Oikeusturvalautakunta hyväksyi HoNsUn naisten I divisioonan karsintapaikkaa koskevan valituksen

12.10.2016 Urheilun Oikeusturvalautakunta on hyväksynyt HoNsU juniorit ry:n valituksen koskien naisten I divisioonan karsintapaikkaa keväällä 2016. Päätöksen mukaan Koripalloliiton liittohallituksen päätös karsintoihin osallistuvista joukkueista on ollut miesten ja naisten I divisioonan karsintoja koskevien sarjamääräysten vastainen.

HoNsU osallistui keväällä 2016 naisten I divisioonan esikarsintaan, jossa se sijoittui kolmanneksi eikä saavuttanut paikkaa varsinaisiin karsintoihin. Sarjamääräysten mukaan karsintapaikan sai Eteläiseltä alueelta kaksi joukkuetta, Läntiseltä alueelta yksi joukkue sekä esikarsinnan voittaja.

Kun Eteläisen alueen toiseksi sijoittunut joukkue kieltäytyi karsinnoista, Koripalloliitto tarjosi osallistumisoikeutta karsintoihin Eteläisen alueen kahdelle seuraavalle, joista Kori-80 ilmoitti osallistuvansa karsintoihin.

Läntiseltä alueelta kaikki karsintapaikkaan oikeutetut kieltäytyivät osallistumasta, jolloin Koripalloliiton kilpailujaos päätti, että karsintoihin osallistuu kaksi joukkuetta Eteläiseltä alueelta ja esikarsinnan 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet.

HoNsU valitti päätöksestä Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikköön ja katsoi, että se oli ollut karsintoja koskevassa rankingissa Kori-80:aa ylempänä. Sääntö- ja kurinpitoyksikkö piti sarjamääräyksiä sinällään tulkinnanvaraisina, mutta hylkäsi HoNsU:n valituksen, jolloin HoNsU valitti sääntö- ja kurinpitoyksikön päätöksestä koripalloliiton liittohallitukseen. Liittohallitus piti päätöksen ennallaan.

HoNsU valitti asiasta Urheilun oikeusturvalautakuntaan, joka katsoi, että Koripalloliiton päätös karsintapaikasta on ollut sarjamääräysten vastainen ja valitusmaksu on palautettava HoNsU:lle. Koripalloliiton hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 17. lokakuuta.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia