Roope Ahonen voiton takuumiehenä Kreikassa

11.12.2016 Lauantaina oli vilkas suomalaispäivä Euroopan koripalloparketeilla. Kreikassa pelaava Roope Ahonen nousi isoon rooliin joukkueensa voitossa ja Saksassa suomalaisvalmentajat käskyttivät omat joukkueensa voittoihin.

Roope Ahonen jatkoi hyvää kauttaan Kreikassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alexander Madsen oli jälleen USK Prahan tehomies. (Kuva: Ville Vuorinen)

Erik Murphyn Strasbourg liihottaa voittoputkessa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Anton Mirolybov on saanut Leipzigin hyvään lentoon. (Kuva: Oma Design)

Ahonen heitti 14 pistettä ollen joukkueensa toiseksi paras pistemies, kun Kolossos voitti kotonaan Apollon Patrasin 71-59 (39-27). Ahonen tilastoi 27 minuutissa lisäksi kolme levypalloa ja kaksi korisyöttöä. Kolossos on voittanut nyt kymmenestä pelistään viisi ja on sarjassa kuudentena.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Tshekin liigassa Alexander Madsen urakoi kentällä 32 minuuttia, kun USK Praha kärsi kirvelevän 58-61 (33-31)-tappion Decinille. Madsen kuului jälleen joukkueensa tehomiehiin tehden toiseksi eniten pisteitä (14), kahmien eniten levypalloja (7) ja antaen eniten korisyöttöjä (3). USK Praha on voittanut 15 pelistään kuusi ja on sarjataulukossa kahdeksannella sijalla.

Turkin liigassa Anton Odabasin Trabzonspor voitti kotonaan Gazientepin 86-70 (46-33). Odabasi käväisi kentällä minuutin verran jääden ilman tilastomerkintöjä. Trabzonspor on voittanut kymmenestä pelistään neljä ja on sarjassa yhdeksäntenä.

Murphyn ja Tuovin Strasbourg voittoputkessa

Erik Murphyn ja Lassi Tuovin Strasbourg otti Ranskan ProA-liigassa jo viidennen peräkkäisen voittonsa kukistamalla kotonaan Hyeres-Toulonin 76-62 (35-26). Murphy pelasi ottelussa 18 minuuttia ja merkkautti seitsemän pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi korisyöttöä. Strasbourg on noussut sarjassa jaetulle viidennelle sijalle saldonaan seitsemän voittoa ja viisi tappiota.

ProB-liigassa Antti Kanervon ja Matti Nuutisen Roanne koki kirvelevän 99-102 (88-88, 42-43)-jatkoaikatappion Boulazacille. Nuutinen urakoi kentällä 31 minuuttia ja tilastoi sinä aikana viisi pistettä, yhden levypallon ja kolme korisyöttöä. Kanervo upotti 22 minuutissa 11 pistettä ja kirjautti syöttö- ja riistosarakkeisiin yhdet merkinnät. Roanne on voittanut yhdeksästä pelistään viisi ja on tasapistein viiden muun joukkueen kanssa sijoilla 5-9.

Suomalaisvalmentajille voittoja Saksassa

Saksan ProA-liigassa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins nappasi 89-83 (48-44)-voiton Paderbornista. Tuukka Kotti parantelee vielä alaraajavammaa eikä ollut Crailsheimin kokoonpanossa. Crailsheim on sarjassa  kolmantena voitettuaan 14 ottelustaan kymmenen.

ProB-sarjassa Uni-Riesen Leipzig nappasi neljännen voittonsa Anton Mirolybovin alaisuudessa, kun Leipzig kaatoi vieraskentällä Nördlingenin 86-67 (50-34). Leipzigin saldo on tällä hetkellä neljä voittoa ja kahdeksan tappiota ja se on noussut etelälohkossa pudotuspelirajan tuntumaan yhdeksänneksi.

Daniel Janssonin Weissenhorn Youngstars jatkoi vahvoja otteitaan ProB-sarjan etelälohkossa. Lauantaina se voitti kotikentällään Würzburgin 91-80 (47-46). Weissenhorn on sarjassa kolmantena kahdeksalla voitolla ja neljällä tappiolla.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.