PeKa, HyPo ja Catz kotivoittoihin

10.12.2016 Naisten Korisliigassa nähtiin kolmen kotivoiton lauantaikierros, kun Peli-Karhut kukisti paikallisderbyssä Kouvottaret 78-67 (37-31), Hyvinkään Ponteva nousi 91-83 (40-47) -voittoon Vimpelin Vedosta ja Catz kukisti Forssan Alun lukemin 73-54 (32-19)

Bria Goss oli pitelemätön HyPon kotivoitossa.

PeKa katkaisi tappioputkensa Kouvottarien kustannuksella.

Chandrea Jones ja Catz katkaisivat FoA:n voittoputken. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Matti Koskinen.

Kymenlaakson paikallisderbystä muodostui kutkuttavan jännittävä näytelmä, kun Peli-Karhut katkaisi seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa.

Avauspuoliaika eteni tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkue sai pienoisen momentumin päälle toisen neljänneksen loppuhetkillä erinomaisen ottelun pelanneen Juta Jahilon (14/5) ja Roosa Lehtorannan (19/6) onnistumisilla ja viiletti kuuden pisteen puoliaikajohtoon.

Myös kolmas neljännes eteni Peli-Karhujen ollessa kuskin paikalla ja Kouvottaret hiipi päätösjaksolla hiljalleen iholle. Vieraat tulivat Bianca Bartonin (14/4 syöttöä) kolmosella lukemiin 67-65, mutta loppuminuutit menivät emäntien hyväksi 11-2.

Laajalla rintamalla onnistujia keränneeltä voittajajoukkueelta Lehtorannan ja Jahilon lisäksi onnistuivat tripla-tuplan kanssa flirttaillut Amanda Lassiter (15/8/9 syöttöä) sekä Akilah Sims (10/8). Kouvottarien pistekuningatar oli 20 pistettä upottanut Whitney Frazier.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Väkevä kolmas kymppi HyPon voiton avain

Pontevan tehokaksikko Taru Tuukkanen ja Bria Goss aiheutti jälleen tuhojaan. Tällä kertaa urhina oli vahvan avauspuoliajan pelannut ViVe.

Kolmatta kymmenminuuttista lukuunottamatta, vierasjoukkue vei kaikki muut neljännekset nimiinsä. Peräti 59% tarkkuudella kolmosensa upottanut Vimpeli lähti puoliajalle 40-47 -vierasjohdossa, mutta puoliajalta kentälle asteli sisuuntunut kotijoukkue.

Ponteva takoi kolmannella neljänneksellä taululle 30 pistettä ja onnistui pitämään vieraat ainoastaan 13 pisteessä. Joukkueen hurmokseen sytyttivät yhden syötön päähän tripla-tuplasta jäänyt Tuukkanen (23/20/9 syöttöä) sekä 33 pistettä säkittänyt Goss.

ViVe kävi päätösneljänneksellä lähimmillään kuuden pisteen päässä, mutta kotijoukkue ei taipunut enää ja sarjapisteet jäivät sarjataulukon kärkipaikkaa pitävän HyPon haltuun.

Vieraiden tehokkaimmat olivat tupla-tuplan kerännyt Wilesia Hardy (28/11/6 syöttöä) ja 17 pistettä heittänyt Olivia Nash.

Catz katkaisi FoA:n voittoputken

Tällä kaudella ailahtelevasti pelannut hallitseva Suomen mestari Lappeenrannan Catz syttyi tasapainoiseen esitykseen, kun sarjakärki ja edelliset kuusi ottelua voittanut Forssan Alku saapui Lappeenrantaan.

Catz vei avausneljänneksen nimiinsä 19-9 ja ”Kissalauman” puolustus piti myös toisella jaksolla, pitäen vieraat vain 19 pisteessä ensimmäisellä puoliajalla.

Alku onnistui pysymään iskuetäisyydellä kolmannen jakson Catzin onnistumisista huolimatta. Meriem Eerikinharjun (9/1) onnistunut kolmonen vei kotijoukkueen 51-39 -kotijohtoon ennen ratkaisevaa kymmenminuuttista.

Lappeenrantalaisyleisö sai hurrattavaa myös viimeisellä neljänneksellä, kun Catz juoksi vierailtaan lopullisesti jalat alta ja pääsi iloitsemaan kauden seitsemännestä voitosta.

Catzin voiton takuunimet olivat Samarie Walker (16/9) sekä tutusti Chandrea Jones (15/13). Alulta onnistuivat 19 pistettä kerännyt Kiana Johnson ja Ashley Clark (10/5).

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.