Susijengi mukana presidentti Niinistön #kannustusryhmä-kampanjassa kiusaamisen vähentämiseksi

14.3.2017 Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi on mukana tasavallan presidentti Sauli Niinistön, Diandran ja Robinin kanssa #kannustusryhmä-kampanjassa, jonka tavoite on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, jotka saavat kiusaamisen loppumaan.

Susijengi haluaa olla mukana levittämässä tasavallan presidentti Sauli Niinistön, Robinin ja Diandran kannustusryhmän sanomaa.

Susijengi on puhunut suvaitsevaisuuden puolesta ahkerasti aiemminkin. Viime kesän maaottelussa näytettiin punaista korttia rasismille.

Fanit ovat osoittaneet viime vuosina vankkumatonta kannustusta Susijengille. Kuvat: Ville Vuorinen

- Haluan, että Suomessa kaikki pidetään mukana. Jos jotakuta kiusataan, niin otamme hänet takaisin porukkaan ja kannustamme eteenpäin. Aion oman kannustusryhmäni eli Diandran ja Robinin kanssa viedä näitä ajatuksia eteenpäin. Haluan kuulla kaikkien tarinoita onnistuneista kannustuksista, jotta saamme hyvän kiertämään, presidentti Niinistö painottaa.

Suvaitsevaisuuden puolesta ahkerasti aiemminkin puhunut Susijengi lähti mukaan kampanjaan heti ensiminuuteilla ja haluaa olla mukana levittämässä kannustusryhmän tärkeää sanomaa.

Hyvät kokemukset esiin ja käyttöön

Sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kannustusryhmä tai kampanjan verkkosivuilla www.kannustusryhmä.fi kuka tahansa voi kertoa oman tarinansa siitä, mikä kannustusteko esimerkiksi omassa joukkueessa tai kaveriporukassa on ollut ratkaiseva. 

- Halusin ehdottomasti tulla mukaan tähän kampanjaan, koska tarvitsemme Suomeen enemmän kannustamista, positiivista asennetta ja asennevaikuttamista kiusaamisen vähentämiseksi. Voimme kaikki olla mukana tässä muutoksessa kertomalla omat hyvät kokemuksemme ja ottamalla kantaa kiusaamista vastaan, Robin sanoo. 

Mukana heti iso joukko järjestöjä

Kampanjan verkkosivuilla oman kannustustarinansa tai positiivisen kokemuksensa kiusaamisen vähentämisestä voi kertoa 31.5. saakka. Tämän jälkeen tarinat kootaan yhteen ja luovutetaan kampanjan pääyhteistyökumppani Me-säätiölle, jotta toimivimmat ratkaisut saataisiin leviämään laajemminkin. Parhaimpia kokemuksia nostetaan esiin.

- Me-säätiö haluaa, ettei vuonna 2050 Suomessa ole yhtään syrjäytynyttä lasta eikä nuorta. Syrjään jäänyt nuori tarvitsee kokemusta siitä, että on hyväksytty. Kannustusryhmät voivat edistää jokaisen kuulumista yhteisöön, Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord sanoo.

Tasavallan presidentin #kannustusryhmä-hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Me-säätiön lisäksi Opetushallitus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Heti kampanjan ensiminuuteilla Susijengin lisäksi muun muassa Suomen lukiolaisten liitto, Suomen sosiaali ja terveys SOSTE, Olympiakomitea, Jääkiekkoliitto, Lumilautaliitto, HJK, Palloliitto, Hiihtoliitto, Arvoliitto, Allianssi ja Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI ilmoittivat olevansa mukana levittämässä #kannustusryhmän sanomaa.

 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.8.2017 14:00 EM-kilpailut

Helsinki koripallon EM-kisaviikkoon tasavallan presidentin suojeluksessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut torstaina Helsingissä käynnistyvien koripallon EM-kisojen suojelijaksi.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

30.9.2016 EM-kilpailut

Supersuosittu Susikoulu saa jatkoa kotikisoissa, avaa ovet myös vieraille

Koripallon EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä 2015 suuren suosion saavuttanut Susikoulu saa jatkoa Helsingissä syyskuussa 2017 pelattavissa EM-kisoissa. Samalla Kisakallion Urheiluopiston koordinoima Susikoulu laajenee kansainväliseksi ja tarjolla on koulun lisäksi monipuolinen treeniviikko.

Koripalloliiton valtionapu kasvoi kymmenellä prosentilla

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki myönsi keskiviikkona vuoden 2012 valtionavustukset liikuntajärjestöille. Pitkäjänteinen ja tuloksia tuonut maajoukkuetoiminta kasvatti Suomen Koripalloliiton avustuspottia kymmenellä prosentilla, 740.000 euroon.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Näytä lisää vastaavia