Seagullsin voittoputki 11 ottelun mittainen, myös Kataja ja Kouvot voittoihin

27.11.2016 Helsinki Seagulls jatkaa pysäyttämätöntä menoaan Korisliigassa. Sunnuntaina kauden puhtaalla pelillä aloittaneet helsinkiläiset ottivat jo 11 perättäisen voittonsa kaatamalla Tampereen Pyrinnön kotonaan 82-79 (42-34). Muualla Kataja oli KTP:ta etevämpi lukemin 93-74 (34-29) ja Kouvolassa kotijoukkue Kouvot peittosi Kobrat 98-92 (46-38).

Raymond Cowels ja Helsinki Seagulls ovat pysäyttämättömiä. Sunnuntaina tilille kolahti jo 11. perättäinen voitto.

Ilari Seppälän edustama Joensuun Kataja otti sunnuntaina sarjapisteet kotiottelusta KTP:ta vastaan.

Kouvojen Paris Horne jatkoi vahvaa pelaamistaan kotivoitossa Lapuan Kobrista. Kuvat: Francois Perthuis, Vesa Kuukka & Erkki Hautaviita

Helsinki Seagulls tarjosi Töölön Kisahallin 844-päiselle yleisölle sunnuntai-illan herkkua, kun se kohtasi Tampereen Pyrinnön. Tasaisen kamppailun vasta ottelun viimeisen kahden minuutin aikana nimiinsä kääntänyt Seagulls jatkoi kuitenkin voittoputkeaan pitämällä sarjapisteet Helsingissä 82-79 (42-34) –kotivoiton turvin.

Puoliajalta vahvassa vireessä parketille astellut kotijoukkue näytti karkaavan tamperelaisilta jo päätösjakson alussa, Raymond Cowelsin vietyä kolmosellaan Seagullsin jo 11 pisteen karkumatkalle. Pyrintö iski kuitenkin reilussa neljässä minuutissa 14-0 –runin ja nousi jo kolmen pisteen johtoasemaan. Tuore takamiesrekrytointi Andre Stringerin lay-upilla Pyrintö nousi uudelleen pisteen johtoon reilut kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Seagulls kuitenkin tilkitsi puolustuspäänsä tämän jälkeen vakuuttavalla tavalla. Gerald Lee Jr. ja loistavaa kautta pelaava Antto Nikkarinen nostivat isännät 7-0 –runilla jo turvalliseen 82-76 –johtoon, eikä Joonas Cavénin kolmosella heiton päähän tasoituksesta noussut Pyrintö hienosta yrityksestä huolimatta onnistunut enää horjuttamaan Seagullsin johtoasemaa. Näin ollen loppulukemiksi Kisahallin tulostaululle jäivät loistamaan isäntien 82-79 –voittolukemat.

- Pyrintö oli tehnyt kotiläksyt paremmin kuin me, tunnusti kotijoukkueen päävalmentaja Mikko Larkas.

- Pelasimme kuitenkin ajoittain Pyrintöä vastaan hyvin edellisessä ottelussa ja erittäin hyvin tässäkin pelissä.

Seagullsin riveistä kovinta jälkeä tekivät todella vakuuttavan tupla-tuplan toimittanut Cowels (23 pistettä/17 levypalloa/4 syöttöä/2 riistoa) ja kotijoukkueen hyökkäystä jälleen rautaisella ammattitaidolla johtanut Nikkarinen (9/7 syöttöä/3 riistoa). Vahvalla pelipäällä oli myös ”Junnu” Lee, joka pussitti vajaassa 22 minuutissa 16 pistettä, heittäen vain yhden pelitilanneheiton ohi.

Pyrinnön parhaimmistoon hienon taistelun sävyttämässä ottelussa kuuluivat hienon kokonaissuorituksen esittänyt Ricky Minard (13/7/7 syöttöä/3 riistoa), sekä joukkueen pistekärkenä toiminut Cavén (15).

Ottelutilastot: Seagulls - Pyrintö

Kataja komeaan kotivoittoon KTP:sta

Joensuun Kataja oli tyly isäntä KTP:lle sunnuntain liigakierroksella. Hienosti kolme jaksoa Katajan kintereillä pysytellyt KTP joutui lopulta myöntämään Katajan paremmakseen, kotijoukkueen juostua päätösjaksolla komeaan 93-74 (34-29) –voittoon.

Ottelun ratkaisu nähtiin todellakin vasta päätösjakson aikana. Viimeiselle neljännekselle KTP tuli vielä pirteästi ja sentteri Sherman Gay nosti perinteisellä kolmen pisteen suorituksellaan KTP:n kuuden pisteen iskuetäisyydelle jakson avausminuutin aikana.

