KTP, Seagulls ja Kobrat kotivoittoihin

20.1.2017 Korisliigan perjantai piti sisällään kolme kotivoittoa. Kotkassa KTP oli Korihaita terävämpi numeroin 93-88 (45-40), Seagulls päihitti Kouvot 87-73 (42-34) ja Kobrat otti komean voiton sarjakakkosesta Vilppaasta lukemin 100-87 (51-43).

KTP:n Monyea Pratt oli totutun kovalla pelipäällä kun kotkalaiset ottivat kotivoiton Korihaista.

Antto Nikkarinen operoi 12 koriin johtanutta syöttöä Seagullsin voittaessa Kouvot Kisahallissa.

Ikinuori Damon Williams oli vahvassa iskussa Kobrien kaataessa sarjakakkosen Vilppaan kotonaan. Kuvat: Mikko Mäkelä, Francois Perthuis & Erkki Hautaviita

Korisliigan sarjataulukon häntäpään kannalta isossa kamppailussa KTP isännöi sarjajumbo Korihaita. Tasaisen ja kovan väännön jälkeen kotijoukkue KTP otti tärkeän voiton, kaataen Korihait numeroin 93-88 (45-40).

Kolme minuuttia ennen päätössummeria Korihait nousi laituri Dominique Leen vapaaheitoilla kolmen pisteen päähän isännistä. Kissa ja hiiri –leikki jatkui tämän jälkeen melkein pari minuuttia, KTP:n venyttäessä johdon viiteen pisteeseen ja Korihaiden kaventaessa eron taas kolmeen.

Eric McAlisterin vapaaheitolla 35 sekuntia ennen summeria kavensi eron vielä kerran kolmeen, mutta kun tämän jälkeen vain KTP-sentteri Sherman Gay onnistui kahdesti vapaaheittoviivalta, kirjattiin kotijoukkueen voittonumerot lukemin 93-88.

KTP:n sentteri Gay toimitti tupla-tuplan 22 pisteellä ja 11 levypallolla, torjuen Korihaiden korintekoyritykset peräti kuudesti. Vahvalla pelipäällä olivat myös Joni Herrala (14 pistettä/7 syöttöä) ja laituri Monyea Pratt (14/9/6 syöttöä/4 riistoa).

Korihaiden parhaimmistoon lukeutuivat 22 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut Mikko Jalonen ja tupla-tuplan 12 pisteellä ja 11 levypallolla postittanut Marcus Van.

Ottelutilastot: KTP - Korihait

Seagulls terävämpi Kouvoja

Helsinki Seagulls otti kuskin paikan Kouvoja vastaan kotiottelunsa avausjaksolla, eikä päästänyt ottelua hallinnastaan enää tämän jälkeen. Vahvan ja ehjän 40-minuuttisen pelannut Seagulls otti lopulta hienon 87-73 (42-34) kotivoiton.

Seagullsin vauhdikkaasti palloa liikuttanut hyökkäys pilkkoi Kouvojen puolustuksen ajoittain komeasti palasiksi ja kotijoukkueen 21 koriin johtanutta syöttöä 32 pelitilannekoriin on komea lukema. Isäntien jo viime kaudella tavaramerkiksi muodostunut korkealla intensiteetillä toimiva puolustus pakotti Kouvot 18 menetykseen ottelun aikana ja piti kamppailun visusti kotijoukkueen hallinnassa.

Seagulls-takamies Antto Nikkarinen operoi 4 pisteensä päälle peräti 12 koriin johtanutta syöttöä. Raymond Cowels oli joukkueen ykköstykki 21 pisteellä ja Gerald Lee Jr. pussitti 14 pistettä.

Kouvojen sentteri Rakeem Buckles (15/14) kirjautti tililleen tupla-tuplan ja oli vahvalla pelipäällä läpi illan, Steven Pledgerin ollessa kuitenkin vierailijoiden pisteykkönen 17 pisteellä.

Ottelutilastot: Seagulls - Kouvot

Kobrat komeaan kotivoittoon

Lapuan Kobrat otti komean päänahan perjantaina kaatamalla sarjakakkosen Salon Vilppaan. Hienon ja ehjän toisen puoliajan pelannut Kobrat ei päästänyt Vilpasta lopussa enää iskuetäisyydelle vaan otti vakuuttavan 100-87 (51-43) –kotivoiton.

Kobrien voiton kivijalaksi muodostui joukkueen kovilla tehoilla hyrrännyt hyökkäys. Kolmoset 45% tarkkuudella (10/22) pussittanut Kobrat pääsi myös viimeistelemään vapaaheittoviivalta seitsemän pistettä enemmän kuin vierailijat, kirjauttaen myös seitsemän koriin johtanutta syöttöä Vilpasta enemmän. Kobrien väkivahva ja ulottuva etukenttä haki isännille myös 11 hyökkäyslevyä ottelun aikana.

Kobrien voiton takuumiehinä toimivat miehekkään tupla-tuplan rähissyt Dom Morris (30/11/3 syöttöä/2 riistoa) sekä 33 pistettä julistanut ja 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Jamal Jones.

Vilppaan riveistä tehojen puolesta kunnostautuivat tupla-tuplan 22 pisteellä ja 14 levypallolla kahminut sisäpelaaja Al’lonzo Coleman sekä 21 pistettä nakuttanut räjähtävä laituri Desmond Williams.

Ottelutilastot: Kobrat - Vilpas

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.