Naisten Korisliigassa täysi kierros

11.3.2017 Naisten Korisliigan täydellä lauantaikierroksella voittoihin ylsivät HyPo Peli-Karhuista lukemin 68-81, Espoo United Forssan Alusta 63-74, ViVe puolestaan kaatoi EBT:n vieraissa luvuin 60-80, Kouvottaret murskasi Huiman 99-60 ja Catz haki vierasvoiton Helmi Basket HBA:sta loppuluvuin 69-85.

Elena Reshetkon Catz nappasi voiton...

...kuten myös Wilesia Hardyn ViVe...

Shenita Landryn United...

Whitney Frazierin Kouvottaret...

...sekä Taru Tuukkasen HyPo. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen, Kai Kilappa.

Ponteva antoi kotijoukkueelle kylmää kyytiä ottelun avausneljänneksen ensimmäisillä minuuteilla, juosten 16-0 -runin Peli-Karhujen päähän. Kotijoukkue heräsi kuitenkin hiljalleen ja avauskymppi kirjattiin HyPolle 16-27.

Toinen neljännes puolestaan oli PeKan näytöstä, kun joukkue nousi 16 pisteen takaa hiljalleen rinnalle neljällä perättäisellä kolmosella. Taru Tuukkasen (28/13) buzzer-beaterilla Kotkassa mentiin puoliajalle lukemissa 42-43.

Jälkimmäinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä, kotijoukkueen ollessa hienoisesti kuskin paikalla, Akilah Simsin (23/8) heiluttaessa tahtipuikkoa.

Päätösneljännes startattiin kutkuttavassa 59-62 -tilanteessa. HyPo repi kuitenkin eron nopeasti Tuukkasen ja Bria Gossin johdolla kymmeneen pisteeseen, eikä Peli-Karhuilla riittänyt enää polttoainetta uuteen takaa-ajoon.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Kouvottaret juoksi Huiman yli

Kouvolassa ennakkosuosikkina otteluu lähtenyt kotijoukkue oli hieman unessa ensimmäisen neljänneksen ja Henna-Riikka Paajasen (6/2) sekä Venla Liimataisen (11/4) johdolla tarkasti kolmosia upottanut Huima vei ensimmäisen jakson 20-23.

Emännät saivat pelin juonesta kiinni nopeasti toisella jaksolla ja vei toisen kymmenminuuttisen nimiinsä 33-11. Kouvottarien pistetehtailussa eroa rakentaessa vastasivat Jacqueline Luna-Castro (15/13) sekä Whitney Frazier (27/8).

Jälkimmäinen puoliaika ei kotijoukkueelle suurempaa jännitysnäytelmää tarjonnut, mutta Kouvottarien onnistumisia kaaren takaa sitäkin enemmän.

Voittajilta lisäksi 11 pistettä naiseen heittivät Emma Tuominen, Ida Myllyoja sekä Kaisa Lind.

Veto haki pisteet Espoosta

EBT:n esimmäisen korin jälkeen ohjakset käsiinsä otti Veto, joka puolustuspään onnistumisillaan nykäisi eron nopeasti kymmeneen. Lotta Aaltosen (16/4) kolmosella ero kaveni jakson päätteeksi seitsemään pisteeseen (14-21).

Myös toinen neljännes oli vieraiden heiniä, eikä kotijoukkue tuntunut löytävän lääkkeitä etenkään Deven Hunterin 22/15) pysäyttämiseksi. Puoliajalla vierasjohto oli 13 pistettä (28-41).

Puoliajan jälkeen vierasjoukkue painoi vain lisää kaasua ja EBT jäi pahasti alakynteen päätösneljännekselle lähdettäessä. Vimpeliltä tahtipuikkoa kolmannella neljänneksellä heilutti pääsääntöisesti Olivia Nash (12/7).

Viimeisellä kymmenminuuttisella vieraiden ote herpaantuui hieman tukevassa johtoasemassa, mutta espoolaiset eivät kyenneet virittämään kunnollista takaa-ajoa, vaan ViVe korjasi sarjapisteet mukaansa.

Aaltosta emänniltä säesti tupla-tuplan kerännyt Tierra Henderson (20/10).

Vahva päätösneljännes Unitedin avain voittoon

Feenikssissä ottelun ensimmäiset 7 minuuttia eteni tasaisissa merkeissä jonka jälkeen United alkoi repimään eroa. Laajalla rintamalla onnistuja kerännyt vierasjoukkue vei avausjakson nimiinsä 19-28.

Kotijoukkue sai hyllytettyä vieraiden hyökkäyspään pelaamista toisella neljänneksellä ja kavensi puoliaika tilanteeksi Kiana Johnsonin (18/9) sekä Ashley Clarkin (16/9) johdolla 34-40.

Alku nousi kuuden pisteen takaa-ajoasemasta kolmannen kymmenminuuttisen päätteeksi kotiyleisön riemuksi tasatilanteeseen 52-52 ja viimeiselle kymmenminuuttisella lähdettiin kutkuttavassa tasatilanteessa.

Siirtorajan kynnyksellä espoolaisten riveihin siirtynyt Faith Randolph (10/4) otti Unitedin harteilleen yhdessä Tabata Richardson-Smithin (20/7) kanssa ja vieraiden puolustuksen pitäessä voitto matkasi lopulta Espooseen 11 pisteen erolla.

HBA kiusasi Catziä

Hurjan kevätvireeseen äitynyt Catz oli helisemässä Helmi Basket HBA:n kanssa ottelun ensimmäisellä viidellä minuutilla, kunnes ilmiömäisen ottelun pelannut Elena Reshetko (25/18) näytti osaamistaan ja johdatti vieraat 16-25 -taukojohtoon.

Catz karkasi suurimmillaan 17 pisteen johtoon toisella neljänneksellä, mutta kotijoukkueen kaksi perättäistä kolmosta kavensi puoliajalle mentäessä tilanteeksi 35-46.

Ero ei revennyt ottelun toisen puoliajan ensimmäisellä kymmenminuuttisellakaan, sillä HBA onnistui vastaamaan vieraiden yrityksiin repiä eroa. Päätöskympille lähdettiin Chandrea Jonesin (16/13/8 syöttöä) lay-upin jälkeen tilanteessa 54-67.

Päätösneljänneksellä "Kissalauma" kuitenkin esitti rutiininomaista peliä ja venytti voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Kotijoukkueen suurimmat onnistujat olivat Lotta-Maj Lahtinen (15/5) sekä 11 pistettä kerännyt Sofia Rajala. Reshetkon ja Jonesin lisäksi vierailta korisukkaa heiluttivat Samarie Walker (14/7) sekä Valencia McFarland (13/8).

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.