Korisliigassa täysi kierros

30.12.2016 Korisliigan vuoden 2016 viimeistä edeltävä ottelupäivä piti sisällään täyden viiden ottelun kierroksen. Voittoihin ylsivät Karhu, Seagulls, Kouvot, Kobrat ja Vilpas.

Austin Hollins ratkaisi torjunnallaan Karhulle kotivoiton.

Raymond Cowels ja Helsinki Seagulls palasivat voittokantaan KTP:n kustannuksella.

Rakeem Buckles urakoi tupla-tuplan, kun Kouvot otti komean kotivoiton Katajasta.

Marius Van Andringa urakoi yli puoli tuntia Kobrien ottaessa toisen perättäisen voittonsa Bc Nokiasta.

Matias Ojala ja Salon Vilpas ottivat jo seitsemännen perättäisen voiton. Perjantaina kaatui Korihait. Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Kauhajoen liikuntahallin kotiyleisö sai nauttia suosikkiensa vuoden toiseksi viimeisessä ottelussa makeasta kotivoitosta. Kauhajoelle matkustanut Tampereen Pyrintö joutui taipumaan kotijoukkueelle tiukan väännön jälkeen numeroin 84-82 (38-38).

Tasaisen ja tiivistunnelmaisen kamppailun ratkaisu nähtiin vasta päätösjaksolla ja sen viimeisellä minuutilla. J’Nathan Bullockin kolmonen toi Pyrinnön kahden pisteen päähän 22 sekuntia ennen ottelun päätöstä ja kun Karhun Tate Unruhin vaparit ja Ricky Minardin lay-up menivät tulostaululla tasan, oli eroa kaksi pistettä kun pelikello kertoi ottelussa olevan jäljellä enää seitsemän sekuntia.

Pyrintö onnistui riistämään aikalisää seuranneen sivurajan itselleen ja Kauhajoen liikuntahallin yleisö tunsi kylmän hien virtaavan selkäänsä pitkin. Kotijoukkueen sankariksi nousi kuitenkin ulottuva ja urheilullinen laituri Austin Hollins, joka torjui Minardin hyppyheiton ja lähetti kotiyleisön hymyissä suin kotimatkalle 84-82 –kotivoiton myötä.

Karhun riveistä kovinta jälkeä voitokkaassa kamppailussa tekivät 21 pistettä, 9 levypalloa ja 4 koriin johtanutta syöttöä tehtaillut sentteri DeVaughn Washington, vahvan ottelun pelannut takamies Unruh (22 pistettä/7 levypalloa/3 syöttöä) sekä väkivahva ja monipuolinen sisäpelaaja Kammeon Holsey (12/7).

Pyrinnön parhaimmistoon lukeutuivat totutun vahvan iltapuhteen urakoinut Bullock (20/8) ja 17 pistettä pussittanut tarkkakätinen Topias Palmi.

Ottelutilastot: Karhu - Pyrintö

Helsinki Seagulls palasi voittokantaan

Töölön Kisahalliin vuoden viimeiseen otteluunsa palannut lokkilauma oli tyly isäntä KTP:lle. Jo avauspuolikkaalla tavoittamattoman suuren erona repinyt Seagulls tyylitteli lopulta turvalliseen 107-70 (59-23)  –voittoon.

Seagulls löi ottelun voittotaistelulle jo vahvat alkutahdit avausjakson aikana. Valtaisalla energialla otteluun tullut kotijoukkue löi Töölön Kisahallin parketilla KTP:n köysiin jo avauskympin aikana, vieden neljänneksen nimiinsä numeroin 32-14.

Ottelun toinen puoliaika ei enää liiemmin jännitystä tarjonnut, mutta Seagulls tarjosi kotiyleisölle silti viihdettä koko rahan edestä juosten tulostaululle 107-70 –voittonumerot.

Lokkipaitojen voiton avainhahmoina toimivat 16 pistettä heittänyt Raymond Cowels sekä tehokkaat 20 minuuttia pelinjohtajan paikalla uurastanut Antto Nikkarinen (10/4/5 syöttöä).

KTP:n valopilkkuina vaikeassa ottelussa toimivat 27 pistettä nakuttanut laituri Monyea Pratt ja 16 pistettä ja 6 levypalloa toimittanut sentteri Sherman Gay.

