Suomen maajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

24.6.2016 Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta juhannussunnuntaista lähtien Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Suomen joukkueiden päävalmentajat ovat nimenneet PM-kokoonpanot.

Suomen joukkueita tähdittävät PM-kisoissa mm. Vili Nyman (MU18).

Hannes Pöllä (MU18).

Helmi Tulonen (WU18).

Kia Vaalavirta (WU18).

Thomas Exaucia (MU16).

Robin Åvist (MU16).

Elina Arike (WU16).

Sara Bejedi (WU16). Kuvat: Oma Design.


18-vuotiaiden poikien maajoukkue on pelannut jo kaksi valmistavaa maaottelua, kun Suomi kaatoi Tshekin kahdesti Decinissä. 18-vuotiaat pojat ovat leireilleet yhdessä 17-vuotiaiden maajoukkueen kanssa, jonka historialliset MM-kisat ovat paraikaa käynnissä Espanjan Zaragozassa.
 

– Lähdemme pelaamaan PM-kisoihin voittavaa koripalloa. Se tulee tapahtumaan, jos pystymme olemaan aktiivisia. Meidän pelaamisessa on tärkeätä se, että me määritämme pelin intensiteetin. Jos saamme puolustuksessa stoppeja, niin pääsemme tämän joukkueen parhaimpaan ominaisuuteen eli avoimen kentän pelaamiseen, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoo.
 

– Meillä on tälle tasolle kokenut joukkue. On poikia, jotka ovat pelanneet monta kertaa PM-kisoissa ja kaksi kertaa EM-kisoissa. Joukkueessa on myös kokeneita kotimaisten sarjojen pelaajia. Käytännössä katsoen kaikki ovat pelanneet joko Divari B:ssä tai korkeammalla tasolla hyvillä minuuteilla ja hyvillä tilastoilla.
 

Suomen 18-vuotiaat pojat PM-kisoissa 2016

SukunimiEtunimiSeura
MaxhuniEdonHBA
KaukiainenSeveriKTP
KnihtinenTeemuKouvot
InnamaaEeroTuNMKY
RasiTommiRaPy
NymanViliKTP
AirenneJoonaUra Basket
HaapojaVilleBC Nokia
PeltonenKalleHoNsU
PölläHannesHBA
BärlundRobertLahti Basketball
VialenAntonHBA


18-vuotiaat tytöt haluavat pitää tempoa yllä

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen on taas noussut rutkasti pelaajia viime vuoden 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueesta. Päävalmentaja Sami Toiviainen on valinnut PM-joukkueeseensa viisi 1999-syntynyttä pelaajaa, jotka hakevat kokemusta nyt 18-vuotiaista.
 

– Mielenkiintoista nähdä, että miten pärjäävät. Takamiesosastolla joukkueessa on isoimmat haasteet. Ne, jotka ovat tottuneet pelaamaan 2-3-pelipaikoilla joutuvat tuurailemaan pelinrakentajia, päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo.
 

– Pyrimme pitämään tempoa yllä ja toteuttaa aihioita, joita olemme kahden leirin jälkeen käyneet läpi. Ensisijainen fokus on omassa tekemisessä.
 

Suomen 18-vuotiaat tytöt PM-kisoissa 2016

SukunimiEtunimiSeura
TuominenEmmaSBG
LindströmNennaHelmi Basket
LahtinenLotta-MajHelmi Basket
KaajasaloLeilaTapiolan Honka
OravakangasElinaHelmi Basket
VaalavirtaKiaTapiolan Honka
KahelinAnnaHelmi Basket
KankfeltErikaHelmi Basket
TulonenHelmiHelmi Basket
RajalaSofiaHelmi Basket
KuismaNeaHelmi Basket
KerilahtiKaroliinaSBG

16-vuotiaat pojat tarjoavat urheilullisuutta ja taitoa kotiyleisölle

16-vuotiailla pojilla on takana yksi laadukas leiri, jossa päävalmentaja Miikka Sopasen mukaan otettiin askeleita jatkuvasti eteenpäin. 16-vuotiaat pojat lähtevät PM-kisoihin pitkäraajaisella ja urheilullisella joukkueella.
 

