Matti Nuutisen loistoilta ei riittänyt – suomalaispelaajille kovia voittoja Kreikassa ja Espanjassa

28.12.2016 Matti Nuutinen heitti kauden piste-ennätyksensä 14, mutta sekään ei riittänyt voittoon, kun Roanne taipui Ranskan ProB-liigan ottelussa. Roope Ahonen, Petteri Koponen ja Sasu Salin pääsivät sen sijaan juhlimaan isoja voittoja.

Matti Nuutinen heitti kauden ennätyspisteensä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Roope Ahosen Kolossos on hyvässä vireessä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Petteri Koposen Barcelona otti tärkeän voiton. (Kuva: Ville Vuorinen)

Erik Murphy ja Strasbourg kirjauttivat tärkeän voiton. (Kuva: Salttu Forsström)

Ahosen Kolossos otti komean päänahkan, kun se kaatoi sarjakolmosen AEK Ateenan kotikentällään 86-73 (40-38). Ahonen pelasi ottelussa reilut 16 minuuttia ja heitti viisi pistettä. Voitto oli Kolossosin kolmas peräkkäinen ja se on sarjassa nyt kuudentena.

Voitto oli rhodoslaisille harvinaista herkkua, sillä viimeksi Kolossos voitti AEK:n sarjassa vuonna 2011. Ahonen oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen.

- Se oli meiltä uskomaton voitto ja vielä tuolla marginaalilla. AEK:n kaltaista joukkuetta on vaikea voittaa ja he ovat olleet aika suvereeneja keskikastin joukkueita vastaan ja ottaneet niistä aika selviä voittoja. Olympiakosin ja Panathinaikosin voittoon tarvitaan astetta parempaa peliä ja kaiken osumista kohdilleen. Tästä tuloksesta kaikki saivat kuitenkin paljon itseluottamusta.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Koposen Barcelona ylsi tärkeään voittoon kaataessaan ennen kierrosta tasapisteissä olleen Valencian 94-82 (44-30). Koponen pelasi ottelussa 22 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä, kaksi levypalloa, neljä korisyöttöä, kaksi riistoa ja yhden torjunnan. Voitolla Barcelona nousi sarjassa Valencian ohi toiseksi yhdeksällä voitolla ja kolmella tappiolla. Samalla Barcelona varmisti paikkansa Copa del Reyssä.

Salin ja Gran Canaria pääsivät niin ikään tuulettamaan hienoa voittoa, kun laspalmaslaiset kukistivat kotonaan Baskonian 74-61 (40-24). Gran Canaria petasi voittoa avausneljänneksellä, jonka se vei nimiinsä peräti 22-6. Salin kuului joukkueensa avausviisikkoon ja heitti 15 minuutissa kaksi pistettä, otti kaksi levypalloa ja riisti kertaalleen. Voitollaan Gran Canaria tukevoitti asemiaan sarjan kahdeksantena.

Jamar Wilsonin Estudiantes joutui pettymään, kun se hävisi niukasti 75-77 (37-36) Manresalle. Kaksi pistettä tilastoinut Wilson pelasi 15 minuuttia ja merkkautti lisäksi yhden levypallon sekä kaksi syöttöä. Manresalle voitto oli vasta kauden toinen ja Estudiantesilla on enää yhden voiton ero putoamisviivaan. Madridilaiset ovat voittaneet 13 pelistään neljä.

Nuutisen ja Kanervon vire ei riittänyt Ranskassa

Erik Murphyn ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg palasi voittojen tielle ProA-liigassa, kun SIG voitti kotikentällään niukasti Dijonin 68-66 (36-25). Murphy pelasi ottelussa 15 minuuttia tilastoiden kolme pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä. Strasbourg on tasaisessa sarjassa nyt kahdeksantena kahdeksalla voitolla ja seitsemällä tappiolla.

ProB-liigassa Nuutisen ja Antti Kanervon Roanne joutui tunnustamaan Bourg-en-Bressen paremmakseen 106-90 (53-53)-lukemin. Nuutinen heitti 26 minuutissa kauden ennätyspisteensä 14 ja lisäksi hän otti neljä levypalloa ja antoi yhden syötön. Nuutisen tavoin avausviisikkoon kuulunut Kanervo pelasi 22 minuuttia tilastoiden 11 pistettä ja yhden levypallon. Roannen voittosuhde kääntyi negatiiviseksi, kun se on voittanut peleistään kuusi ja hävinnyt seitsemän. Sarjataulukossa se on pudonnut sijalle 11.

Skylinersille voitto Saksassa

Saksan Bundesliigassa Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners haki tärkeän voiton kukistaessaan Jenan vieraskentällä 78-71 (42-30). Voitolla Skyliners paranteli sarjassa asemiaan ja on nyt voittanut 15 pelistään viisi. Se on tällä hetkellä sarjassa 13.

Anton Odabasi sai peliaikaa 13 sekuntia, kun Trabzonspor hävisi vieraskentällä Fenerbahcelle 78-98 (42-43). Trabzonspor on pelannut 12 ottelua ja voittanut niistä neljä. Se on sarjataulukossa sijalla 13.

Henkilöt

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.