Juniorimaajoukkueet vedossa Helsingissä

24.7.2010 Suomen juniorimaajoukkueet jatkoivat hyviä otteitaan helsinkiläisyleisön edessä hakemalla kolme voittoa myös lauantain otteluistaan. Suomi on voittanut kaikki kahdeksan Helsingissä kesän aikana pelaamaansa maaottelua.

Niko Mattila oli liian liukas ruotsalaispuolustukselle.

Laura Juhola johti 18-vuotiaiden tyttöjen peliä kypsästi Viroa vastaan.

Noora Korhonen oli 16-vuotiaiden tyttöjen ykköstykki 22 pisteellään. Kuvat: Tuomas Venhola.

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue haki perjantaina vakuuttavan kirivoiton Ruotsista toisen puoliajan verikoirapuolustuksillaan ja nopeilla vastahyökkäyksillään. Suomi jatkoi lauantaina siitä, mihin edellisen päivän ottelussa jäi, ja hallitsi kenttätapahtumia lähes koko pelin ajan matkalla 75-67 (34-33)-voittoon.

- Toteutimme 40 minuutin ajan erittäin hyvää, aggressiivista joukkuepuolustusta. Aiheutimme hyvällä puolustuksellamme vastustajalle 30 menetystä, joka kertoo paljon tasostamme, totesi 16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Ari Tammivaara.

- Ainoa vaikea hetkemme tuli kolmannen jakson alkuun, mutta Joonas Lehtoranta (16/4) vapautti meidät perättäisillä kolmosillaan, ja voitimme kyseisen jakson lopulta yhdellätoista pisteellä. Erittäin vakuuttava esitys.

Suomi nousi kolmannen jakson puolivälissä kymmenen pisteen johtoon ja piti lopullisen piste-eron 6-12 pisteessä päätösjakson aikana.

Eilisen pelin tapaan Tammivaara nimesi Suomen kokoonpanosta useita onnistujia. Niko Mattila (16/4) johti jälleen joukkuetta puolustuksessa, mutta aiheutti ruotsalaisille päänvaivaa myös hyökkäyksellään keräten kahdeksan kohdistunutta virhettä.

Lehtorannan lisäksi Timka Jaakkola (10/0) pääsi heittovireeseen toisella puoliajalla. Ville Hänninen (5/5) ja rippileiriltä palannut Oskar Michelsen (8/3) raatoivat ansiokkaasti molemmissa kenttäpäädyissä.

Alle 16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisat pelataan Tallinnassa 5.-15. elokuuta.

18-vuotiaat tytöt voittoon kenraaliharjoituksessaan

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue ei yltänyt lauantaina samanlaisiin murskajaisiin kuin perjantaina, mutta onnistui silti pitämään Viron takanaan Helsingin Urheilutalolla pelatussa maaottelussa 56-50 (31-24).

- Emme olleet lähellekään niin teräviä kuin eilen, mutta meillä oli tarpeeksi työmoraalia ylläpitää puolustustasomme riittävän korkeana, arvioi ottelun lopputulosta 18-vuotiaiden tyttöjen apuvalmentaja Jussi Räikkä.

- Viro hyökkäsi erittäin huolellisesti ja tuloksellisesti, ja heidän 50 pistettään olivat nimenomaan heidän hyvyyttään. Puolustuksemme oli lähes eilispäivän tasolla, mutta hyökkäyksemme oleellisesti huonompaa.

Tasaisista loppuluvuista huolimatta Suomi piti Viron helpohkosti takanaan koko ottelun toisen puoliajan.

- Pidimme pelin hallussamme loppuun asti. Laura Juhola (11/3/5 syöttöä) toi hyökkäykseemme tehoa hyvillä ratkaisuillaan ja Annika Holopainen (17/8) oli tuttuun tapaan tehokas. Ottelun lopussa alkoi näyttää jopa siltä, että Viro oli tyytyväinen hävitessään meille näin pienillä marginaaleilla, Räikkä kummasteli.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat alkavat Suomen osalta torstaina 29. heinäkuuta ottelulla Skotlantia vastaan. Kisat pelataan Romanian Timisoarassa 29.7.-8.8.

16-vuotiailla tytöillä toisinto perjantain ottelusta

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue venytti voittoputkensa 11 ottelun mittaiseksi hakemalla Virosta komean 88-39 (38-20) -voiton.

Suomalaisvoitto syntyi pitkälti samoin ainesosin kuin edellisenä iltana. Suomen puolustus pakotti Viron vaikeisiin ratkaisuihin ja syöttöhasseihin, joista Suomi pääsi vyöryttämään tehokasta ylivoimahyökkäystä. Viro sinnitteli 15-20 pisteen päässä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta Suomi katkaisi vieraidensa selkärangan kolmannen jakson 19-0-rykäisyllään.

- Hyvin samanlainen matsi kuin eilen. Meillä oli yksittäisiä hyviä jaksoja, jolloin peli rullasi kuten halusimme. Yleisilme ei ollut paras mahdollinen, mutta se voi johtua siitä, että olemme vetäneet edelliset viikot todalla kovaa, arvioi 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Ilpo Rantanen.

Yksittäisistä pelaajista Rantanen kiitti erikseen joukkueensa korkeimman pistemäärän viimeistellyttä Noora Korhosta (22/8), kansainvälisen tason puolustusta ajoittain esittänyttä Elisa Runsasta (18/5/6 riistoa) sekä kypsästi joukkueen peliä johtanutta Anni Jämsää (4/2).

- Olemme kehittyneet joukkueena huikeasti alkukesästä. Seuraavat kaksi viikkoa ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, jotta joukkue saadaan parhaaseen iskuun EM-kisojen alkajaisiksi, kaavailee Rantanen.

Suomi pelaa EM-kisoihin valmistavat maaottelunsa 5. ja 6. elokuuta Tampereella Turkkia vastaan. Turkki sijoittui viime vuonna 16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa viidenneksi. A-divisioonan EM-kisat pelataan Kreikan Ptolemaidassa ja Kozanissa 12.-22. elokuuta.

Suomi - Ruotsi 75-67 (20-14, 34-33, 57-45), alle 16-vuotiaiden poikien maaottelu, Helsinki 24.7.2010

Niko Mattila 16/4, Joonas Lehtoranta 16/4, Timka Jaakkola 10/0, Juuso Kauppinen 9/4, Oskar Michelsen 8/3, Teemu Sulonen 7/0, Ville Hänninen 5/5, Joni Herrala 2/3, Severi Liljeberg 1/3, Topias Suortti 1/3, Shawn Hopkins 0/0.

Suomi - Viro 56-50 (16-13, 31-24, 48-38), alle 18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, Helsinki 24.7.2010

Annika Holopainen 17/8, Laura Juhola 11/3/5 syöttöä, Laura Saarinen 7/7, Ellen Nurmi 5/3, Rita Haukkovaara 4/2, Meral Bedretdin 4/1, Anette Juvonen 3/0, Emma Nikula 3/0, Evita Iiskola 2/7, Roosa Lukkarinen 0/2, Sophie Weckström 0/0, Nea Mäkelä 0/0.

Noora Korhonen 22/8, Elisa Runsas 18/5/6 riistoa, Emmi Leino 10/1, Anniina Äijänen 6/8, Emmi Vapamaa 6/4, Jenni Rantanen 6/3, Kaisa Kuisma 5/2, Inari Syrjänen 5/0, Vilma Purhonen 4/8, Anni Jämsä 4/2, Elise Kleimola 2/3, Ella Rantanen 0/2.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.