Antti Kanervo taas täydessä iskussa

25.10.2016 Tänä kesänä ranskalaisen ProB-liigassa pelaavan Chorale de Roannen kanssa sopimuksen tehnyt Antti Kanervo on toipunut pienestä vammasta, joka piti hänet sivussa muutaman pelin. Loukkaantumista lukuun ottamatta Kanervo on päässyt hyvin sinuiksi uuden joukkueensa kanssa.

Antti Kanervo pelasi viime kaudella Karhussa. (Kuva: Erkki Hautaviita)

Antti Kanervo teki maajoukkuedebyyttinsä vuonna 2010 Kanadaa vastaan. (Kuva: Tytti Nuoramo)

Kanervo joutui huilaamaan muutaman viikon loukkaantumisen takia, mutta teki perjantaina debyyttinsä ProB-liigassa, kun Roanne hävisi jännittävien vaiheiden jälkeen Evreuxille 83-84.

- Lähentäjään tuli pieni vamma cupin pelissä ja sen vuoksi olin kolme viikkoa sivussa. Vamma oli kohtalaisen pieni, ja kun oli pre-season, niin seura ei halunnut ottaa mitään riskejä. Nyt kaikki on taas hyvin, 15 kertaa Susijengissä pelannut Kanervo valottaa.

Roannen valmistava kausi oli menestys, sillä joukkue ei hävinnyt ainuttakaan ottelua. Ranskan ProB-cupissa se selvisi alkulohkosta jatkoon puhtaalla pelillä ja eteni myös cupissa 16 joukkoon. Roanne hakee paluuta voittojen tielle jo tiistai-iltana, kun se kohtaa Nantesin vieraissa.

- Joukkueena olemme pelanneet äärettömän hyvin. Edellinen peli meidän olisi pitänyt voittaa, mutta ikävä kyllä hävisimme. Onneksi tiistaina on jo uusi mahdollisuus. Meillä on hyvä joukkue ja olemme hitsautuneet hyvin yhteen.
 

Nousu tavoitteena 
 

27-vuotias Kanervo kuului Korisliigan kotimaiseen parhaimmistoon jo usean vuoden ajan ja otti viime kauden jälkeen uuden askeleen urallaan siirryttyään ulkomaille pelaamaan. Kanervon sopeutuminen uuteen maahan ja joukkueeseen on mennyt mutkattomasti. Palaset ovat loksahtaneet joukkueessa nopeasti paikoilleen ja se on näkynyt sekä joukkuehengessä että tuloksissa.

- Pelaaminen on tuntunut helpolta. Tietää mitä minulta odotetaan ja mitä joukkuekavereilta odottaa. Sellainen epätietoisuuden aika jäi todella lyhyeksi.

Roanne on perinteinen ranskalaisseura, joka on pitkän historiansa aikana juhlinut Ranskan mestaruutta kahdesti vuosina 1959 ja 2007. Kauden 2013-14 päätteeksi sen yli vuosikymmenen mittainen taival ProA:ssa päättyi ja se putosi sarjaporrasta alemmas. Nyt parin ProB-kauden jälkeen joukkueen tavoitteena on nousta takaisin parrasvaloihin.

- Meillä on siihen kaikki mahdollisuudet. ProB on siitä erikoinen sarja, että yksi nousee suoraan ilman pudotuspelejä ja pudotuspelien voittaja sitten toisena. Se tekee jokaisesta pelistä entistä tärkeämmän, Kanervo muistuttaa.

Kanervon lisäksi Roannen paidassa pelaa Matti Nuutinen. Joukkue on aloittanut ProB:n yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Lisätietoja: Antti Kanervo
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia