Matti Nuutinen sopeutunut hienosti Ranskaan

14.12.2016 Viime kaudella Kreikassa Arkadikosin joukkueessa pelannut Matti Nuutinen pakkasi kesällä muuttokuormansa ja muutti perheineen Roannen kaupunkiin ja joukkueen ylpeyden Chorale Roannen joukkueeseen. Nuutinen on asettunut hyvin aloilleen Loiren varrelle sekä pelikentällä että sen ulkopuolella.

Matti Nuutinen on sopeutunut hyvin Ranskaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Nuutinen on kuulunut Roannen avainpelaajiin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Nuutinen teki arvokisadebyyttinsä MM-kilpailuissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Roanne selvitti tiensä ProB:n Leaders Cupin finaaliin, kun se voitti kaksiosaisessa välierässä Aix-Mauriennen yhteispistein 159-153. Leaders Cup alkoi ennen varsinaisen kauden alkua kolmen joukkueen alkulohkoilla, joista lohkovoittajat etenivät kaksiosaisiin pudotuspeleihin. Finaali pelataan helmikuussa Pariisissa.  Roanne on aloittanut myös sarjakauden lupaavasti. Joukkue on tällä hetkellä jaetulla viidennellä sijalla ja tähtäin on tiukasti nousussa. ProB:stä nousee kauden päätteeksi kaksi joukkuetta: runkosarjan voittaja suoraan ja lisäksi pudotuspelien voittaja kipuaa sarjaporrasta ylemmäs.

- Leaders Cup on yksi meidän tämän kauden etapeista. Aloitimme kilpailun hyvin ja tavoitteena on mennä loppuun asti. Seuran päätavoite on kuitenkin keväällä, että nousisimme. Leaders Cup oli kuitenkin hyvä välietappi ja vielä on finaali edessä, Nuutinen miettii.

Ranskassa nähdään vankka suomalaislegioona tällä kaudella, sillä maassa patonkinsa tienaa tällä kaudella peräti neljä suomalaispelaajaa sekä valmentaja Lassi Tuovi. Kaikki ovat kuvailleet Ranskan sarjoja ja joukkueita äärimmäisen atleettisiksi. Nuutisen mukaan Roanne ei kuitenkaan asetu aivan samaan muottiin muiden ranskalaisseurojen kanssa.

- Pelityylimme on ehkä hieman erilainen verrattuna muihin. Pelaamme aika vapaata peliä ilman ihmeellisempiä settejä. Nopeista ja puolinopeista hyökkäyksistä pyrimme ratkaisuihin.

Pelikentällä Nuutinen on kuulunut joukkueen kantaviin voimiin ja on selkeä aloitusviisikon pelaaja.

- Joukkueeseen on ollut helppo tulla eikä ole tarvinnut kuin keskittyä olennaiseen eikä murehtia muista asioista.

Aina ammattilaisruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Maailmankirjat ovat pullollaan esimerkkejä seuroista, jotka eivät täytä lupauksiaan ja pelaaja jää oman onnensa nojaan. Nuutisella ei ole ollut kuitenkaan valittamisen sijaa.

- On tosi tärkeä, ettei joudu kuluttamaan energiaa muihin asioihin eikä tarvitse alkaa kysellä asioiden perään. Täällä oli kaikki jo valmiiksi hoidettuna jo kun tulimme, ja kaikki ovat auttaneet. Täytyy antaa siitä iso kiitos seuralle.

Roanne on perinteinen seura, joka on voittanut Ranskan mestaruuden historiansa aikana kahdesti ja pelasi 12 kautta peräkkäin ProA:ssa ennen putoamistaan ProB:hen kauden 2013-14 päätteeksi. Seuran pääsarjajuuret näkyvät vahvasti myös jokapäiväisessä tekemisessä.

- Kyllä se näkyy, että seura on pelannut ennen ProA:ssa ja sillä on pitkä historia sekä ja se on suuri seura. Puitteet ovat hyvät ja organisaatio on hyvin hoidettu aina toimistotyöntekijöistä kokopäiväisiin fysioterapeutteihin, Nuutinen kehuu.

Ensi kesä siintää jo mielessä

Nuutinen teki debyyttinsä Susijengissä jo kesällä 2012 ja arvokisadebyytti oli edessä Bilbaon MM-kilpailuissa. Nuutisen rooli maajoukkueessa on kasvanut koko ajan ja hänestä on kehittynyt ajan myötä tärkeä lenkki Henrik Dettmannin johtamaan orkesteriin. Ensin kesän EM-lopputurnauksen alkulohkojen arvontaa Nuutinen seurasikin mielenkiinnolla.

- Olemme täällä jutelleet siitä keitä tuli vastaan ja paikalliset tuulettivat, kun Ranska pääsee pelaamaan Suomea vastaan. Välillä treeneissä siitä tulee heitettyä vitsiä.

Ranskan lisäksi Suomen lohkossa nähdään Kreikka, Puola, Slovenia ja Islanti.

- Lohko on kova ja siinä on erinomaisia koripallomaita. Uskon meidän mahdollisuuksiin, sillä ovathan ne kotikisat ja meillä on kotifanit takanamme.

- Ranska ja Kreikka ovat isoja korismaita ja Islannista on varmasti tulossa paljon faneja, joten tunnelmaa tulee varmasti piisaamaan. Vähän tässä jo ensi kesää odottelee, mutta pelataan nyt tämä kausi ensin, Kaarinan Urasta maailmalle ponnahtanut Nuutinen arvioi. 

Lisätietoja: Matti Nuutinen
 
15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

Näytä lisää vastaavia