HyPo, Kouvottaret ja FoA voittoihin Naisten Korisliigassa

5.11.2016 Naisten Korisliigan sarjakärki Hyvinkään Ponteva haki lauantaina vieraspisteet Peli-Karhuilta lukemin 61-83 (24-31). Kouvottaret puolestaan nappasi 70-56 (30-37) -kotivoiton Äänekosken Huimasta ja jännitysnäytelmän tarjoillut Forssan Alku Espoo Unitedista luvuin 80-77 (40-42).

Taru Tuukkasen HyPo haki vieraspisteet Kotkasta.

Tyonna Snown FoA nipisti voiton Espoo Unitedista.

Jacqueline Luna-Castro johdatti Kouvottaret voittoon Huimasta. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen.

PeKa vei ottelun ensimmäisen minuutin nimiinsä 5-0, jonka jälkeen hyvinkääläisjoukkue otti ohjat käsiinsä ja piti emännät avausneljänneksellä seitsemässä pisteessä.

Toisella neljänneksellä kotijoukkue pysytteli iskuetäisyydellä debyyttinsä joukkueessa tehneen Akilah Simsin onnistumisilla, mutta Henna Salomaan (18/1) onnistuneella kolmosella puoliajalle mentiin HyPon seitsemän pisteen johdossa.

Vieraat karkasivat nopeasti puoliajan jälkeen 12 pisteen johtoon, muttei onnistunut kasvattamaan eroa suuremmaksi ja päätöskympille lähdettiin lukemissa 42-54. Viimeisellä kymmenminuuttisella levypalloja hallinnut (29-48) HyPo juoksi kotijoukkueen nurin tupla-tuplan keränneen Taru Tuukkasen (17/13) johdolla.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Vahva toinen puoliaika Kouvottarien voiton takuu

Kouvolassa ilman syömähammastaan Khadjah Sessionsia otteluun lähtenyt Kouvottaret pisti Huiman ahtaalle jo avausneljänneksellä vieden sen nimiinsä 21-11.

Vierasjoukkue kuitenkin sai rivinsä järjestykseen toisella kymmenminuuttisella ja viiletti Dyana Pierren (13/10) johdolla seitsemän pisteen puoliaikajohtoon, vieden toisen neljänneksen lukemin 9-26.

Kentälle asteli puoliajan jälkeen kuitenkin sisuuntunut kotijoukkue ja saalisti momentumin itselleen Roosa Frimodigin (6/4/5 syöttöä) ja Emma Tuomisen (7/2) onnistumisilla. Frimodigin viime sekunnin onnistuneella kolmosella päätösneljännekselle lähdettiin kotijoukkueen 57-49 -johdossa.

Huima kävi lähimmillään kolmen pisteen päässä (57-54), jonka jälkeen Jacqueline Luna-Castro (20/16) sekä Whitney Frazier (12/8) ottivat Kouvottaret reppuselkäänsä ja takasivat joukkueelle kotivoiton.

FoA:lle arvokas voitto Unitedista

Sarjassa toisena majaileva Forssan Alku sai vieraakseen kolmantena olevan Espoo Unitedin ja ottelun kulku oli juuri niin tasainen, kun sarjataulukon asetelmat kertoivat.

Ottelun alun tasaisuuden jälkeen FoA karkasi 20-13 -johtoon Tyonna Snown (19/5) and-onella, mutta United kiipesi takaisin tasalukemiin Heta Korpivaaran(16/9) onnistumisilla ja Pipsa Kahloksen (6/0) buzzer-beater kolmosella.

Toisella neljänneksellä Espoo yritti repiä eroa parhaansa mukaan, mutta kotijoukkue vastasi vieraiden onnistumisiin toisessa päässä. Shenita Landryn (11/13) viime sekunnin korilla puoliajalle mentiin espoolaisten johtaessa 40-42.

Myös kolmas kymmenminuuttinen noudatti kahta edeltäjäänsä ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä minuutilla. Ellen Nurmi (8/6) toi Unitedin pisteen päähän hieman vajaa minuutti ennen loppusummeria., mutta seuraavassa hyökkäyksessä FoA:n Elli Koskinen (4/5) vei emännät 80-77 -johtoon, eikä Dionne Poundsin viimeinen tasoitusyritys osunut kohteeseensa.

- Näkisin voittomme avaimen olleen siinä, että pelasimme aavistuksen parempaa koripalloa kuin vastustaja ja luotimme toisiimme, voittajien Kiana Johnson (14/12) analysoi ottelun jälkeen.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.