Supersuosittu Susikoulu saa jatkoa kotikisoissa, avaa ovet myös vieraille

30.9.2016

Koripallon EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä 2015 suuren suosion saavuttanut Susikoulu saa jatkoa Helsingissä syyskuussa 2017 pelattavissa EM-kisoissa. Samalla Kisakallion Urheiluopiston koordinoima Susikoulu laajenee kansainväliseksi ja tarjolla on koulun lisäksi monipuolinen treeniviikko.


Koripallon EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä 2015 suuren suosion saavuttanut Susikoulu saa jatkoa Helsingissä syyskuussa 2017 pelattavissa EM-kisoissa. Susijengin kotikisoissa Kisakallion Urheiluopiston koordinoima Susikoulu laajenee kansainväliseksi ja tarjoaa Montpellieristä poiketen koripalloileville lapsille ja nuorille kaksi erilaista vaihtoehtoa.

Susikoulu kuuluu Kisakallion Urheiluopiston innovaationa syntyneeseen Finnish PopUp School –konseptiin. 

Susikoulu toimii turnausviikolla päivisin Kisakallion Urheiluopiston koordinoimana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaan kuuluvan Mäkelänrinteen urheilulukion tiloissa. Koulun opetuskieli muuttuu englanniksi ja ohjelma rakennetaan kansainväliseksi niin, että koulun toimintaa tarjotaan kaikille Suomen lohkossa pelaavien maiden nuorimmille faneille. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat maat selviävät marraskuussa.

Rinnalleen ”perinteinen” Susikoulu saa uuden Susikoulu School Camp -version, jossa koululaisille on tarjolla koulun lisäksi monipuolinen treeniviikko kansainvälisessä seurassa Kisakallion Urheiluopiston Susi Training Centerissä EM-kisaotteluita unohtamatta. 

- Montpellierissä toteutettu Susikoulu oli menestys ja keräsi laajasti myös kansainvälistä kiitosta ja innovaatio ihastelua. Kotikisoissa järjestettävillä Susikouluilla haluamme varmistaa, että myös lapsilla on mahdollisuus osallistua turnausviikon ohjelmiin koulun siitä kärsimättä, kertoo Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting.

- On upeaa, että pystymme tarjoamaan Montpellierin Susikoulun ja Rion Olympialaisissa toimineen Finnish PopUp Schoolin parhaat opit niin suomalaisille kuin Suomen alkulohkossa pelaavien maiden lapsille, sanoo idean isä, Kisakallion markkinointi- ja kehityspäällikkö Harri Hollo innostuneena.

- Koulujen suosio on osoittanut, että suomalainen koulutusosaaminen on maailmalla arvostettua ja koulusta ja uuden opetussuunnitelman mukaisista toimintatavoistamme ollaan kiinnostuneita globaalisti, sanoo Hollo.


Bonnier Susikoulun koulun yhteistyökumppaniksi

 

Ruotsalaisen Bonnier-suvun omistama Bonnier AB –viestintäkonserni on Montpellierin EM-kilpailuiden tapaan yksi Susikoulun yhteistyökumppaneista.

- Koripalloliiton ja Kisakallion kasvatukselliset arvot tukevat erinomaisesti myös Bonnierin yli 150 vuoden kokemusta ja perinteikkäät kustantajat Tammi sekä WSOY ovat mielellään mukana lapsien kasvatustehtävässä, sanoo Bonnierin toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Finnish PopUp School ja Susikoulu ovat vahvasti mukana myös Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa innovatiivisen HundrED -hankkeen toimijoina kokeilemassa uudenlaisia oppimisympäristöjä ja jakamassa kokemusta tulevaisuuden oppijoiden käyttöön. 

Ilmoittautuminen Finnish PopUp School Susikouluun käynnistyy 1.12.2016 osoitteessa www.kisakallio.fi.

Lisätietoja Finnish PopUp School Susikoulusta:

Harri Hollo, 0407440900
Kisakallion Urheiluopisto


Montpellierissä 2015 järjestetty Susikoulu saa jatkoa Helsingin EM-kisoissa syyskuussa 2017.
Helsingin EM-kisoissa oppilailla on opiskelun lisäksi mahdollisuus harjoitella viikko kansainvälisessä seurassa.
Susikoulussa oppilaat pääsivät opiskelemaan yhdessä Erik Murphyn ja muiden Susijengin pelaajien kanssa.
Myös Susijengin kapteeni Shawn Huff osallistui Susikouluun. Kuvat: Ville Vuorinen.