– Tällä porukassa on urheilullisuutta, taitoa ja luovuutta. Hyvin mielenkiintoista nähdä, että miten palaset loksahtavat kohdalleen, Sopanen kertoo.
 

– Meiltä on luvassa aktiivista ja iloista susikorista. Meidän pitää uskoa siihen, mitä tehdään ja tehdä myös ahkerasti töitä sen eteen. On aivan mahtavaa päästä pelaamaan kotiyleisön tuella.
 

Suomen 16-vuotiaat pojat PM-kisoissa 2016

SukunimiEtunimiSeura
RautasaloMarkusMuKi/HBA
TimonenJoonasMuKi/HBA
LehtorantaJanneKTP
OksaTuomasMuKi
ÅvistRobinMuKi
HalmesmäkiFilemonTapiolan Honka
SajantilaErikTapiolan Honka/HBA
TahvanainenVilleHNMKY
LindnerDanielWartti Basket
NkamhouaOlivierHNMKY
AmzilMustaphaKTP
ExauciaThomasKTP


16-vuotiailla tytöillä löytyy potentiaalia

16-vuotiaat tytöt kokoontuivat valintaleirin jälkeen Kisakallioon hiomaan vielä viimeisiä kuvioitaan ennen PM-kisoja. Päävalmentaja Mikko Asikaisen mukaan joukkue on mennyt askel kerrallaan asioissa eteenpäin, mutta joukkue on ottanut myös vastaan kolhuja ja loukkaantumisia.
 

– Siitä huolimatta joukkueessa on paljon potentiaalia yksilötasolla. Koko kentän pelaamisen pitää olla meidän vahvuus. Tähän pyrimme aggressiivisen puolustuspelaamisen ja oikean tempon ylläpitämisen kautta hyökkäyssuuntaan, Asikainen kertoo.
 

– Loppuun asti pelaaminen on ollut harjoittelun teema. Totta kai nojaamme susikoripallon kivijalkoihin eli aktiivisuuteen ja aloitteellisuuteen. Toivon ja uskalla odottaa, että yksittäiset yksilöt nousevat ja pystyvät ottamaan sen go-to-pelaajan roolin, joka joukkuetulokseen tarvitaan.

Suomen 16-vuotiaat tytöt PM-kisoissa 2016

SukunimiEtunimiSeura
BejediSaraTapiolan Honka/HBA
MäenpääVeraHyPo
Vehka-ahoLottaVimpelin Veto
PekonenEbbaTapiolan Honka/HBA
UkkonenSagaHelmi Basket
VidgrenJeminaTampereen Pyrintö
ViitanenVenlaTikS/HBA
KosonenRoosaCatz
MäkeläIinaTampereen Pyrintö
TörnblomEmmaTampereen Pyrintö
ArikeElinaHelmi Basket/HBA
VähäsaloSonjaTikS

PM-kisoissa Suomi kohtaa sunnuntaina Norjan, maanantaina Viron, tiistaina Tanskan, keskiviikkona Ruotsin ja torstaina Islannin.
 
Turnauksen päivän kaikkiin kolmella kentällä pelattaviin otteluihin katsojaliput maksavat 5€ paikan päällä. Koko turnaukseen kaikkiin otteluihin oikeuttava lippu maksaa 20€. Kaikki Susi Training Center 1 -kentän ottelut näkyvät suorana Fanseatilta.

Lisätietoja: Suomen maajoukkueet
 
1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

19.8.2017 Pääjuttu

Jantunen, Vähäsalo ja Ukkonen hakivat uusia eväitä BWB-leiriltä

NBA:n Basketball Without Bordersin (BWB) Israelin Tel Avivissa pidetylle leirille 13.-16. elokuuta oli kutsuttu kolme suomalaispelaajaa. Poikien puolelta Suomea leirillä edusti Mikael Jantunen ('00) ja tyttöjen puolella Saga Ukkonen ('01) sekä Sonja Vähäsalo ('00).

Näytä lisää vastaavia