Latvian tilannekovuus liikaa Suomelle

31.7.2010 Ensi torstaina alkaviin EM-karsintoihin valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kärsi lauantaina 58-77 (29-41)-tappion Latvialle vieraskentällä Latvian Valmierassa. Suomen kompastuskiveksi koitui röyhkeyden puute, jota kokeneet latvialaiset käyttivät hyväkseen koko ottelun ajan.

Tiina Stenin vahvasta esityksestä huolimatta Suomi taipui lauantaina Latvialle.

Vilma Kesänen jakeli pelinrakentajan paikalta viisi korisyöttöä. Kuvat: Ville Vuorinen.

Taidollisesti Suomi pysyi Latvian kyydissä koko lauantain ottelun ajan. Tilannekovuudessa suomalaiset jäivät kuitenkin jo ottelun alkumetreillä pahasti latvialaisten varjoon. Vielä ottelun avauspuoliskolla Suomi pystyi vastaamaan fyysisten latvialaisten iskuihin, mutta tauon jälkeen tilanne muuttui. Latvia repi ottelun jälkipuoliskolla peräti 15 levypalloa suomalaisia virkasiskojaan enemmän.

- Me näytimme hetkittäin pikkutytöiltä naisten rinnalla, myönsi Suomen apuvalmentaja Jussi Laakso.

- Puolustuksemme oli suurimman osan matsista ajan tasalla ja hyökkäyksessämme saimme pitkälti niitä heittoja, mitä halusimme. Meillä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi tilannekovuutta ottelun voittamiseksi. Jos olisimme pystyneet viemään edes puolet kaikista vapaana pomppineista palloista, matsi olisi ollut aika eri näköinen.

Latvia alkoi hallita ottelua toisella jaksolla Suomen joutuessa hetkellisesti solmuun molemmissa kenttäpäädyissä. Samalla, kun suomalaispelaajilla oli äärimmäisiä vaikeuksia päästä puolustajistaan ohi hyökkäyksessä, latvialaiset hajottivat suomalaispuolustusta yhtenään ajoillaan.

Kolmannella jaksolla Stenin sisarukset Tiina (21/2) ja Minna (7/3) alkoivat herätellä Suomen voittohaaveita hyökkäyspään onnistumisillaan. Suomi kuroi piste-eron alle kymmenen pisteen, mutta jakson viimeisellä minuutilla Latvia iski nopeista vastahyökkäyksistä perättäiset kolmoset suomalaissäkkiin. Päätösjaksolla Latvia kasvatti piste-eron parhaimmillaan 20 pisteen tuolle puolen pallonriistoista ja hyökkäyslevypalloista.

- Kolmas jakso oli meiltä päivän selkeästi parasta peliä. Ikävä kyllä pari huonoa puolustukseen paluuta jakson lopulla riittivät Latvialle ottelun ratkaisemiseksi, manasi Laakso.

- Latvialaiset ovat niin monissa liemissä keitettyjä ammattilaisia, että heille ei pidä antaa vähääkään siimaa.

Tiina Stenillä vahva ilta

Kovuuden puutteen lisäksi Suomi kärsi lauantaina kehnosta heittoillasta. Tiina ja Minna Stenin lisäksi vain Heta Korpivaaralla (10/6) oli verrattain tasapainoinen ilta hyökkäyspäässä.

- Meillä on ollut viime matseissa vähän hakemista heittotarkkuuden kanssa. Pelinjohdollisesti kaikki on sikäli hyvin, että me saamme puolen kentän hyökkäyksissä juuri haluamamme heitot aikaiseksi. Se ei tosin hirveästi auta, jos heitot eivät mene sisään, summasi Laakso.

- Ilahduttavaa oli nähdä se, miten tasaisesti Tiina Sten onnistui ratkaisuissaan isompien latvialaisten edessä. Heta Korpivaara väläytteli pariin kertaan todella lupaavasti, mutta kokonaissuoritukseen jäi vielä parannettavaa.

Latvia marssitti kentälle peräti 14 pelaajaa, joista jokainen heitti vähintään neljä pistettä. Kotijoukkueen ykkönen oli 192-senttinen voimanpesä Aija Putnina (15/10), joka johti Latvian hyökkäyslevypallopeliä.

Joukkueet kohtaavat uudelleen sunnuntaina iltapäivällä. Laakso uskoo, että rohkeammalla esityksellä Suomella on täydet mahdollisuudet hakea voitto Valmierasta.

- Huomiseen matsiin on lähdettävä sillä mentaliteetilla, että otamme vähintään puolet samanlaisista irtopalloista, jotka tänään päätyivät Latvialle. Latvialla oli tänään tarpeeksi härskiyttä mennä joka tilanteeseen täysillä, ja meidän on otettava sama lähestymistapa jatkossa.

Latvia - Suomi 77-58 (16-12, 41-29, 58-47), naisten maaottelu, Valmiera (Latvia) 31.7.2010

Suomi: Tiina Sten 21/2, Heta Korpivaara 10/6, Taru Tuukkanen 7/7, Minna Sten 7/3, Vilma Kesänen 6/3/5 syöttöä, Laura Wilson 3/0, Dionne Pounds 2/3/3 riistoa, Henna Salomaa 2/1, Maija Lähde 0/0, Anni Mäkitalo 0/0, Maiju Pekkarinen 0/0, Kaisa Valtakari 0/0.

Latvia: Aija Putnina 15/10.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.