Sisukas Susijengi kumosi Ruotsin kesän päätösottelussa

27.8.2016 22:20 Susijengi sai EM-kisoihin valmistavan kesän 2016 päätösottelussaan täyden vastuksen piinkovasta Ruotsista, mutta pystyi pitämään Espoon Metro Areenan 6,257 katsojan edessä päänsä pinnalla ja kuittaamaan 69-67 (37-33) -voiton. Lauri Markkanen ja Shawn Huff urakoivat kotijoukkueen kovimmat tehot ja Gerald Lee Jr. teki riemukkaan paluun kentille.

Gerald "Spin Doctor" Lee Jr. oli Susijengin voimahahmoja Ruotsia vastaan.

"Machete-Markkanen" murjoi Susijengin kovimmat tehot.

Jammu Wilson urakoi voittajien sytyttäjänä..

..ja Shawn Huff teki takuuvarmaa työtään joka paikan höylänä. Kuvat: Ville Vuorinen.

EM-karsintoihin suuntaava Ruotsi on hakenut viimeiset vuodet uutta suuntaa nuorentuneella joukkueellaan päävalmentaja Vedran Bosnicin johdolla, ja Metro Areenan lauantai-illan derby näytti, että Ruotsi on varteenotettava voima tulevina vuosina Euroopan kentillä.

Yltiöaggressiivista joukkuepuolustusta pelannut Ruotsi pyrki rikkomaan tempon Susijengin pelistä iskeytymällä iilimatoina Suomen pelinrakentajiin ja puristamalla heittäjiltä heittotilan pois. Suomelle tarjoutui pariinkin otteeseen toisella puoliskolla mahdollisuus antaa vieraille kuolinisku, mutta Ruotsi rimpuili takiaisena susien turkissa kiinni.

Susijengi johti Lauri Markkasen (19/8/3 riistoa) hyökkäyslevypallosta iskemän donkin jälkeen pistein 68-59 runsaat kolme minuuttia ennen loppua, mutta Ruotsi nousi Anton Gaddeforsin (11/1) kolmosilla kahden pisteen päähän. Ruotsi sai vielä lopussa voittoheittoyrityksen ilmaan, mutta Susijengi haki kesän neljännen voittonsa kahden pisteen erolla.

- Ruotsi on hyvä joukkue. He pelaavat erittäin kurinalaisesti ja ottavat kaiken irti materiaalistaan, jakoi Susijengi-luotsi Henrik Dettmann tunnustusta lauantain vierasjoukkueelle.

- Emme saaneet omaa peliämme millään käyntiin heidän puolustuksessaan. Kun pelimme menee pallon pomputteluksi, siitä seuraa harvemmin mitään hyvää. Voitto on joka tapauksessa positiivinen asia ja siihen on hyvä päättää kesä.

Junnu Leellä loistava comeback

Vaikka Ruotsi onnistuikin uimaan susien pään sisään pelaamalla omanlaistaan versiotaan susikoripallosta, Susijengin riveistä löytyi kokemusta, osaamista ja nuoruutta sopivassa suhteessa silloin, kun peliä ratkottiin.

Ottelun avausneljännes mentiin Ruotsin komennossa, jonka jälkeen Susijengi terästäytyi silminnähden puolustuspäässä ja alkoi saada joukkueelle ominaisia heittopaikkoja. Eräs kotijoukkueen peliin uusia ulottuvuuksia tuonut pelaaja oli Gerald Lee Jr. (8/2), joka pelasi ensimmäisen koripallo-ottelunsa kuukausiin.

- Ensimmäinen matsi yhdeksään kuukauteen ja vasta yhdet treenit joukkueen kanssa takana. Lähdin sillä asenteella peliin, että mulla ei ole mitään paineita. Oli kiva saada heti alkuun onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta, Lee hehkui.

Lee vei Ruotsin sentteriparia Joakim Kjellbom (2/4)-Carl Engström (2/3) pariin otteeseen pyörähdysliikkeillään näyttävästi kahville ja toi puolustukseen jälleen yhden kansainvälisen tason pitkän painijan. Päävalmentaja Dettmann iloitsi kokeneen sentterinsä paluusta sinivalkopaitaan.

- Junnu Lee on meille erittäin tärkeä pelaaja. Hän näytti jälleen tänään arvonsa tälle joukkueelle ja sen, miksi me häntä tarvitsemme.

Markkanen talon isäntä, Wilson sytytti joukkueen

Kentän tehokkaimpana pelaajana hääri Arizonan yliopistossa syksyllä kautensa aloittava Lauri ”Machete” Markkanen, joka osui yhtä lailla korin alta kuin keskimatkan hyppyheitoillakin ja napsi levypalloja isännän ottein.

- Lauri on heti kättelyssä joukkueen parhaita heittäjiä ja yhtä lailla tehokas viimeistelemään alta. Itselläkin oli kivasti tilaa operoida kolmen sekunnin alueella, kun Lauri oli vetämässä puolustusta itseensä. Lauri ajoi hienosti itsensä sisään joukkueeseen tänä kesänä, kehaisi Junnu Lee 12,8 pisteen keskiarvolla kesän maaotteluissa pussittanutta Markkasta.

Susijengin jokerina vaihtopenkiltä nousi toisen kesänsä Susijengissä päättänyt Jamar ”Jammu” Wilson (12/1/4 syöttöä), joka herätti kotijoukkueen horroksesta toisen neljänneksen onnistumisillaan ja hoiti leijonanosan Susijengin pelinrakentelusta.

Shawn Huff (13/7) ja Sasu Salin (8/2) upottivat hyökkäyspäässä heittojaan Susijengin kaivatessa onnistumisia kaikkein kovimmin ja laittoivat itsensä puolustuspäässä likoon naarmuja ja mustelmia kaihtamatta.

Susijengi voitti kesän 2016 aikana pelaamastaan seitsemästä ottelusta neljä. Susien leukoihin jäivät Belgia, Saksa, Puola sekä Ruotsi.

Susijengi isännöi kesän 2017 EM-kisojen Helsingin alkulohkoa ensi elo-syyskuussa. Susijengin vastustajat EM-alkulohkot arvotaan 22. marraskuuta Istanbulissa.

Suomi – Ruotsi 69-67 (15-21, 37-33, 53-51), miesten maaottelu, Espoo 27.8.2016

Suomi: Mikko Koivisto 0/0, Shawn Huff 13/7, Gerald Lee Jr. 8/2, Sasu Salin 8/2, Tuukka Kotti 5/6, Matti Nuutinen 0/4, Roope Ahonen 3/0, Alexander Madsen, Antto Nikkarinen, Carl Lindbom 0/0, Lauri Markkanen 19/8/3 riistoa, Jamar Wilson 12/1/4 syöttöä, Shawn Hopkins, Erik Murphy 1/3.
 

Ruotsi: Christopher Czerapowicz 16/10, Anton Gaddefors 11/1.

Ottelutilastot: Suomi – Ruotsi
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia