27.2.2017 Samuel Haanpään ja Argentiinan pääsarjaseura Obras Basketin tiet eroavat.
Samuel Haanpää piti Argentiinan kokemusta opettavaisena. (Kuva: Kai Kilappa)
Haanpää siirtyi buenosairesilaisen Obras Basketin riveihin täksi kaudeksi ja ehti pelata 36 ottelussa tilastoiden keskimäärin 3,8 pistettä ja 1,3 levypalloa ottelua kohden.
- Tämä oli monen asian summa. Olimme hävinneet aika paljon pelejä ja joukkue halusi muutoksia. Uudeksi takamieheksi tuli NBA- ja Euroliigakokemusta omaava pelaaja ja lähtö osui sitten minun kohdalleni. Seura halusi päättää sopimukseni ja juttelimme asioista ja pääsimme sopuun ihan hyvistä ehdoista. Lopulta päädyimme ratkaisuun ihan yhteistuumin. Siinä mielessä ei jäänyt paha maku, Haanpää kertoo sopimuksen purun taustoista.
Haanpäälle kertyi peleissä peliaikaa keskimäärin hieman päälle 15 minuuttia ja rooli jäi lopulta odotettua ja toivottua pienemmäksi.
- Koko kautta varjosti se, että meidän parhaat korintekijämme pelasivat samalla pelipaikalla. Minulle aukesi sitten mahdollisuus, jos he olivat loukkaantuneina. Aina, kun tuli enemmän minuutteja, niin peli kulki.
Kokonaisuudessaan Haanpää pitää kuitenkin Argentiinan kokemusta positiivisena.
- Kokemuksena tämä on ollut hyvä ja olen iloinen, että tuli lähdettyä. Tämä on ollut opettava ja silmiä avaava eikä monella ole mahdollisuutta päästä kokemaan tällaista. Olin kuitenkin puoli vuotta joukkueessa ja sarjassa, jossa pelaajat vaihtuvat tiuhaan. Täällä näki vähän erilaisen maailman myös ammatillisella puolella ja olen tosi iloinen, että se tuli nähtyä. Paljon tuli kokemusta ja tietyllä tapaa tämä kuuluu tähän ammattiin ja se on osa tätä.
Jatkostaan Haanpää ei osaa vielä sanoa mitään.
- Olen vielä Argentiinassa ja monessa paikassa kaudet ovat lopuillaan ja siirtoikkunatkin kiinni. Katsotaan mitä vaihtoehtoja voisi olla tarjolla. En kuitenkaan lähde ihan mihin vain, vaan kyllä siinä täytyy olla joku ajatus ja järki, Haanpää kertoo tilanteestaan.
Kaudella 2012-13 Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Haanpää on pelannut ulkomailla aiemmin USA:n high schoolissa ja yliopistossa sekä Italiassa, Ranskassa, Espanjassa, Kyproksella ja Ruotsissa. Korisliigaa Keravan Kori-80:n kasvatti on pelannut Pussihukissa, ToPossa, Katajassa, Kobrissa sekä viime kaudella KTP-Basketissa.
Alexander Madsen edusti viime kaudella katalonialaisseura Lleidaa, joka lähti ACB-liigaan sarjanousijana. Joukkue onnistui uusimaan paikkansa sarjassa, mutta Madsenin kauteen mahtui omat haasteensa.
Susijengin takamies Edon Maxhunilla oli tapahtumarikas kausi. Hän aloitti kauden Ranskassa, käväisi Italiassa ja päätti sen Turkissa.
Elias Valtonen pelasi hyvän kauden Espanjan ACB-liigan Granadassa, vaikka joukkueen kausi päättyi harmillisesti putoamiseen. Seuraavaksi Valtonen suuntaa katseensa kohti elokuun EM-kotikisoja.
Sara Bejedin ensimmäiseen ammattilaisvuoteen mahtui ylä- ja alamäkiä. Hän uskoo debyyttikauden oppien kantavan tulevaisuudessa.
Helmi Tulosen, 26, kausi Italian Serie A1:ssä päättyi ikävästi putoamiseen. Henkilökohtaisella tasolla Tulonen pelasi kuitenkin jälleen hyvän kauden.
Perttu Blomgrenin, 23, toiseen kauteen Euroopan korisparketeilla mahtui paljon. Hän aloitti kauden Sarajevossa, Bosniassa ja päätti sen Latvian liigan finaaleissa Ventspilsin riveissä. Susijengiläisistä Severi Kaukiainen pääsi juhlimaan Viron mestaruutta ja valittiin pudotuspelien MVP:ksi.
Remu Raitanen pääsi kauden aikana kokemaan Slovakian ja Islannin erilaisen koripallotavat ja -kulttuurit. Vuosi oli Raitaselle kaikkinensa antoisa.
Roosa Lehtorannan ja Saarlouis Royalsin hieno kausi Saksan Bundesliigassa tuli päätökseen, kun joukkue hävisi finaaleissa Kelternille. Kokonaisuudessaan kausi oli kuitenkin positiivinen finaalitappiosta huolimatta.
Lotta-Maj Lahtisella oli monivaiheinen kausi, joka alkoi Belgiassa ja päättyi Espanjassa. Kokonaisuudessaan Lahtinen näkee ottaneensa pelaajana taas askeleita eteenpäin.
Pelaamisen lisäksi Olivier Nkamhoua on myös järjestämässä koripalloleiriä isänsä kotikylässä Kamerunissa. Toukokuussa järjestettävä leiri pidetään nyt toisen kerran.