Ottelutilastot: Seagulls - KTP

Kouvot kaatoi Katajan

Kouvolan Kouvot tarjosi herkkua koko rahan edestä Manskarin kotiyleisölle perjantaina, kun joukkue kaatoi Joensuun Katajan. Kuuman taistelun nimiinsä vienyt Kouvot karkasi lopulta vakuuttavaan 93-82 (56-50) –voittoon.

Kouvot onnistui perjantaina suorittamaan kenties koko kauden vahvimman ja ehjimmän 40-minuuttisensa. Avauspuolikkaalla kuuden pisteen johtoaseman kasvattanut Kouvot repi kolmannella jaksolla eron parhaimmillaan jo melkein 20 pisteeseen ja onnistui pitämään mestarisuosikkeihin lukeutuvan Katajan visusti taustapeileissään matkalla hienoon 93-82 –voittoon.

Isäntien tehomiehinä toimivat tupla-tuplan postittanut Rakeem Buckles (20/11), Steven Pledger (20/8/3 syöttöä) ja joukkueen pistekärki Raheem Appleby (21/3 syöttöä).

Katajan riveistä pirteimmin esiintyivät tupla-tuplan Bucklesin tavoin nikkarointu Jarekious Bradley (13/12), 21 pistettä tulittanut Rion Brown sekä 15 pistettä ja peräti 12 koriin johtanutta syöttöä taiteillut Teemu Rannikko.

Ottelutilastot: Kouvot - Kataja

Kobrat voitti BC Nokian toistamiseen

Lapuan Kobrat suoritti onnistuneen ”tuplan” perjantaina, kun se otti keskiviikon tapaan niskalenkin BC Nokiasta. Keskiviikkona Nokialta voiton hakenut Kobrat tarjosi tällä kertaa Lapuan urheilutalon äänekkäälle kotiyleisölle herkkua, vieden kamppailun nimiinsä numeroin 77-67 (35-39).

Ottelun ratkaisuksi muodostui Kobrien puoliajan isolla tauolla terävyyttä otteisiinsa löytänyt puolustus. Näätäpaidat vain kymmenessä pisteessä kolmannella jaksolla pitänyt Kobrat vei kolmannen neljänneksen nimiinsä numeroin 25-10 ja onnistui päätösjaksolla pitämään vierailijat takanaan matkalla 77-67 –voittoon.

Kobrien voiton takuumiehinä toimivat levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt räjähtävä korintekijä Jamal Jones (23/9) ja härkämäinen sisäpelaaja Dom Morris 12 pisteellä.

Näätäpaitojen riveistä esille nousivat vahvan ottelun rimojen lähellä urheillut Papa Dia (15/9) sekä 11 pistettä pussittanut takamies Isaiah Wilkerson.

Ottelutilastot: Kobrat - BC Nokia

Vilpas harjasi paikallistuplan

Salon Vilpas onnistui korjaamaan voiton myös Varsinais-Suomen paikalliskamppailun toisessa osaottelussa Uudenkaupungin legendaarisessa Pohitullissa. Kotijoukkueen energisestä ilmeestä huolimatta Vilpas vei Desmond Williamsin viime sekunnin heitolla 76-74 (40-33) –voitolla sarjapisteet mukaansa.

Toisen jakson 25-14 –numeroin voittanut Vilpas käänsi voimasuhteet puolelleen puoliajan isolle tauolle siirryttäessä. Kotijoukkue pysytteli kuitenkin iskuetäisyydellä kotiyleisön kannustuksen siivittämänä, eikä vierasjoukkue saanut tuntuvaa eroa revittyä missään vaiheessa.

Lopulta ratkaisu venyi ottelun viimeiseen pallonhallintaan. Aikaisemminkin kuluvalla kaudella otteluiden ratkaisuhetkillä parrasvaloihin hakeutunut Vilpas-laituri Desmond Williams otti jälleen ratkaisijan viitan harteilleen ja upotti Korihait päätössummerin soittaessa, johdattaen Vilppaan 76-74 –voittoon.

Viikinkien riveistä kovinta tahtia perjantaina pitivät hurjan show’n esittänyt, ottelun vierailijoille voittanut Williams 32 pisteellä ja 14 levypallolla, sekä 14 pistettä ja 3 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut takamies Juwan Staten.

Korihaiden riveistä kotiyleisöä ilostuttivat takamies Emmanuel Holloway 15 pisteellä, 6 levypallolla ja 4 koriin johtaneella syötöllä, kuten myös levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Dominique Lee (12/9).

Ottelutilastot: Korihait - Vilpas

Asiat

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.