Katajan voittokulku jatkui Ranskassa - lohkokärki Le Mans Sarthe kaatui toistamiseen

20.12.2016 Kataja Basket järjesti Mestarien liigassa jälleen jättiyllätyksen, kun se kaatoi vieraskentällä lohkonsa kärkijoukkue Le Mans Sarthen 74-57 (33-43). Ranskalaisjoukkue on hävinnyt liigassa kolme ottelua, joista kaksi Katajalle.

Ilari Seppälä tuurasi Katajan pelinrakentajan tontilla onnistuneesti Teemu Rannikkoa.

Tommi Huolila taisteli jälleen suurella Kataja-sydämellä ranskalaisjoukkueen isoja pelaajia vastaan. Kuvat: Kuvanmaailma / Vesa Kuukka

Joensuulaisittain ottelun lähtökohdat olivat hankalat, sillä Katajan pelin sielu, kapteeni Teemu Rannikko joutui seuraamaan kamppailua vaihtopenkiltä jalkavammaansa parannellen.

Ottelun kuluessa "Taikurin" puuttuminen kokoonpanosta ei kuitenkaan juuri näkynyt. Kataja onnistui laajalla rintamalla osuen läheltä ja kaukaa, ja uhrautuva puolustuspeli isompia ranskalaisia vastaan toi jälleen toivotun tuloksen.

- Minulla ei ole paljoa sanottavaa, olen todella ylpeä joukkueestamme. Lähdimme peliin hieman vajavaisena, kun kapteenimme ja yksi koko Euroopan parhaista takamiehistä oli sivussa. Hänen johtajuutensa puuttui kentältä ja juuri sen takia tämä voitto kertoo paljon näistä muista kavereista, Katajan päävalmentaja Greg Gibson suitsutti omiaan ottelun jälkeen.

Le Mans tuskaili hyökkäyspäässä omien heittojensa kanssa ja Kataja-puolustuksen puristuksessa joukkue onnistui tekemään toisessa erässä ainoastaan kahdeksan pistettä.

- Puolustus oli tänään ehdottomasti voiton avain. Teimme pieniä muutoksia ja puolustimme hieman aktiivisemmin ja aggressiivisemmin palloa kuin viimeksi. Autoimme toisiamme ja pelasimme joukkueena. Toisinaan tuli mismatcheja, jolloin takapelaajat auttoivat ja toisaalta myös isot pelaajat auttoivat korin alla. Tämä oli koko joukkueen voitto, Daniel Mullings painotti.

"Olemme kuin perhe"

Isäntäjoukkue sai juonesta kiinni tauon jälkeen ja Katajan huolimattomuuden myötä Le Mans kuroi 10 pisteen eron Ryan Pearsonin (14/5) johdolla kiinni. Joey King (18/3), Ilari Seppälä (6/1) ja Jarekious Bradley (10/11) upottivat kuitenkin kolmoset peräjälkeen ja joensuulaiset karkasivat taas turvalliseen johtoon.

Päätösjaksolla Katajan pelin intensiteetti pysyi korkealla kotijoukkueen painostuksesta huolimatta ja joukkue haki irtopallot kovalla tahdolla. Tommi Huolila (2/4) taisteli jälleen erinomaisesti itseään huomattavasti fyysisempiä pelaajia vastaan ja hyökkäyspäässä joukkue onnistui Joey Kingin ja Daniel Mullingsin (22/10) johdolla upottamaan tarvittavat pisteet.

Kataja on pelannut Mestarien liigassa nyt 10 ottelua, joista se on voittanut kuusi. Joukkue porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa, ja niistä peräti kolme se on hakenut vieraskentältä.

- Minulla ei ole siihen vieläkään selitystä. Olemme kuin perhe ja ehkä on kiva päästä pois kotikaupungista ja keskittyä muutama päivä vain korikseen yhdessä, Gibson naureskeli joukkueensa huimaa virettä.

- En tiedä onko sillä mitään tekemisetä asian kanssa. Olemme hyviä myös kotona, mutta pelimme on nyt loksahtanut kohdalleen nyt, kun meillä ollut paljon vieraspelejä.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia