Daniel Dolenc jatkaa BC Nokiassa

17.5.2016 BC Nokian paidassa menneellä kaudella debyyttinsä tehnyt Daniel Dolenc, 22, jatkaa Nokialla myös ensi kaudella. 205-senttinen, lahjakas etukentän pelaaja Dolenc teki Nokialle viime kaudella keskimäärin 3,3 pistettä ja haki 1,6 levypalloa ennen kuin kausi päättyi loukkaantumiseen. Dolencin sopimus on muotoa 1+1.

Espoo Basket Teamin kasvatille Dolencille (22v/205cm) tuleva kausi on hänen nuoresta iästään huolimatta jo viides Korisliiga-tasolla. Ennen BC Nokiaa hän pelasi yhden kauden Espoon Hongassa ja kaksi kautta Kouvolan Kouvoissa.

- Olen todella tyytyväinen päätökseeni. Vaikka viime kausi jäi osaltani lyhyeen loukkaantumisen vuoksi, oli hienoa seurata sivusta, kun jätkät tsemppasivat pronssit kaulaan. Seura on hoitanut kentän ulkopuoliset asiat mainiosti ja vielä kun tyttöystäväni jatkaa joukkueen hierojan Liikuntamaailmassa, niin lopulta tuntui luontevalta jatkaa Näätien riveissä, Dolenc kommentoi seuran tiedotteessa.

- Odotan suurella innolla tulevaa kautta ja haluan nähdä, että saataisiin Näätäluolaan samanlainen tunnelma, mitä pudotuspeleissä oli.

Liigauransa tilastollisesti paras kausi Dolencille oli 2013/2014 Kouvojen riveissä. Kaikkiaan 47 ottelussa Dolenc kirjautti 5,6 pistettä ja 2,9 levypalloa ottelua kohden, keskimäärin reilun 16 minuutin peliajalla.

Nuorisomaajoukkueissa Dolenc on ollut vakiokasvo ja ylitti vuonna 2012 kolmantena suomalaispelaajana kautta aikojen sadan pelatun nuorten maaottelun rajan. Yhteensä Dolenc on pelannut 114 nuorten maaottelua sekä yhden ottelun Suomen haastajamaajoukkueessa.

- Daniel on minulle tuttu jo juniorimaajoukkueista, joissa hän oli mm. joukkueemme aloittava sentteri ja kantavia voimia U18 A-divisioonan EM-kisoissa. Hän osoitti silloin, että varsinkin puolustuspäässä hän vetää vertoja ikäluokkansa huippuja vastaan, BC Nokian tuore urheilutoimenjohtaja Ville Tuominen kertoo.

- Daniel on liikkuva iso jätkä, joka on kehittänyt viime vuosina heittoaan. Lisäksi hän haluaa olla Nokialla ja olla osa tätä projektia. Näemme, että hänellä on kaikki edellytykset kehittyä hyväksi liigapelaajaksi.

BC Nokialla on pelaajasopimukset ensi kaudesta Dolencin lisäksi Henri Hirvikosken, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa.

Lisätiedot: Daniel Dolenc
 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia