Petteri Koponen povaa tasaista Euroliigaa

14.10.2016 Euroopan arvostetuin koripallokilpailu, Euroliiga, käynnistyi keskiviikkona. Petteri Koponen on tällä kaudella ainoa suomalaispelaaja turnauksessa.

Petteri Koponen jahtaa menestystä Euroliigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Euroopan arvostetuin koripallokilpailu, Euroliiga, käynnistyi keskiviikkona. Petteri Koponen on tällä kaudella ainoa suomalaispelaaja turnauksessa.

Koponen pelasi viime kaudella BC Himkissä Euroliigaa, mutta vaihtoi kesän aikana FC Barcelonan riveihin ja saa näin mahdollisuuden pelata Euroopan kovimmassa sarjassa tälläkin kaudella.

Euroliiga on muuttunut täksi kaudeksi ja mukana nähdään 16 joukkuetta viime kauden 24 sijaan. Turkista mukana on neljä joukkuetta (Anadolu Efes, Darüssafaka, Fenerbahce, Galatasaray), Espanjasta kolme (Saski Baskonia, FC Barcelona, Real Madrid), Kreikasta (Olympiakos, Panathinaikos) ja Venäjältä (TsSKA Moskova, UNIKS Kazan) kaksi sekä Serbiasta (Crvena Zvezda), Saksasta (Brose Bamberg), Israelista (Maccabi Tel Aviv), Liettuasta (Zalgiris Kaunas) ja Italiasta (EA7 Emporia Armani Milano) yksi joukkue.

Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan, jonka jälkeen kahdeksan parasta selviytyvät paras viidestä -järjestelmällä pelattaviin pudotuspelipareihin. Otteluparien voittajat etenevät Istanbulissa pelattavaan Final Four –turnaukseen. Viime kaudelta mestaruutta puolustaa TsSKA Moskova, joka voitti finaalissa jatkoajalla Fenerbahcen.

Tutut ennakkosuosikit

Koposen mukaan tiivistetty joukkuemäärä ja runkosarjamuotoinen pelijärjestelmä takaa sen, että luvassa on kovatasoinen Euroliiga.

- Tänä vuonna on käytössä uusi formaatti, jossa on enemmän pelejä ja viikon aikana saattaa olla kaksikin ottelua. Kaikki pelit ovat kovia ja jokainen on tärkeä, että saa hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin. Ennen lohkovaiheessa saattoi olla joku peli, jonka pystyi häviämään tai jonka tiesi etukäteen ehkä hieman helpommaksi, mutta nyt jokaisella pelillä on iso merkitys.

Barcelona on voittanut Euroliigan historiansa aikana kahdesti. Viimeksi Barcelona juhli voittoa vuonna 2010. Blaugrana aloittaa mestaruusjahdin perjantaina, kun se matkustaa Kazanin vieraaksi.

- Meillä on iskukykyinen joukkue ja halu menestyä. Barcelona on aina Barcelona ja menestystä odotetaan. Jännä nähdä miten ensimmäisessä pelissä käy, kun kohtaamme Kazanin vieraissa. Olemme aloittaneet ACB-liigan kahdella voitolla, mutta meillä on ollut loukkaantumisten kanssa vähän huonoa tuuria.

Koposta ei vielä pelikentillä nähdä, sillä hän toipuu aivotärähdyksestä. Barcelonan takamiesosasto on muutenkin ollut viime aikoina kapea.

- Minun lisäkseni Tyrese Rice ja Pau Ribas ovat olleet sivussa. Näillä näkymin Tyrese kuitenkin tulee takaisin Kazan-peliin. Loukkaantumisten takia nuoret ovat saaneet nyt enemmän vastuuta. Meillä on aika laaja rinki, mutta harmittavasti loukkaantumiset ovat kaikki tulleet samalla pelipaikalle.

Koponen ennakoi, että Barcelonan lisäksi ennakkosuosikit löytyvät tutusta osoitteesta.

- Euroliiga on tosi kovatasoinen ja jännä nähdä mikä joukkue vie voiton. Omissa papereissani TsSKA ja Fenerbahce ovat ehkä kovimpia, kuten viime kaudella. Kummankin joukkue on pysynyt hyvin kasassa viime kaudesta. Erot ovat kuitenkin hyvin pienet, Koponen ennakoi.

Euroliigan runkosarja käydään 12.10.2016-7.4.2017. Final Four pelataan 19.-21.5.2017.

Lisätietoja: Euroliiga

Henkilöt

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia