Antti Kanervo heitti Roannen takaisin voittojen tielle

18.3.2017

Antti Kanervo oli kentän tähti heittäen 17 pistettä, kun Roanne katkaisi neljän ottelun tappioputkensa Ranskan ProB-liigassa. ProA:ssa Lassi Tuovin ja Erik Murphyn Strasbourg paranteli asemiaan sarjataulukossa. Petteri Koposen Barcelonan tappio Euroliigassa sen sijaan käytännössä romutti joukkueen pudotuspelihaaveet.

Ranskan ProA-liigassa SIG Strasbourg haki 81-72 (41-31)-vierasvoiton Antibesista. Murphy heitti 11 minuutissa kolme pistettä, otti yhden levypallon ja antoi yhden syötön. Strasbourg tukevoitti asemiaan pudotuspelikamppailussa ja on tällä hetkellä sarjassa kuudentena. Sarjakakkoseen on kuitenkin matkaa ainoastaan kaksi voittoa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Leaders Cupin voiton jälkeen Roanne oli hävinnyt neljä peliä peräkkäin, mutta palasi pistekantaan voittamalla vieraskentällä Denainin 70-67 (38-27). Kanervo oli joukkueensa paras pistemies 17 pisteellä ja lisäksi tilille kertyi kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Matti Nuutinen paranteli pientä tälliä, jonka sai edellisottelussa jalkaansa eikä pelannut ottelussa. Voitolla Roanne paranteli asemiaan sarjassa nousten sijalle 12. Se on kuitenkin varmistanut jo paikkansa pudotuspeleissä Leaders Cupin voiton myötä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Koposen Barcelonan pudotuspelihaaveet käytännössä haihtuivat Euroliigassa, kun se hävisi vieraskentällä Darussafakalle 67-56 (43-22). Ottelun ratkesi jo toisella neljänneksellä, jonka kotijoukkue vei nimiinsä 32-9 eikä Barcelonan kiri riittänyt toisella puoliajalla. Koposen tilastomerkinnöiksi reilussa 17 minuutissa jäivät neljä pistettä.

- Hävisimme ottelun huonoon ensimmäiseen puoliaikaan. He olivat hyvin valmistautuneita meidän hyökkäyksiä vastaan. Sunnuntaina sitten taas mennään, Koponen totesi ottelun jälkeen viitaten jo edessä siintävään Espanjan liigan otteluun Joventut Badalonaa vastaan.

 

Barcelona on sarjassa 11. ja eroa pudotuspelipaikkaan on neljä voittoa. Barcelona omaa vielä ohuen ohuet jatkomahdollisuudet, mutta se vaatisi loppujen otteluiden voittamista ja muiden joukkueiden tappioita sekä ristiin pelaamisia.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti selvän 95-67 (51-28)-voiton Timisoarasta. Steaua on nyt Romanian liigaan kuuden joukkueen ylemmässä jatkosarjassa toisena.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Antti Kanervo oli Roannen johtohahmo. (Kuva: Erkki Hautaviita)
Barcelona koki karvaan tappion. (Kuva: Ville Vuorinen)