Miesten voittoputki jatkuu - nyt kaatui Kanada

23.7.2010 Elokuun EM-karsintoihin valmistautuva Suomen miesten koripallomaajoukkue haki kesän viidennen perättäisen voittonsa torstai-iltana Englannin Cobhamissa. Suomen jyrän alle jäi tällä kertaa MM-kisajoukkue Kanada 89-73 (46-37).

Shawn Huff piti parkettia temmellyskenttänään maaotteluvoitossa Kanadaa vastaan.

Teemu Rannikon pelinjohto oli tutun vakuuttavaa, ja hänen syötöstään pääsi nautiskelemaan etenkin..

..viisi kolmosta upottanut Samuel Haanpää, joka nakutti 17 pistettä.

Antti Kanervo upotti uransa ensimmäiset miesten maaottelupisteet kahdeksasta metristä. Kuvat: Ville Vuorinen ja Tytti Nuoramo.

Joukkuepuolustuksellaan torstai-illan maaottelua hallinnut Suomi karkasi jo avausminuuteilla kymmenen pisteen johtoon. Kanada roikkui kuitenkin Suomen vanavedessä hyökkäyslevypalloista nostamiensa korien ansiosta. Nuorekas ja urheilullinen Kanada haki ensimmäisellä puoliajalla peräti 14 hyökkäyslevypalloa suomalaispuolustuksen siimeksestä.

Toisella puoliajalla Suomen korinalusjaosto sulki kanadalaiset järeästi pois hyökkäyskorilta levypallotilanteissa. Suomen johto kasvoi nopeasti yli 20 pisteen, kun joukkueen avauspuoliskolla tökkinyt kaukoheittopeli asettui uomiinsa. Suomi upotti lähes perättäisissä hyökkäyksissä neljä kolmosta, joista Samuel Haanpää (17/1) kolme ja ensimmäisen maaottelunsa pelannut 21-vuotias Antti Kanervo (3/1) yhden (kahdeksan metrin haamurajalta).

- Otteet ailahtelivat välillä ja pikkuvirheitä tuli, mutta peli oli hallussamme alusta asti, arvioi joukkueensa otteita Suomen apuvalmentaja Jukka Toijala.

- Puolustuksemme intensiteetti oli korkealla. Kanada pelaa pitkälti samanlaista hyökkäyspeliä kuin me, eli he yrittävät luoda tilanteita nopealla pallon ja vapaan pelaajan liikkeellä. Kun saimme heidän puolenvaihtopelinsä pois, heidän hyökkäyksensä vaikeutui huomattavasti.

Rannikko tarjoili, Haanpää kiitti

 

Ottelu Kanadaa vastaan kävi jälleen paraatiesimerkistä maajoukkueen materiaalin leveydestä. Peräti viisi suomalaista rankaisi Kanadaa vähintään 12 pisteellä, jonka lisäksi jokainen kokoonpanossa ollut pelaaja kävi kentällä. Suomalaishyökkäyksen selkäranka Kanadaa vastaan oli isännän ottein pelinrakentajan tontilla partioinut Teemu Rannikko (14/3/6 syöttöä).

- Teemun ollessa kentällä veimme peliä lähes mielin määrin. Hän pystyi kontrolloimaan joukkuehyökkäystämme vaivattomasti, kuten kuuden koriin johtaneen syötön summa 24 minuutissa kertoo, kiitti Toijala.

Kolmannella jaksolla ranteensa kuumaksi saanut Haanpää upotti Suomen lopulliselle karkumatkalle vieneet kolmosensa Rannikon syötöistä. Haanpää upotti ottelussa yhteensä viisi kolmosta, ja hänen 17 pisteen saaliinsa oli joukkueen korkein.

Viime viikon Belgia- ja Tunisia-maaotteluissa yhteisen pelivireen löytäneet Gerald Lee jr. (13/6) ja Tuukka Kotti (12/6) jatkoivat vakuuttavia otteitaan. Shawn Huff (14/10/3 syöttöä) rehki puolestaan vahvana niin levypalloissa, syöttölinjoilla kuin joukkuehyökkäyksessäkin.

- Junnun ja Tuukan peliä kuvastaa hyvin se, että kaikilla Kanadan isoilla miehillä oli kolme virhettä ensimmäisen puoliajan loppuun mennessä. Shawn oli tasaisen hyvä läpi matsin, tämä oli ehkä parasta Shawnia aikoihin, Toijala luonnehti.

Tyräleikkauksesta toipunut Kimmo Muurinen (4/2) pelasi torstaina kesän ensimmäisen maaottelunsa. Muurinen heittäytyi pelin tuoksinaan antaumuksella ja keräsi kahdeksassa minuutissa viisi virhettä.

- Tyypillinen avauspeli pitkän tauon jälkeen. Sijoittuminen ja pelirytmi olivat vielä hakusessa, mutta Kimmo on selkeästi hyvässä pelikunnossa. Muutama matsi, niin rytmi löytyy itsestään, arvioi Toijala Muurisen suoritusta.

Suomi jatkaa valmistautumistaan EM-karsintoihin pelaamalla Iso-Britanniaa vastaan myöhään perjantai-iltana. Iso-Britannia hävisi keskiviikkona Kanadalle 78-82 (38-36).

Suomi - Kanada 89-73 (20-17, 46-37, 71-51), miesten maaottelu, Cobham (Englanti) 22.7.2010

 

Suomi: Samuel Haanpää 17/1, Shawn Huff 14/10/3 syöttöä, Teemu Rannikko 14/3/6 syöttöä, Gerald Lee jr. 13/6, Tuukka Kotti 12/6, Tuomas Iisalo 5/1, Antti Nikkilä 4/4, Kimmo Muurinen 4/2, Antti Kanervo 3/1, Petri Heinonen 2/0, Mikko Koivisto 1/1/3 syöttöä, Petri Virtanen 0/0.

Kanada: Jevohn Shepherd 11, Brady Heslip 11, Ryan Wright 10/5.

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia