PeKa ja HyPo kotivoittoihin, FoA haki sarjapisteet HBA:lta

4.2.2017 Naisten Korisliigan lauantai piti sisällään kolme viihdyttävää kamppailua. Kotkassa Peli-Karhut otti niskalenkin EBT:stä lukemin 74-51 (25-28), HyPo piti Huiman kirin aisoissa ja kaatoi äänekoskelaiset 89-86 (40-39) ja FoA taisteli komean 88-83 (39-44, 75-75)–jatkoaikavoiton HBA:sta.

Roosa Lehtoranta oli vahvalla pelipäällä kun PeKa voitti EBT:n kotonaan.

Bria Goss lukeutui avainhahmojen joukkoon kun HyPo piti Huiman kirin kurissa.

Ashley Clark ja Forssan Alku ottivat komean jatkoaikavoiton HBA:sta. Kuvat: Kai Kilappa

Peli-Karhu tarjosi Steveco Areenan 296-päiselle, äänekkäälle ja asiantuntevalle kotiyleisölle todellisen lauantain herkkupalan kun se sai vieraakseen EBT:n. Tasaisten kolmen jakson jälkeen PeKa pyyhälsi vierasjoukkueelta karkuun päätösjaksolla ja tyylitteli makeaan 74-51 (25-28) –kotivoittoon.

Ottelun päätösjaksolle todellakin lähdettiin tasaisista asetelmista, sillä PeKa johti ottelua kolmannen neljänneksen jälkeen vain kolmella pisteellä. Amanda Lassiter oli kuitenkin päättänyt pitää sarjapisteet Kotkassa, johdattaen kotkalaiset jakson ensimmäisen kolmen minuutin ja 40 sekunnin aikana 17-0 –pisteputkeen, pussittaen itse tuossa ajassa peräti 13 pistettä.

PeKan karattua 61-41 –johtoon, ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. EBT jatkoi kyllä taisteluaan, mutta PeKan puolustus piti espoolaiset enää kymmenessä pisteessä ottelun viimeisten kuuden minuutin aikana. PeKan voittolukemat numeroihin 74-51 kavensi puoli minuuttia ennen loppua EBT:n Lotta Vesiluoma.

Ottelun lähestulkoon yksinään kotivoitoksi kääntänyt laituri Lassiter heitti ottelussa 30 pistettä ja kahmi 6 levypalloa. Takamies Daisha Simmons heitti 9 pistettä, keräsi 12 levypalloa ja toimitti 7 koriin johtanutta syöttöä ja tarkkakätinen Roosa Lehtoranta heitti kotijoukkueelle 13 pistettä.

Tierra Henderson heitti EBT:lle 16 pistettä, otti 8 levypalloa ja jakoi 4 koriin johtanutta syöttöä, Morgan Baileyn (15 pistettä/3 levypalloa) sekä Lotta Aaltosen (2/8/2 syöttöä/2 riistoa) ahkeroidessa myös mukiin menevät iltapuhteet.

Ottelutilastot: PeKa - EBT

HyPo piti Huiman takanaan

Hyvinkään Ponteva venytti voittoputkensa jo peräti 10 ottelun mittaiseksi lauantaina, kun se kaatoi kotonaan Äänekosken Huiman. Parhaimmillaan 19 pisteen karkumatkalla käynyt HyPo joutui tekemään lopulta täyden päivätyön, mutta piti sarjapisteet silti Hyvinkäällä 89-86 (40-39) –kotivoitolla.

HyPon vahva kolmannen jakson aloitus siivitti Martinhallin 358-päisen kotiyleisön villiin hurmokseen ja venytti kotijohdon jo ratkaisevalta tuntuneisiin 62-43 –lukemiin. Huima iski kuitenkin takaisin Faith Randolphin johdolla ja kavensi vain reilussa kahdessa minuutissa kotijohdon kahdeksaan pisteeseen.

Päätösjaksolla Huima jatkoi vahvoja otteitaan ja onnistui Robin Murphyn henkilökohtaisella 6-0 –runilla kaventamaan eron kahteen pisteeseen kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä. Randolphin vapareilla ero kaventui jo pisteeseen puolitoista minuuttia ennen päätöstä ja Murphyn vapaaheitoilla puoli minuuttia myöhemmin Huima kävi jälleen kahden pisteen päässä, mutta enää tämän lähemmäksi Huiman kirivaihde ei vierailijoita tuonut.

