Nenonen palaa Vilppaaseen: ”En ole harkoissa ainakaan jalkoihin jäänyt”

9.1.2017

Juho Nenonen vahvistaa Salon Vilppaan Korisliigamiehistöä loppukauden. Mikäli Vilppaan viime kauden kapteenin pelilupa-asiat saadaan kuntoon, laituri nähdään tositoimissa keskiviikkona Kouvolassa.

  

Vilpas ja Nenonen ovat olleet läheisissä kontakteissa heti Argentiinan sopimuksen purkamisen jälkeen. Nenonen sai maltilla tutkailla uutta työnantajaa, mutta selvää oli, että jos pelipaikka on Suomessa, seura on Vilpas.

 

29-vuotias Nenonen lähti viime huhtikuussa Vilppaan puolivälierätappion myötä pikahälytyksellä Argentiinan pääsarjaan ja pelasi Regatas Corrientesin riveissä hienon kevään. Se poiki tälle syksylle uuden sopimuksen Argentiinan liigan ennakkosuosikeihin lukeutuvan Ciclista Olimpico de la Bandan riveihin. Hän ehti pelata Olimpicossa 17 liigaottelua 5,4 pisteen ja 3,5 levypallon tehoilla.

 

- Sieltä tuli muutama tappio ja peli oli sellaista vuoristorataa. Joukkueen tavoitteet olivat korkealla, heidän mielestään jotain piti tehdä ja minä sain lähteä. Tietyllä tavalla vaihtoehtoa osasi pelätä, sillä viime kaudella toistasataa vahvistusta sai lähteä Argentiinan liigasta kesken kauden, muistelee Nenonen Vilppaan tiedotteessa.

 

Maajoukkueeseen kesän aikana noussut Nenonen on treenannut Vilppaan kanssa parin viikon ajan ja kauden loppuun ulottuva sopimus allekirjoitettiin sunnuntaina. Yhteydenottoja tuli myös muun muassa Ranskasta, Argentiinasta ja Israelista, mutta paluu Saloon vei voiton.

 

- Minulla on ollut tosi mukavat kaksi viikkoa treenissä ja kun "Pantterinmetsästysluvatkin" ovat kunnossa, palaan erittäin hyvillä mielin takaisin Saloon. Meillä on hyvä ja kunnianhimoinen porukka kasassa ja tuntuu, että voin tuoda joukkueeseen vielä ekstraa. En ole harkoissa ainakaan jalkoihin jäänyt.

  

Mikäli Nenosen pelilupa saadaan alkuviikosta Saloon, miehen ensiesiintyminen Vilppaan paidassa nähdään Kouvolassa keskiviikkona. Paluu kentälle tapahtuu kuitenkin viimeistään Salohallissa perjantaina, kun Vilpas kohtaa Yle TV2:n ottelussa Kauhajoen Karhun.

 

Lisätiedot: Juho Nenonen

Juho Nenonen palaa Vilppaan paitaan viimeistään Salohallissa perjantaina, kun Vilpas kohtaa Yle TV2:n ottelussa Kauhajoen Karhun. Kuva: Kai Kilappa