Korisliigassa neljän ottelun keskiviikko

22.2.2017 Korisliigan keskiviikon kierroksella tarjoiltiin koripallon ystäville herkkupaloja ja yllätyksiä. BC Nokia otti jatkoajan jälkeen kovan 98-97 (40-38, 83-83) –kotivoiton Vilppaasta ja KTP haki sarjapisteet sarjakärki Helsinki Seagullsilta numeroin 88-80 (41-36). Kauhajoen Karhu nappasi vierasvoiton Korihaista lukemin 81-70 (43-29) ja Lapuan Kobrat oli kotonaan Pyrintöä vahvempi luvuin 91-82 (41-53).

"Mo" Pratt johdatti KTP-Basketin...

Eldar Skamo BC Nokian...

Austin Hollins Kauhajoen Karhun...

...sekä Jamal Jones Kobrat voittoon. Kuvat: Erkki Hautaviita, Mikko Mäkelä.

BC Nokia tarjosi Nokian palloiluhallin vannoutuneelle ja äänekkäälle kotiyleisölle todellisen herkkupalan keskiviikon liigakierroksella. Tiukkojen vaiheiden jälkeen jatkoajalle ottelun venyttänyt kotijoukkue venyi vielä kertaalleen jatkoajan loppuhetkillä takamatkalta 98-97 (40-38, 83-83) –kotivoittoon.

Jatkoajalle takamies Isaiah Wilkersonin kolmosen ja päälle tuomitun vapaaheiton jälkeen venynyt ottelu lähti käyntiin Vilppaan 5-0 –pisteputkella ja kulki ottelun käsikirjoitusta noudattaen vahvasti puolelta toiselle aaltoillen. Vilppaan vahvan alun jälkeen näätäpaidat repivät oman 8-0 –pisteputkensa ja palloiluhallin yleisön desibelit nousivat katosta läpi.

Vilppaan jatkoajan toinen 5-0 –pisteputki kallisti kuitenkin vaakaa jälleen vierailijoiden suuntaan, jotka nousivat 20 sekuntia ennen jatkoaikaa liukkaan takamiehen Juwan Statenin kahden pisteen hyppyheitolla kahden pisteen karkumatkalle. Ottelu näytti jo ratkenneen vierailijoille, kun Sefton Barrettin tasoitettua tilanteen 7 sekuntia ennen summeria, pääsi Vilpas-sentteri Brandon Edwards vapaaheittoviivalle aikalisän jälkeen nostamaan vierailijat jälleen kahden pisteen karkumatkalle.

Ilman aikalisää viimeiseen hyökkäykseensä lähtenyt BC Nokia sai kuitenkin vastauksen rukouksiinsa, kun Javier Durenia rikottiin miehen kolmen pisteen heittoyrityksessä noin kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Kaikki kolme vaparia pussin pohjalle, Statenin viimeisen sekunnin yritys raudoista ohi ja kotiyleisö pääsi juhlimaan komeaa 98-97 –kotivoittoa.

Kotijoukkueen riveistä sentteri Papa Dia (24/11/3 syöttöä) ja laituri Eldar Skamo (15/11/5 syöttöä) kirjauttivat tupla-tuplat mieheen. Miesten lisäksi takamiehet Wilkerson (15/2 syöttöä) ja Duren (14/4) pussittivat kaksinumeroiset pistelukemat.

Vilppaan riveistä vahvimmalla pelipäällä olivat kuumakätinen Mikko Koivisto (22/6/3 syöttöä, 3p 5/8), takamies Staten (19 pistettä) ja urheilullinen laituri Desmond Williams (12/7/2 syöttöä/2 riistoa/2 torjuntaa).

KTP piti Seagullsin takanaan

KTP tarjoili kenties kierroksen kovimman yllätyksen, kun se haki sarjapisteet Helsinki Seagullsilta. Vahvan ja ehjän 40-minuuttisen esittänyt kotkalaisryhmä piti kotijoukkueen kiriaikeet loppuun asti kurissa matkalla 88-80 (41-36) –vierasvoittoon.

Puoliajalta viiden pisteen johtoasemassa parketille astellut KTP heilutti tahtipuikkoa pitkään myös toisella puolikkaalla, kunnes päätösjakson alussa Seagulls näytti hetkellisesti saaneen otteen tapahtumien kulusta. Takamies Raymond Cowelsin masinoima kotijoukkueen 10-0 –pisteputki nosti Seagullsin kahden pisteen päähän vierasjoukkueesta ja Töölön Kisahallin kotiyleisö oli valmiina repeämään liitoksistaan.

Päätösjaksolla yhteensä 7 pistettä pussittanut KTP-laituri Monyea Pratt oli kuitenkin eri mieltä ja piti joukkueensa kuskin paikalla Seagullsin kiriyritysten aikana. Voittotaistelun kannalta KTP iski ratkaisevasti puolitoista minuuttia ennen päätössummeria, kun ensin takamies Antwan Scottin lay-up venytti vierasjohdon kuuteen pisteeseen, ja seuraavasta kotkalaisten hyökkäyksestä Pratt heitti kolmosellaan eron jo yhdeksään pisteeseen. Loppulukemat 88-80 viimeisteli vapaaheittoviivalta kymmenisen sekuntia ennen ottelun päättymistä Scott.

