Juho Nenonen aloittaa Liga Sudamericanassa

11.10.2016 Juho Nenosen ja hänen seurajoukkueensa Ciclista Olimpicon urakka Etelä-Amerikan Liga Sudamericanassa alkaa Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä. Sarja on uusi kokemus sekä Nenoselle että seuralle.

Juho Nenonen pääsee mittaamaan Etelä-Amerikan parhaiden joukkueiden taidot. (Kuva: Ville Vuorinen)

Juho Nenonen on aloittanut kautensa Ciclista Olimpicossa mukavasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Liga Sudamericana on Etelä-Amerikan seurajoukkueiden turnaus, jossa pelaa maanosan parhaita seuroja. Se kokoaa yhteen 16 joukkuetta Argentiinasta, Boliviasta, Brasiliasta, Chilestä, Kolumbiasta, Perusta, Uruguaysta sekä Venezuelasta. Joukkueet on jaettu neljään lohkoon, joista kaksi parasta etenee seuraavaan lohkovaiheeseen.

Olimpicon lohkossa pelaavat brasilialainen UniCEUB, venezuelalainen Gigantes de Guayana sekä chileläinen Universidad de Concepcion.

- Siellä taitaa tulla vastaan perinteistä chileläistä, venezuelalaista ja brasilialaista koripalloa pelaavia joukkueita, Nenonen heittää.

- Hirveästi ei ole vastustajista tietoa, mutta ilmeisen hyviä joukkueita on tulossa vastaan, sillä ne ovat omien maidensa parhaimmistoa.

Vaikka joukkueet vaikuttavat eksoottisilta, löytyy vastustajista Nenoselle myös tuttu nimi.

- Heti ensimmäisessä pelissä on vastassa Akeem Scottin joukkue ja edessä on mukava jälleennäkeminen. Viimeksi taisimme olla yhteyksissä vuoden 2008 mestaruusjuhlissa ja nyt sitten heti perään vuonna 2016 Santiagossa, Nenonen naurahtaa.

Scott on tuttu mies Korisliigasta, sillä hän on edustanut Suomessa Korihaita, Pussihukkia, Espoon Honkaa ja Lappeenrannan NMKY:tä.

Peleissä mennään kovaa

Nenonen ja Olimpico saivat harjoituskaudella jo vähän tuntumaa muunmaalaisiin joukkueisiin leireillessään Chilessä ja Uruguayssä. Hän odottaa, että peleissä mennään eteläamerikkalaiseen tapaa kovaa.

- Peli on täällä nopeampaa kuin Euroopassa ja täällä juostaan huomattavasti enemmän ja pallo liikkuu nopeammin. Se helpotti, että olin täällä jo viime kaudella, että osasin valmistautua kesällä. Kyllä se hetken ottaa, että pääsee täysin kartalle. Meillä on paljon uusia pelaajia ja siinä menee oma aikansa.

Viime kaudella Olimpico voitti pohjoisen lohkon runkosarjan ja on aloittanut tämänkin kauden väkevästi napaten neljä voittoa kuudesta ottelusta. Nenonen on ottanut paikkansa joukkueen luottopelaajien joukossa kuuluen säännöllisesti avausviisikkoon ja pelaten keskimäärin noin 20 minuuttia ottelua kohden.

- Oma peli on vielä hieman hakusessa ja pystyn parempaan. Tällä hetkellä minulla on aika puolustava rooli enkä ole ottanut hirveästi ratkaisuja hyökkäyspäässä, mutta tulen varmasti ottamaan jatkossa enemmän. Organisaatio ja valmentaja ovat olleet ihan tyytyväisiä. Viime kaudella joukkue aloitti kauden huonommin ja voitti silti runkosarjan, joten siinä mielessä kausi on alkanut hyvin.

Liga Sudamericanassa yksi joukkue isännöi kutakin lohkoa ja joukkueet urakoivat kolme peliä kolmessa päivässä.  Olimpico toimii lohkon isäntäjoukkueena ja Nenonen näkee kotikentän selvänä etuna.

- On tosi iso juttu, että pääsemme pelaamaan pelit kotikentällä. Täällä saattaa olla aika paljon välimatkaa vieraspeleihin. Kaudessa on 56 peliä ja kyllä sen varmasti huomaisi, jos tästä pitäisi nyt lähteä jonnekin muualle puskemaan.

Matkustamisen välttäminen on tärkeää, sillä pelitahti on hurja. Olimpico pelaa pelkästään lokakuun aikana uskomattomat 12 ottelua.

- Onneksi minun ei tarvitse miettiä onko siinä järkeä vai ei, mutta siitä minulle maksetaan. Sen kyllä huomaa, että jätkät ovat hyvässä kondiksessa. Täällä treenataan todella paljon ja pelien välissä saattaa olla kahdet harjoitukset päivässä kuten nyt. Harjoittelemme kuitenkin ihan fiksusti, mutta menemme silti kovaa, vaikka peli olisi seuraavana päivänä. Ei se ole sitä, että mennään vain illalla hallille läpsyttelemään. 

Olimpico lähtee tulevaan Liga Sudamericanaan korkein tavoittein.

- Tämä on seuralle ensimmäinen kerta, kun se on mukana kansainvälisessä turnauksessa, joten siihen satsataan paljon.

Lisätietoja: Liga Sudamericana
Lisätietoja: Juho Nenonen

Henkilöt

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia