Espoo United ja FoA voittoihin Naisten Korisliigassa

12.11.2016 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaikierroksella kaksi ottelua, joista poistajina voittuivat Lappeenrannan Catzin vieraissa lukemin 55-71 (15-39) kukistanut Espoo United sekä Forssan Alku, joka kaatoi Espoo Basket Teamin luvuin 98-74 (53-32).

Pounds johdatti Unitedin vierasvoittoon Catzistä.

Ashley Clarkin FoA juoksi EBT:n nurin. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen.

Catz pysyi avausneljänneksellä vieraidensa kyydissä noin kolme ensimmäistä minuuttia, jonka jälkeen kotijoukkueen kyyti oli kylmää. United vei ensimmäisen kymmenminuuttisen nimiinsä 5-25.

Vierasjoukkue ei päässyt jatkamaan aivan siitä mihin jäi avausneljänneksellä, mutta Catz ei saanut vieläkään kunnolla otetta espoolaisista ja puoliajalle mentiin vieraiden 24 pisteen johdossa.

Myöskään kolmannella jaksolla ei suurempaa vaihdosta kuskin paikalla nähty ja päätöskympille lähdettiin Unitedin 34-52 -johdossa. Viimeisellä kymmenminuuttisella kotijoukkueen paikkapuolustus horjutti vieraiden johtoasemaa ja Elena Reshetko (18/8) toi Catzin 10 pisteen päähän reilu kolme minuuttia ennen loppua.

Espoo United ei kuitenkaan antanut johdon lipsua käsistään, vaan nappasi kauden seitsemännen voittonsa.

- Hyvän puolustuksen kautta saimme myös itseluottamusta hyökkäyspäähän. Toisella puoliskolla Catzin 2-3 -paikka tappoi intensiteettimme ja Catz sai momentumin hetkeksi puolelleen, kun heitimme muutaman avoimen heiton ohi, voittajien luotsi Kimmo Kujansivu summasi.

Kotijoukkueelta Reshetkon lisäksi onnistui Chandrea Jones (21/14). Voittajilta tehokkaimmat olivat Shenita Landry (12/8) sekä tuttuihin koreihin 19 pistettä upottanut Dionne Pounds.

Lisätiedot: Ottelutilastot

EBT:llä ei jakoa Alun käsittelyssä

Erinomaisessa vireessä syyskauden ollut Forssan Alku jatkoi vahvoja otteitaan heti ottelun alusta lähtien, karaten nopeasti 17-4 -johtoon. EBT kuitenkin nousi nopeasti iskuetäisyydelle kolmella onnistuneella kolmosella.

Toiselle jaksolle lähdettiin kotijoukkueen 28-17 -johdossa ja Alun iloinen hyökkäyspeli sai jatkoa myös toisella neljänneksellä. FoA repi eron hyväkseen yli 20 pisteen ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen 21 pisteen johdossa.

FoA:n tahti ei hiipunut toisellakaan puoliajalla, vaan Ashley Clark vei emännät kolmosellaan nopeasti 66-36 -johtoon. Espoolaiset eivät löytäneet lääkkeitä Alun hyökkäykseen, vaan ero pysytteli 30 pisteessä läpi kolmannen jakson.

Päätösjakso noudatti edeltäjänsä kaavaa ja vasta viime minuuteilla EBT sai eron kurottua alle 30 pisteeseen.

-Ei ollut meillä tänään mitään sanan sijaa. FoA on joukkueena hyvä siirtymisessä sekä puolustuksessa ja kun kyseessä transitiopeli niin kotijoukkue latoi pöytään sen tyypillisen pistemääränsä, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman tuumi ottelun jälkeen.

Laajalla rintamalla onnistujia keränneen Alun tehokkaimmat olivat Kiana Johnson (19/3/10 syöttöä), Janella Lane (19/11) sekä Clark (22/6). EBT:ltä onnistujiin kuuluivat erinomaista työtä hyökkäyspäässä tehneet Lotta Eräkangas (20/1) ja Helena Sivula (11/4).

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.