- Viimeiset neljä ottelua ollaan pelattu hyvin, mutta kaksi niistä ollaan hävitty kärkijoukkueille. Tänään pelaamisemme jatkui hyvänä ja saimme siitä palkinnon, iloitsi KTP-luotsi Ray Ailus.

- Hatunnosto pelaajille siitä, että vaikka kausi ei ole ollut helppo, on fiilis treeneissä ja pukukopissa positiivinen ja se näkyy myös peleissä.

KTP-laituri Pratt jäi keskiviikkona harmittavan lähelle tripla-tuplaa, kirjauttaen tilastolakanalleen 13 pistettä, 12 levypalloa, 9 syöttöä, 2 riistoa ja yhden torjunnan. Prattia säestivät hienon ottelun pelannut takamies Scott (23/4/4 syöttöä), sentteri Sherman Gay (21/3) sekä vahvasti heittänyt Villematti Kopio (16 pistettä, 3p 4/10).

Seagulls-takamies Antto Nikkarinen oli isäntien ykkösnyrkki, tehtaillen 17 pisteen ja 10 koriin johtaneen syötön tupla-tuplan. Lokkipaitojen pisteykkösenä toimi 22 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa hakenut Cowels.

Karhu kesytti Korihaiden kirin

Kauhajoen Karhu haki tärkeät sarjapisteet Uudestakaupungista keskiviikon liigakierroksella. Avausjaksosta asti kuskin paikalla istunut Karhu piti ottelun hallinnan itsellään Pohitullin kovaäänisestä kotiyleisöstä huolimatta ja juoksi vakuuttavaan 81-70 (43-29) –vierasvoittoon.

Kolme minuuttia ennen päätössummeria Korihait nostatti vielä desibelimittarin lukemia kotihallissaan kuromalla Karhun johdon kolmeen pisteeseen Emmanuel Hollowayn ja Mikko Jalosen perättäisillä onnistumisilla. Tämän jälkeen kuvaan astui kuitenkin Karhun alkukaudesta terävöitynyt puolustus, joka ei antanut isännille enää pistemerkintöjä lupaavalta näyttäneen loppukirin alun jälkeen.

Ottelun viimeisten kahden ja puolen minuutin aikana Juho Lehtoranta pussitti neljä, laituri Austin Hollins kolme ja takamies Bojan Sarcevic yhden pisteen, kun Karhu otti takuuvarmalla suorittamisella 81-70 –vierasvoiton.

Karhun riveistä kovinta jälkeä tekivät 24 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut Hollins, 15 pistettä pussittanut Kammeon Holsey sekä vahvan kokonaissuorituksen tarjoillut Juho Lehtoranta (13/6/3 syöttöä).

Korihaiden parhaimmistoon lukeutuivat syötön päähän tupla-tuplasta jäänyt Mikko Jalonen (12/4/9 syöttöä) ja 13 pistettä pussittanut Emmanuel Holloway.

Vahva toinen puoliaika Kobrien voiton avain

Lapualla isäntäjoukkue Kobrat palasi voittojen tielle, vaikeuttaen samalla Pyrinnön matkaa kohti pudotuspelejä, samalla kun KTP-Basket nappasi arvokkaan vierasvoiton Helsingistä.

Pyrintö aloitti ottelun vahvasti ja kotiyleisön mieliksi myöskin vahvoja otteita esittänyt Kobrat esiintyi pirteästi avausneljänneksellä. Tarkan viimeistelyn johdosta avauskymppi kirjattiin kuitenkin vieraille 20-24.

Toinen neljännes oli tamperelaisten hallintaa ja vierasjohto nousi Kelvin Lewisin (17/4) kolmosella suurimmillaan 15 pisteeseen. Puoliajalle Lapualla mentiin 41-53 -vierasjohdossa.

- Ensimmäisellä puoliajalla tehtiin aloitteita ja saatiin hyviä kolmen pisteen heittoja. Toisella puoliajalla pala palalta pelaaminen hajosi, Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen harmitteli.

Puoliajan jälkeinen kymmenminuuttinen oli isänniltä Damon Williamsilta (16/6) ja Jamal Jonesilta (29/6) noususuhdanteista esitystä, joka toi Kobrat kori korilta lähemmäs Pyrintöä ja Kobrat kuroikin eron pisteeseen päätösneljännekselle lähdettäessä.

Vieraat menettivät johtoaseman nopeahkosti viimeisellä kympillä ja Kobrat näytti menevän menojaan. Topias Palmi (13/1) toi Pyrinnön neljän pisteen päähän 45 sekuntia ennen loppua, mutta tarkka viimeistely vapaaheittoviivalta varmisti kotivoiton.

- Meillä on ehkä muutama pelaaja, joka ajattelee, että olemme niin hyviä että voimme aloittaa pelin vain puolilla valoilla. Olen erittäin tyytyväinen toiseen puoliaikaan ja voittoon, Kobrien päävalmentaja Damion Dantzler tuumi.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.