Koponen ja Salin jahtaavat Espanjan cupin voittoa

16.2.2017

Espanjassa ratkotaan loppuviikon aikana cupin, eli Copa del Reyn, mestaruus. Petteri Koponen ja Sasu Salin aloittavat cupin voittojahdin perjantaina. Ottelut näytetään suorana Fanseatilla ja Elisa Viihteessä.

 

Espanjan cupin lopputurnaukseen pääsi sarjan runkosarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta. Torstain ja perjantain aikana ovat edessä puolivälierät, lauantaina välierät ja finaali pelataan sunnuntaina. Turnaus järjestetään tänä vuonna Vitoria-Gasteizissa.

 

Salinin Gran Canarialla on kaksijakoisia muistoja viime kauden Copa del Reystä. Gran Canaria eteni aina finaaliin saakka, mutta joutui lopulta taipumaan Real Madridille. Gran Canaria kohtaa perjantaina puolivälierässä Valencian, joka oli vastassa myös viime vuonna vastaavassa ottelussa.

- Copa del Rey on sellainen turnaus, jota ihmiset arvostavat täällä todella paljon. Pelasimme Valenciaa vastaan myös viime vuonna ja silloin voitimme. Toivottavasti onnistumme myös nyt, Salin toteaa.

 

Gran Canaria pääsee hyvistä lähtökohdista cupiin, sillä alla on neljä peräkkäistä voittoa Eurocupin pelit mukaan lukien. Koposen Barcelonalla on sen sijaan ollut viime aikoina hieman nihkeämpää. Barcelona katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa viikonloppuna voittamalla Manresan. Koponen pitää cupia hyvänä tilaisuutena joukkueelle saada peliä paremmin uomiin.

- Emme lähde viikonloppuun ehkä ennakkosuosikkeina, mutta tämä on meille iso mahdollisuus ja lähdemme kääntämään kelkkaamme.

 

Barcelona saa puolivälieräottelussa vastaansa Malagan. Joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen sarjassa ja tuolloin Malaga voitti dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkoajalla.

- Voitimme jo periaatteessa sen pelin, mutta Malaga tuli tasoihin kolmella vapaaheitolla 0,1 sekuntia ennen loppua ja hävisimme sitten jatkoajalla.  Malaga on energinen ja hyvä joukkue, joka voitti juuri Real Madridin. Kova matsi heti tulossa, mutta peli kerrallaan on mentävä, Koponen pohtii ottelun ennakkoasetelmia.

 

Puolivälierien voittajat etenevät lauantain välieriin. Tuolloin olisi mahdollista nähdä herkkupala, sillä Gran Canaria ja Barcelona kohtaisivat toisensa, mikäli etenevät puolivälieristä jatkoon.

- Olisihan se kiva kohdata, mutta harmi vain, että Malaga taitaa voittaa perjantaina, Salin heittää piikin Koposen suuntaan.

- Mennään kuitenkin peli kerrallaan ja katsotaan sitten, Salin jatkaa.

 

Koponen ei myöskään vielä luotaa katsettaan mahdolliseen suomalaisten kohtaamiseen, vaan katse on tiukasti perjantain puolivälierässä.

- Olisihan se makea kohdata, mutta ei sitä voi liikaa vielä miettiä. Katsotaan sitten perjantain jälkeen mikä on tilanne.

 

Muut turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat isäntäjoukkue Baskonia Vitoria-Gasteiz, hallitseva mestari Real Madrid sekä Teneriffa ja Andorra.

 

Fanseat ja Elisa Viihde näyttävät suorana Gran Canarian ja Barcelonan puolivälieräottelut, molemmat välierät sekä sunnuntaina pelattavan loppuottelun.

 

Lisätietoja: Copa del Rey

Sasu Salinin Gran Canaria kohtaa puolivälierissä Valencian. (Kuva: Ville Vuorinen)
Petteri Koposen Barcelona saa puolivälierissä vastaansa Malagan. (Kuva: Ville Vuorinen)