Perinteisten koriskaupunkien paluu I divisioona A:n kentille – edessä mielenkiintoinen kausi

7.10.2016 Miesten I divisioona A:ssa nähdään tukku perinteisiä koriskaupunkeja, kun sarjaan nousivat Espoo United, Lahti Basketball ja Torpan Pojat. Uutta väriä mukaan tuo uudenlaisella toimintamallillaan myös Jyväskylä Basketball Academy. Sarjasta odotetaan jälleen kovatasoista ja mielenkiintoista, unohtamatta parketilla nähtäviä tulevaisuuden pelaajia.

Takamies Jeb Ivey palasi Suomeen pyörittämään Espoo Unitedin peliä.

Sami Ikävalko siirtyi vahvistamaan nousijajoukkue Lahti Basketballia.

Porvoon Tarmon 20-vuotias Esko Salonen on yksi sarjan lupaavista nuorista takamiehistä.

Seagullsissa kaudella 2014-15 pelannut Eero Lehtinen jatkaa uraansa Tampereen Pyrinnössä. Kuvat: Matti Koskinen & Francis Perthuis.

Uudet tuulet puhaltavat

Viime kaudella I divisioona B:n runkosarjan voittanut Tapiolan Honka siirsi edustusjoukkueensa Espoo Unitedin nimen alle ja kokosi ryhmäänsä kovia nimiä. Ranskan Pro-B:stä siirtynyt takamies Jeb Ivey sai rinnalleen Korisliigakokemusta muun muassa Bisonsista siirtyneen Ville Mäkäläisen sekä Seagullsissa pelanneen Lauri Toivosen myötä, eikä vahvasta nousijakandidaatista puhuminen ole espoolaisten kohdalla liioittelua.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjan kärjestä löytyvät nousijajoukkueet, kun espoolaisten lisäksi Lahti Basketball avasi kautensa voitokkaasti. Viime kaudella Divari B:n parhaaksi valittu Vesa Mäkäläinen siirtyi Korisliigaan Kataja Basketin riveihin, ja hänen saappaitaan täyttämään seura hankki amerikkalaiskaksikon Jerald Fields – Rashad Smith sekä Porvoon Tarmosta siirtyneen Sami Ikävalkon. Myös lahtelaisen juniorityön tuloksena joukkueeseen on nousemassa liuta uusia vastuunkantajia. 

Jyväskylässä miesten divarijoukkueen toiminta uudistui kesällä, kun Jyväskylä Basketball Academy siirtyi Mikko Tupamäen komentoon ja otti HoNsU:n sarjapaikan. Joukkue lähti kauteen pitkälti kotimaisin voimin ja isoa roolia on luvassa muun muassa Kouvoissa Korisliigaa kaksi kautta tahkonneelle Jere Luomalle, viime kaudelta tutulle Miikka Marttiselle sekä välivuoden jälkeen divaritasolle palanneelle Robert Juvoselle.

Kokemusta ja nuoria nousijoita

Järvenpään Koripalloseura avasi kautensa voitolla FoKoPosta kahden jatkoajan jälkeen. Joukkue vahvistui kaivatulla paluumuuttajalla, kun Pierre Jallow palasi Järvenpäähän ja muodostaa vaarallisen kolmikon yhdessä Arsene Towan ja HL Colemanin kanssa. Kokeneiden pelureiden rinnalla vastuuta on luvassa myös 1995-syntyneille Joakim Jousistolle ja Leo Tarjanteelle.

Viime kaudella divari A:n välieriin yltäneessä Porvoon Tarmossa suurimmat odotukset lepäävät amerikkalaiskolmikko Cameron Clarkin, William Cardarellin ja Levi Giesen harteilla. Omien kasvattien lisäksi 20-vuotias lahtelaislähtöinen takamies Esko Salonen on jälleen vuoden vanhempi ja valmiimpi kantamaan vastuuta porvoolaisten takakentällä.

Viime kauden finaalijoukkue Forssan Koripoikien päävalmentajan paikalla Joonas Iisalon saappaisiin hyppäsi pitkän linjan valmentaja Jouni Grönroos. Tutuista pelaajista joukkueessa jatkaa muun muassa alla 20-vuotiaiden EM-kisajoukkueeseen menneenä kesänä kuulunut Juho-Matti Henttonen, ja uutena kasvona FoKoPo-paidassa nähdään Seagullsista siirtynyt Teemu Sulonen.

ToPon paluu valtakunnallisiin sarjoihin

HBA Märskyssä kävi kova tuuletus viime kauden jälkeen, kun viisikollinen pelaajia suuntasi Yhdysvaltojen yliopistokentille ja 1997-syntyneistä pelaajista joukkueeseen jäivät ainoastaan Lassi Nikkarinen ja Matias Suvanto. Uudistuneelle ja nuorelle joukkueelle jokainen ottelu tulee olemaan haaste, mutta nälkää ja tulevaisuuden potentiaalia ei Antti Koskelaisen ja Hanno Möttölän luotsaamasta porukasta puutu.

Sarjan toinen helsinkiläisjoukkue Torpan Pojat pelaa jälleen miesten valtakunnallisia sarjoja muutaman kauden tauon jälkeen. Pelaajarekrytointien tuloksena tähtipaitaan on saatu tasokas joukkue, jolla on varmasti nälkää myös menestyä. Korisliigakokemusta löytyy useammalta pelaajalta, kun Juuso Kauppisen, Ilpo Pehkosen ja Miki Kuusiston lisäksi mukana ovat Cedric Latimer ja Nigel Moore.

Oulun NMKY sai amerikkalaisten Derick Beltranin, Zach Stahlin ja Jaron Jonesin rinnalle mielenkiintoisen vahvistuksen, kun 194-senttinen laituri Ilmari Kallio siirtyi Salon Vilppaan Korisliigajoukkueesta Ouluun.

Tampereen Pyrintö varmisti sarjapaikkansa I divisioona A:ssa karsintojen kautta. Joukkue toimii selvänä kehitysjoukkueena miesten Korisliigajoukkueelle ja koostuu pääosin nuorista Pyrintö-kasvateista. Mukaan mahtuu kuitenkin myös reilusti liigakokemusta, kun kokoonpanoon kuuluvat sentteri Antti Nikkilä sekä toissa kaudella Seagullsissa pelannut Eero Lehtinen.

 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

Näytä lisää vastaavia