesti kuuteen pisteeseen, mutta kosketusetäisyydelle kotijoukkue ei enää viimeisen kymmenminuuttisen aikana ennättänyt. Tästä piti huolen ensisijaisesti Pyrinnön kokenut, 33-vuotias takakentän seppä Ricky Minard, joka pussitti ottelun viimeisten kahden minuutin aikana 7 pistettä ja varmisti onnistumisillaan Pyrinnön 79-68 –voittolukemat.

Pyrinnön vierasvoiton takuumiehinä toimivat 21 pistettä pussittanut ja 3 syöttöä jakanut Minard, sekä tuttuun tapaansa joukkueen harteilleen ottanut Damon Williams, joka kirjautti tilastorivikseen 15 pistettä, 16 levypalloa, 4 syöttöä ja 2 riistoa. Takamies Antero Lehto pelasi finaalisarjan parhaan ottelunsa, pussittaen 16 pistettä ja pyörittäen tamperelaisten hyökkäystä vakuuttavasti 35 minuutin ajan.

Kouvojen riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan toimittanut Ville Kaunisto (10/13/3 syöttöä) ja 13 pistettä heittänyt Ilari Seppälä.

Ottelutilastot: Kouvot - Pyrintö

Kouvot johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-1.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.