Vielä viisi minuuttia ennen päätössummeria Gay nosti vielä kertaalleen KTP:n kosketusetäisyydelle 7 pisteen päähän kotijoukkueesta, mutta tämän jälkeen Kataja paineli karkuun. Vain vajaassa kahdessa minuutissa Kataja onnistui löylyttämään tulostaululle 10-0 –runillaan vastaansanomattoman 81-64 –tilanteen, eikä KTP löytänyt tähän enää vastausta.

Gayn ja laituri Monyea Prattin yrityksistä huolimatta Kataja sai verrattain rauhallisin mielin kulkea tämän jälkeen ottelun voittoon. Loppulukemiksi 93-74 tyylitteli päätösminuutilla Katajan oma kasvatti, 21-vuotias takamies Johannes Lasaroff kolmosellaan.

Katajan voiton avainhahmoina toimivat tupla-tuplan operoinut Rion Brown (25/11/6 syöttöä), levypallon samasta saavutuksesta jäänyt Jarekious Bradley (10/9/3) sekä isäntien hyökkäyksen kapellimestarina 9 koriin johtanutta syöttöä viiden pisteensä kylkeen jakanut Teemu Rannikko.

KTP:n kokoonpanosta vahvinta osaamistaan esittivät 19 pistettä heittänyt ja 6 levypalloa kahminut Gay, tilastoriviä tavoilleen uskollisena täyttänyt Pratt (20/6/5/2 riistoa) sekä pirteällä pelipäällä ollut, toista otteluaan kotkalaisten riveissä pelannut urheilullinen laituri Daniel Bailey (7/7/3).

Ottelutilastot: Kataja - KTP

Kouvojen rutiinitaso riitti Kobria vastaan

Kouvolan Kouvot otti sunnuntain viimeisessä Korisliigan kamppailussa mittaa Manskarille saapuneesta Lapuan Kobrista. Kotijoukkueen hallussa likimain koko ottelun kulkenut ottelu pysyi Kouvojen hallinnassa myös läpi kamppailun ratkaisuhetkien, kotijoukkueen pitäessä Kobrat takanaan matkalla 98-92 (46-38) –kotivoittoon.

Manskarin sunnuntai-illassa pelattu ottelu oli totta tosiaan kotijoukkueen hallinnassa kulkenut näytös alusta loppuun asti. Kobrat tekivät ottelusta kuitenkin tasaisen ja pakottivat Kouvot tekemään täyden päivätyön matkalla voittoon. Voittoaseman vaihdoksia ottelussa ei nähty kuitenkaan yhtäkään ja isoimmillaan kotijoukkueen johtoasema oli 16 pisteessä (84-68).

Raheem Applebyn vietyä Kouvot tuohon 16 pisteen johtoon, heräsi Kobrat kiivaaseen loppukiriin päätösjaksolla. Härkämäisen Dom Morrisin ja ikinuoren Damon Williamsin johdolla Kobrat kuroi eron ensin 9-0 –runilla seitsemään pisteeseen, ja hetkeä myöhemmin Kobrat trimmasi Mario Edwardsin kolmosella vain kolmeen pisteeseen.

Tämän lähemmäksi Kobrien huima kiri ei kuitenkaan riittänyt. Kouvot piti kypsällä hyökkäyspelaamisellaan ja tärkeillä hetkillä ilmatiiviiksi muodostuneella puolustuksellaan Kobrat käden mitan päässä, eikä vierailijoiden Jamal Jonesin donkki 15 sekuntia ennen loppua enää saanut kavennettua eroa kuin kuuteen pisteeseen. Jonesin donkki oli samalla ottelun viimeinen korintekosuoritus, Kouvojen pidettyä sarjapisteet Kouvolassa 98-92 –voitolla.

Kouvolan illassa kotijoukkueen kovimmista suorituksista vastasivat 20 pistettä heittänyt ja 6 levypalloa kahminut sisäpelaaja Rakeem Buckles, reilut 33 minuuttia urakoinut Steven Pledger (16/5) ja vahvan kokonaissuorituksen toimittanut Paris Horne (17/8/5 syöttöä/3 riistoa).

Vierailija Kobrien riveistä itsensä esiin nostivat peräti 33 pistettä naulannut Jamal Jones (33/5/4 riistoa), tupla-tuplan operoinut Williams (16/12/6 syöttöä) sekä vahvat 32 minuuttia uurastanut härkämäinen Morris (20/8/4).

Ottelutilastot: Kouvot - Kobrat

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.