Seagulls jatkaa puhtaalla pelillä, Karhu kaatoi Korihait kotiluolassaan

19.10.2016 Korisliigan keskiviikko piti sisällään kaksi kamppailua. Kotkassa tuoreen vahvistuksensa Gerald Lee juniorin Steveco Areenan yleisölle näytille tuonut Helsinki Seagulls haki sarjapisteet mukaansa 82-75 (36-39) –vierasvoiton turvin ja Kauhajoella kotijoukkue Karhu kaatoi sarjanousija Korihait numeroin 102-94 (51-43).

Carl Lindbom ja Helsinki Seagulls jatkavat tulikuumaa kauden aloitustaan. Keskiviikon jälkeen saldo on 4/0.

Bojan Sarcevic operoi kuusi koriin johtanutta syöttöä Karhun pitäessä sarjapisteet Kauhajoella kotiottelussa Korihaita vastaan. Kuvat: Erkki Hautaviita

Helsinki Seagulls nousi keskiviikkona sarjataulukon kärjessä majailevan Salon Vilppaan kanssa samaan voittomäärän, kun helsinkiläiset hakivat kauden neljännen voittonsa yhtä monessa ottelussa KTP:n vieraana. Tasaisen ottelun päätösjakson ratkaisuhetkillä itselleen kääntänyt Seagulls pääsi kotimatkalle 82-75 (36-39) –vierasvoitto taskussaan.

Ottelun avauspuolikas tarjosi Kotkan Steveco Areenan 978-päiselle yleisölle vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sekä kotijoukkueen mallikasta suorittamista molemmissa päissä parkettia. Avausjakson jälkeen pisteen perässä ollut KTP suoritti ryhtiliikkeen toisella kymmenminuuttisella ja puoliajan isolle tauolle siirryttiinkin isäntien kolmen pisteen johtoasemassa.

Kamppailun toisella puoliajalla vierasjoukkue Seagulls oli pitkään kuskin paikalla ja näytti vastustamattomasti vievän ottelun nimiinsä. KTP aloitti kuitenkin päätösjakson hienosti ja nousi parhaimmillaan jo pisteen johtoasemaan jenkkilaituri Monyea Prattin lay-upilla.

Vierailija Seagullsin puolustus otti kamppailusta kuitenkin hallinnan, eivätkä helsinkiläiset antaneet ottelun viimeisen viiden minuutin aikana isäntien tehdä kuin yhden pelitilannekorin. Lähes ilmatiiviin puolustuksensa ansiosta lokkiparvi pääsi varmistelemaan vierasvoittoaan vapaaheittoviivalta ottelun viimeisellä minuutilla, karaten isänniltä vastustamattomasti 82-75 –vierasvoittoon.

- KTP pisti meidät alussa tosi ahtaalle ja jäimme perässäjuoksijan rooliin, kommentoi vieraiden päävalmentaja Mikko Larkas.

- Kolmannella jaksolla pääsimme paremmin mukaan ja hoitelimme pelin loppuun asti. Alex Vaenerberg nousi lopussa äärettömän tärkeään rooliin rauhoittamaan peliämme.

Seagullsin riveistä kovinta jälkeä keskiviikon kamppailussa tekivät 21 pistettä heittänyt laituri Raymond Cowels, 12 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä tililleen operoinut Antto Nikkarinen sekä monipuolisesti onnistumisia kerännyt, 29 minuuttia urakoinut laituri Jason Conley (12 pistettä/5 levypalloa/2 syöttöä). Debyyttinsä Seagullsin paidassa tehnyt Susijengin sentteri Gerald Lee Jr. urakoi vajaat 20 minuuttia, joiden aikana mies paini tilastolakanalleen 10 pistettä, 4 levypalloa ja yhden koriin johtaneen syötön.

Kotijoukkue KTP:n kokoonpanosta esille nousivat jo tutuksi tulleet nimet, kun monipuolinen laituri Monyea Pratt (13/9/10 syöttöä/2 riistoa) jäi vain levypallon päähän tripla-tuplasta, iso laituri William Walker heitti 15 pistettä ja kahmi 6 levypalloa ja sentteri Sherman Gay oli jälleen joukkueensa pistekuningas 26 pisteellä, repien sivussa käsiinsä myös 7 levypalloa. Joni Herrala jatkoi vahvoja otteitaan 7 pisteellä ja 6 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: KTP - Seagulls

Karhu raateli niukan voiton Korihaista

Kauhajoen Karhu muistutti keskiviikkona olevansa edelleen yksi Korisliigan kovimmista kotijoukkueista kun se sai vieraakseen sarjanousija Uudenkaupungin Korihait. Tasaisena päätösjaksolle asti kulkenut ottelu kääntyi lopulta Karhun eduksi kotijoukkueen vahvan päätösjakson ansiosta ja sarjapisteet jäivät Kauhajoelle lukemin 102-94 (51-43).

Kamppailun tasaisuudesta kertoo paljon se, että päätösjaksolle lähdettiin tasatilanteesta 73-73. Kotiluolassaan pelannut Karhu löysi kuitenkin uuden vaihteen koneistostaan kotiyleisön raivoisan kannustuksen avulla ja alkoi repimään tarvittavaa eroa viimeisen neljänneksen toisella peliminuutilla.

Karhun ratkaisevan ”nykäisyn” aloitti takamies Bojan Sarcevic, jonka kolmonen ajassa 31:45 aloitti kotijoukkueen hurjan, reilun kahden minuutin 15-1 –jakson. Korihait vastasi omalla 8-0 –pisteputkellaan lähestulkoon heti perään, mutta viittä pistettä lähemmäs ei vierasjoukkue enää isäntiä päässyt ja kotijoukkue varmisteli vapaaheittoviivalta tärkeän 102-94 –kotivoittonsa DeVaughn Washingtonin toimesta.

- 102 pistettä, sillä pitäis varmaan voittaa jokainen peli tässä sarjassa. Se on ihan okei. Ja kaksi pistettä, niihin olen tyytyväinen tässä pelissä, totesi varsin totinen Karhu-luotsi Sami Toiviainen.

- Kun saadaan Juho (Lehtoranta) täyteen kuntoon, se auttaa harjoitteluamme paljon ja se näkyy varmasti pelissämme nopeasti. Iso kunnia Korihaille ja (päävalmentaja Jarno) Nikulalle, löysivät meidän virheemme ja käyttivät ne hyväkseen.

Karhun parhaimmistoon lukeutuivat joukkueen pisteykkönen DeVaughn Washington (22/8/2 riistoa/2 torjuntaa), vahvat puoli tuntia uurastanut Kevin Ware (17/6/3 syöttöä/2 torjuntaa) sekä 19 pistettä pussittanut Kammeon Holsey. Karhun hyökkäyksen moottorina toimi tuttuun tapaansa hienot 33 minuuttia urakoinut Bojan Sarcevic (13/6 syöttöä).

Korihaiden harmittavasta tappiosta huolimatta parasta osaamistaan esittivät 27 pistettä pussittanut takamies Emmanuel Holloway, 23 pistettä ja 7 levypalloa kirjauttanut laituri Dominique Lee sekä tupla-tuplan työskennellyt sentteri Marcus Van (19/13/2 torjuntaa).

Ottelutilastot: Karhu - Korihait

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.