Murphyn epäonnistunut kahden pisteen heitto ja HyPon puolustuslevypallo pakottivat Huiman rikkomaan Bria Gossia, joka ei vapaaheittoviivalta epäonnistunut. Randolph sai vielä tasoituskolmosen lähtemään ilmaan juuri ennen päätössummeria, mutta pallon eksyttyä matkallaan korirenkaan läpi, jäivät Martinhallin tulostaululle loistamaan HyPon 89-86 –voittolukemat.

- Syötimme palloa tänään hyökkäyspäässä todella hienosti. Koriin johtaneita syöttöä 28 ja kaikilla kentällä käyneillä pelaajilla vähintään yksi tilastoituna, se oli hienoa, iloitsi HyPo-luotsi Miikka Sopanen.

- Nyt näyttäisi, että meillä alkaa löytymään sekä kykyä että halua pelata ”yhteistyökorista”, ja siihenhän tässä pyritään ja uskon että sillä pärjätään.

Kotijoukkueen ykköstykkinä toimi 24 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut Goss. Henna Salomaa heitti 19 pistettä ja jakoi 4 syöttöä, Niina Laaksonen pussitti 11 pistettä ja Taru Tuukkanen (10/6/5/3 riistoa) oli oma monipuolinen itsensä.

Batabe Zempare (17/11) urakoi vierailijoille tupla-tuplan ja ikinuori Kenya Robinson heitti 8 pistettä, keräsi 11 levypalloa ja jakoi 6 koriin johtanutta syöttöä. Vierailijoiden kuumimpina niminä hohkasivat kuitenkin Randolph (21/8/4) sekä 29 pistettä löylyttänyt Murphy.

Ottelutilastot: HyPo - Huima

FoA haki sarjapisteet Helsingistä

Forssan Alku nousi päätösjakson takamatkalta komeaan jatkoaikavoittoon HBA:ta vastaan. Takaa-ajajan roolissa pitkään ollut Alku nousi kuilun partaalta varsinaisen peliajan lopulla ja karisti HBA:n jatkoajalla kannoiltaan matkalla 88-83 (39-44, 75-75) –vierasvoittoon.

Vain 24 sekuntia ennen neljännen jakson loppua Helmi Tulonen vei kotijoukkueen kolmen pisteen karkumatkalle ja kohti mahdollista kotivoittoa. Vierasjoukkueen Kiana Johnsonin osuttua vain toisessa vapaaheitossaan yhdeksän sekuntia ennen summerin soittoa näytti kotivoitto jo varmistuvan. Lotta-Maj Lahtinen ei kuitenkaan onnistunut pistämään ottelua jäihin, vaan kolisutti vapaaheittonsa korirenkaan ulkopuolelle. Ashley Clarkin selvitettyä tiensä vapaaheittoviivalle toisessa päässä ja pussitettua molemmat yritykset sukan läpi, lähdettiin Helmi-Centerissä jatkoajalle.

Jatkoaika oli vahvasti forssalaissävytteinen.                             Clarkin ja Johnsonin johdolla FoA avasi jatkoajan ensimmäiset kaksi minuuttia 7-0 –pisteputkella, eivätkä vierailijat tämän jälkeen enää katsoneet taakseen. Sara Bejedin onnistumiset ottelun päätösminuutilla kavensivat Alun voittolukemat numeroihin 88-83.

Alun voiton avainhahmoina toimivat 26 pistettä heittänyt, 7 koriin johtanutta syöttöä jakanut ja käsittämättömät 15 riistoa repinyt Tyonna Snow, sekä vahvat iltapuhteet urakoineet Johnson (25/6 syöttöä) ja Clark (22/7 levypalloa/5 syöttöä/6 riistoa). Sentteri Elli Koskinen partioi korirenkaiden lähellä 6 pisteen ja 11 levypallon muodossa.

Helmi Tulonen (14/15) operoi tupla-tuplan HBA:n tappiosta huolimatta ja vahvalla pelipäällä olivat myös Sofia Rajala (15/7) sekä Lotta-Maj Lahtinen (15/9/7 syöttöä/4 riistoa).

Ottelutilastot: HBA - FoA

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.