HyPo, Catz ja ViVe voittoihin

25.2.2017 Naisten Korisliigan lauantaikierroksella nähtiin kaksi kotivoittoa ja yksi vierasvoitto, kun sarjakärki Hyvinkään Ponteva kaatoi Forssan Alun 101-70 (48-31), Catz puolestaan Espoo Basket Teamin luvuin 80-55 (51-23) ja Vimpelin Veto haki sarjapisteet Äänekosken Huimasta lukemin 78-95 (35-42).

Elena Reshetko ja Catz pysäyttivät EBT:n.

Taru Tuukkanen kirjautti tripla-tuplan kotivoitossa.

Wilesia Hardyn ViVe haki vierasvoiton Äänekoskelta. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Matti Koskinen.

Ilman Bria Gossia otteluun lähtenyt Ponteva sai koneensa käyntiin vieraitaan nopeammin ja tasaisen alun jälkeen kotijoukkue repäisi eron kahdella kolmosella 12 pisteeseen ja avausneljännes kirjattiin emännille 24-11.

- Olimme valmiita tähän otteluun. Pelasimme ottelusuunnitelmamme mukaan hyvin ja onnistujia oli paljon. Brian ollessa kokoonpanosta pois, ottivat kaikki askeleen ylemmäs ja kantoivat roolia erinomaisesti, HyPon Taru Tuukkanen kehui joukkuettaan.

Toisella jaksolla HyPo karkasi suurimmillaan jo 21 pisteen johtoon ja FoA tuntui olevan aseeton etenkin makean tripla-tuplan keränneen Tuukkasen pitelemisessä.

Ero säilyi yli kahdenkymmenen pisteen myös jälkimmäisellä puoliajalla, eikä kotijoukkue antanut Alun hiipiä lähemmäksi. Ottelun päätösneljänneksestä ei syntynyt enää mitään suurempaa jännitysnäytelmää, kun kolmas neljännes päättyi 71-47 -kotijohtoon.

Laajalla rintamalla onnistujia keränneen HyPon onnistujiin kuului Tuukkasen lisäksi muun muassa Niina Laaksonen (20/7), Titta-Riina Lepistö (13/8) sekä tupla-tuplan kerännyt Laura Saarinen (12/14/7). Vieraiden pisteykköset olivat Kiana Johnson (18/3) ja Tyonna Snow (21/4).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Ensimmäinen puoliaika kohtalokas EBT:lle

Lappeenrannassa Catz laittoi ottelun pakettiin jo ensimmäisen 20 minuuttisen aikana. Ottelun ensimmäiset kuusi minuuttia menivät ”Kissalauman” hyväksi 19-2, mistä on vierasjoukkueen hankala nousta enää Catzin kotisalissa.

Avauspuoliajan jälkimmäinen kymmenminuuttinen kirjattiin kotijoukkueelle 25-8, Elena Reshetkon (19/6) sekä Chandrea Jonesin (13/11) heiluttaessa tahtipuikkoa ja puoliajalle mentiin lukemissa 51-23.

EBT sai puoliajan jälkeen hieman parempaa otetta pelistä, mutta johto säilyi silti Catzin hyväksi kolmenkymmenen pisteen tuntumassa. Päätösneljännekselle lähdettäessä kotijohto oli 24 pistettä (65-41) ja Catzin kuudes perättäinen voitto oli viimeistä kymppiä vaille sinetöity.

Reshetkon ja Jonesin lisäksi voittajilta kunnostautuivat Samarie Walker (16/12) sekä 17-vuotias Roosa Kosonen (7/3). Espoolaisilta suurimmat tehot keräsivät Morgan Bailey (16/7) ja 15 pistettä heittänyt Lotta Aaltonen.

ViVen heittotarkkuus liikaa Huimalle

Huima aloitti ottelun kotiyleisön riemuksi pirteästi, mutta Riina Kärkkäisen sekä etenkin Kenya Robinsonin poissaolot näkyivät merkittävästi kotijoukkueen pelissä ja Veto siirtyi kuskin paikalle nopeahkosti.

Kotijoukkue pysyi kuitenkin vieraiden iholla, kunnes puolet kolmen pisteen heitoistaan (12/24) upottanut ViVe karkasi kolmella perättäisellä kolmosella yhdeksän pisteen johtoon, jonka Batabe Zempare (18/16) kavensi seitsemään puoliajaksi (35-42).

- Tämmöistä tämä on välillä. Puolustus oli laiskaa. Kenyan henkinen vaikutus on suuri. Nyt pelaamme loppupelit ja katse tulevaisuuteen, Huima-luotsi Mervi Nurmi pohti.

Toisella puoliajalla Vimpelin sytyttivät etunenässä loistavia otteita esittäneet Wilesia Hardy (20/12/7) sekä Noora Järvikangas (22/8), joiden avulla ero repesi 20 pisteeseen ja päätöskympille lähdettäessä tilanne oli 55-73.

Huima kävi päätösneljänneksellä vielä 12 pisteen päässä, mutta Järvikangas upotti kaksi perättäistä kolmosta ja katkaisi siivet kotijoukkueen takaa-ajolta.

Kotijoukkueelta korisukkaa heiluttivat Robin Murphy (24/5) sekä Faith Randolph (17/3/7 syöttöä).

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.