Martin Zeno johdattaa Romanian mestarin Katajan vieraaksi

22.11.2016 Koripallon Mestarien Liiga jatkuu tiistaina, kun Kataja Basket kohtaa kotonaan kanssaan tasapisteissä olevan CSM CSU Oradean. Romanian hallitseva mestarijoukkue hakee Joensuusta ensimmäistä vierasvoittoaan.

Oradean avainpelaajiin kuuluva Martin Zeno edusti Loimaan Bisonsia yhteensä neljällä kaudella vuosina 2011-2016.

Viime viikon sairastellut Teemu Rannikko on palaamassa Katajan kokoonpanoon Mestarien liigan otteluun. Kuvat: Pekka Vainio & Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

Viime viikolla Mestarien liigassa täystyrmäyksen Reyer Venezialle kokenut Kataja saa illan otteluun takaisin tärkeän palasen, kun Teemu Rannikko on palaamassa sairastelujen jälkeen kokoonpanoon. Aivan täydessä iskussa takamies ei kenties vielä tule olemaan, mutta jo kapteenin läsnäolo merkitsee paljon.

– Vallitsevassa tilanteessa olisi toki hienoa, jos juuri tämä ottelu olisi tiistain sijaan keskiviikkona. Saisimme yhden arvokkaan päivän lisää valmistautumiseen ja Teemullekin se tekisi hyvää. No, tällä mennään nyt eikä asiaa kannata jäädä liiaksi murehtimaan, Katajan päävalmentaja Gibson toteaa.

Romanialaisilla on heittää jokaiselle pelipaikalle todella kokenut, monissa liemissä marinoitunut pelaaja. Gibson mainitsee nimeltä takamies Branko Mirkovicin (34 v.), laituri Sean Barnetten (30 v.) sekä sisäpelaaja Sean Denisonin (31 v.). Lisäksi Oradean avainpelaajiin kuuluu Gibsonille erittäin tuttu mies Martin Zeno (31 v.), jonka kanssa Gibson voitti muun muassa kaksi Korisliiga-mestaruutta Bisonsin riveissä.

– Oradealla on vahva rosteri ja useita laadukkaita pelaajia. Kyseessä on erinomaisesti puolustava joukkue, joka on taistellut voitosta loppuun saakka myös tappioon päättyneissä otteluissaan, Gibson kertoo.

Joukkueesta löytyy myös kokoa. Päävalmentaja Cristian Achimilla on mahdollisuus kierrättää korin alla kolmea kansainväliset mitat täyttävää miestä, kun serbialaisen Uros Lucicin (207 cm) lisäksi kokoonpanossa ovat kanadalainen Sean Denison (210 cm) ja Romanian maajoukkuemies Bogdan Tibirna (210 cm).

– Meidän tulee saada heikot hetket minimoitua, emme voi antaa Oradealle isoja pisteputkia. Kun saamme puolustuksemme pitämään, auttaa se saman tien hyökkäämistäkin. Elementit tähän ovat olemassa ja niitä on näkynyt pitkin kautta, nyt meidän pitää vain yksinkertaisesti unohtaa viime aikojen heikot otteet ja päästä takaisin rytmiin, Gibson painottaa.

– Olen luottavainen sen suhteen, että pystymme voittamaan kotikentällä.

Kataja on pelannut Mestarien liigassa viisi ottelua ja voittanut niistä kaksi. Lohkon kärkipaikkaa pitävä ranskalainen Le Mans Sarthe kaatui Joensuussa jatkoajan jälkeen 77-76 ja viikkoa myöhemmin Kataja haki 88-82-vierasvoiton ukrainalaisesta Khimikistä.

Kataja, Oradea sekä israelilainen Maccabi Rand Media ovat B-lohkossa tasapisteissä sijoilla 5-7. Viidestä alkulohkosta seuraavalle kierrokselle pääsevät kunkin lohkon neljä parasta sekä lisäksi neljä parasta lohkoviitosta. Näiden taakse jäävät kahdeksan seuraavaa joukkuetta jatkavat kansainvälistä kauttaan FIBA Europe Cupissa.

Fanseat näyttää Katajan ja Oradean kohtaamisen suorana kello 18.50 alkaen.

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia