Seagulls jatkaa voittokulkuaan, BC Nokia vahvempi Pirkanmaan Derbyssä

16.11.2016 Helsinki Seagulls saalisti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa Korisliigassa, kun se kaatoi keskiviikkona Salon Vilppaan Kisahallissa lukemin 71-63 (35-27). Toisaalla, BC Nokia oli Tampereen Pyrintöä vahvempi kauden ensimmäisessä Pirkanmaan paikalliskamppailussa numeroin 102-89 (58-33).

"Junnu" Leen Seagulls jatkaa Korisliigan ainoana tappiottomana joukkueena.

Papa Dia johdatti BC Nokian voittoon Pirkanmaan derbyssä. Kuvat: Francois Perthuis, Erkki Hautaviita.

Helsinki Seagullsin voittokulku sai jatkoa keskiviikkona, kun joukkue isännöi Salon Vilpasta Töölön Kisahallin lämpimässä illassa. Ehjän nelikymppisen pelannut Seagulls piti vierailijoiden kiriaikeet kurissa ottelun toisella puoliajalla ja keräsi sarjapisteet itselleen lukemin 71-63 (35-27).

Totutun korkealla intensiteetillä pelattu, aggressiivisten puolustusten teemoittama ottelu ei avauspuolikkaalla tarjonnut Kisahallin yleisölle räjähdysmäistä hyökkäyspelaamisen ilotulitusta, mutta taistelua senkin edestä. Toisen jakson puolivälissä Vilppaan monipuolinen sisäpelaaja Al’lonzo Coleman toi vierailijat kolmen pisteen päähän isännistä, mutta Seagulls terävöitti otettaan kamppailusta mitä lähemmäs jakson loppua edettiin ja lokkilauma lähtikin puoliajan isolle tauolle 35-27 –johdossa.

Kolmannella jaksolla Seagulls näytti hetkellisesti jo karkaavan vierailijoiden tavoittamattomiin, mutta vahvan ottelun pelannut Coleman piti Vilppaan omakätisesti ottelussa mukana kunnes Matias Ojalan kori toi salolaiset kolmannella jaksolla jo pisteen päähän kotijoukkueesta. Ojala toisti tempun vielä päätösneljänneksen alussa, mutta tämän jälkeen lokkilauma iski.

Gerald Lee Jr. ja Jason Conley siivittivät Seagullsin hetkessä kahdeksan pisteen karkumatkalle, Carl Lindbomin ja Devonte Upsonin venyttäessä kotijoukkueen johdon jo 12 pisteen suuruiseksi reilut kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Vilpas käväisi vielä hetkellisesti seitsemän pisteen iskuetäisyydellä, mutta Antto Nikkarisen henkilökohtainen 5-0 –runi ottelun ratkaisuhetkillä sinetöi voittotaistelun päättyneeksi. Kamppailun tauottua Kisahallin kotiyleisö sai näin ollen lähteä hyvillä mielin kotimatkalle Seagullsin 71-63 –voiton myötä.

Kotijoukkueen voiton takuumiehinä toimivat tupla-tuplan operoinut Conley (11 pistettä/12 levypalloa), 19 pistettä pyöritellyt ”Junnu” Lee sekä ottelun onnistumisillaan ratkaissut Nikkarinen (12/3/4 syöttöä).

Vilppaan parhaimmistoon lukeutuivat Conleyn tapaan tupla-tuplat urakoineet Coleman (13/10) ja laituri Desmond Williams (10/10), sekä 11 pistettä heittänyt Ojala.

Lisätiedot: Ottelutilastot

BC Nokia vei Pirkanmaan Derbyn

Kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikalliskamppailu pelattiin Nokian Palloiluhallilla 1062 katsojan valvovien silmien alla. Kotijoukkueen komennossa toisesta jaksosta lähtien kulkenut kamppailu oli vahvasti näätäpaitojen näköinen ottelu, eikä Pyrintö onnistunut lopulta haastamaan kotijoukkuetta BC Nokian matkatessa vakuuttavaan 102-89 (58-33) –kotivoittoon.

Ottelun ratkaisu nähtiin pitkälti jo toisen kymmenminuuttisen aikana. Pyrintö nousi avausjakson loppuminuuteilla vahvalla pelaamisellaan tasatilanteeseen 18-18, mutta tämän jälkeen näätäpaidat istuivat tukevasti kuskin penkille. Pyrintö-sentteri Wally Judgen tasoituskorin jälkeen BC Nokia laulatti korisukkaa 22 pisteen edestä, pitäen Pyrinnön nollilla ja kasvattaen eron tulostaululla jo lukemiin 40-18.

Pyrinnön tuska ei helpottanut mainittavasti puoliaikaankaan mennessä, isäntien pitäessä edelleen hallussaan vahvaa 58-33 –johtoa puoliajan tauolle asteltaessa.

Ottelun toisella puoliajalla voittotaistelu näytti enemmän tai vähemmän tauonneen joukkueiden käveltyä ulos pukukopista, mutta ilmaiseksi ei BC Nokia voittoaan kuitenkaan saanut. Tasaisesti eroa kiinni kuronut Pyrintö ehti käymään päätösjakson puolenvälin tienoilla jo näyttäytymässä näätäpaitojen taustapeileissä kymmenen pisteen päässä, mutta isännät pitivät lopulta komeasti tahtipuikon hallussaan päätössummeriin asti, juosten vakuuttavaan 102-89 –kotivoittoon.

- Pelasimme kovaotteisen kotipelin pitkän vieraspeliputken jälkeen, ja se on ollut myös harjoituksissamme teemana, totesi kotijoukkueen takamies Isaiah Wilkerson.

- Puolustuksemme oli laadukasta koko ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puolikkaalla ehkä rentouduimme vähän.

Näätäpaitojen riveistä kovinta jälkeä voitto-ottelussa tekivät 22 pistettä heittänyt sentteri Papa Dia, hienoa takamiespelaamista esittänyt Wilkerson (19/6 syöttöä) sekä 11 pistettä vajaassa 14 minuutissa pussittanut takamies Niko Mattila.

Pyrinnön kokoonpanosta esille nousivat tappiosta huolimatta vahvan ottelun pelannut J’Nathan Bullock (26/5 levypalloa), 18 pistettä nakutellut Ricky Minard sekä tupla-tuplan 13 pisteellä ja 11 levypallolla toimittanut sentteri Judge.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.