Korihait julkaisi valmennusjohtonsa ja jatkosopimuksia

28.7.2010 Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait luottaa valmennuksessa ensi kaudella tiimityöskentelyyn, sillä liigajoukkueen valmennuksesta vastaavat yhden vuoden sopimuksella Tom Westerholm, 38, Petri Helminen, 33, ja Ville Vuorinen, 30. Lisäksi Korihait on solminut jatkopestit Jussi Kumpulaisen ja Heikki Saariston kanssa.

Korihait-kapteeni Jussi Kumpulainen jatkaa uraansa Uudessakaupungissa.

Myös Heikki Saaristo jatkaa Korihait-miehistössä, joka sai uuden valmennustiimin. Kuvat: Kimmo Metsälä & Matti Koskinen.

Korihaiden tuoreen valmennustiimin vetäjänä ja päävalmentajana toimii seurajohtajan tehtävissä jatkava Tom Westerholm.

Vuonna 2001 Suomen koripalloliiton korkeimman valmentajatutkinnon suorittanut Westerholm on toiminut vuodesta 1988 saakka valmentajana Korihaiden eri juniorijoukkueiden parissa sekä luotsannut miesten joukkuetta syksyllä 2004 päävalmentajan paikalla ja toiminut vuosina 2002-05 liigajoukkueen toisena valmentajana.

Petri Helminen on toiminut viimeiset kaksi vuotta liigajoukkueen toisena valmentajana ja Vuorinen puolestaan samassa tehtävässä kausina 2000-2002 ja 2006-2007, jonka lisäksi molemmat ovat toimineet seurassa valmentajina eri juniorijoukkueissa aina 1990-luvulta saakka.

Vuonna 2007 Suomen koripalloliiton korkeimman valmentajatutkinnon suorittanut Vuorinen jatkaa lisäksi seuran valmennuspäällikkönä vastaten lisäksi miesten kakkosjoukkueen ja A-poikien valmennuksesta.

- Olemme kaikki seuran kasvatteina erittäin kiitollisia annetusta mahdollisuudesta. Nöyrin, mutta päättäväisin mielin lähdemme viemään joukkuetta eteenpäin ensi kauden minimitavoitteen ollessa pudotuspelipaikka, toteaa Westerholm tiimin yhteisen ajatuksen.

- Joukkue harjoittelee heinäkuun loppuun saakka asti omatoimisesta ja heti elokuun 2. päivänä alkaa tiukka kahdeksan viikon harjoitusjakso, jona aikana joukkue harjoittelee kymmenisen kertaa viikossa. Ensimmäinen harjoituspeli on vuorossa elokuun 28. päivä ja kaikkiaan tarkoituksena on pelata 7-8 harjoitusottelua, jotta kaikki on valmista syyskuun lopussa alkavaan liigakauteen.

Kumpulaiselle ja Saaristolle vuoden jatkosopimukset

Valmennustiiminsä lisäksi Korihait on solminut kevääseen 2011 ulottuvat sopimukset 204-senttisen ja 34-vuotiaan konkarisentteri Jussi Kumpulaisen sekä 190-senttisen ja 27-vuotiaan Heikki Saariston kanssa. Kumpulainen aloittaa Korihaissa neljännen peräkkäisen ja kaikkiaan kuudennen kauden, kun taas Saaristo aloittaa kasvattajaseurassaan kolmannen peräkkäisen ja kaikkiaan seitsemännen kautensa.

Viime kaudella 7,1 pistettä ja 5,2 levypalloa tilastoihin kirjauttanut Kumpulainen on pelannut urallaan kaikkiaan 401 liigaottelua sekä 30 miesten maaottelua. Korihaiden lisäksi Kumpulainen on pelannut ammattilaisena Saksassa ja Belgiassa sekä Suomessa ToPossa, Lappeenrannan NMKY:ssä ja kasvattiseurassaan nokialaisessa Kankaantaan Kisassa.

Heikki Saaristo nakutti viime kaudella keskimäärin 4,3 pistettä yhden ottelun korkeimman noteerauksen ollessa 22 tikkiä. Saariston kolmen pisteen heittoprosentti 39,4 oli koko liigan kuudenneksi ja suomalaispelaajista toiseksi paras noteeraus. Urallaan 218 liigaottelua Korihaissa ja Kauhajoen Karhussa pelannut Saaristo on odottavainen alkavaan liigakauteen.

Korihailla on ensi kaudesta sopimukset Kumpulaisen ja Saariston lisäksi miesten maajoukkueessa debytoineen Petri Heinosen, Mikko Jalosen sekä bosnialaisnuorukaisten Bojan Sarcévicin ja Ognjen Kuzmicin kanssa.

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia