Roope Ahonen puki sankarin viitan Kreikassa

18.3.2017

Roope Ahonen oli ottelun ratkaisija, kun Kolossos voitti hänen viime hetken korillaan Aris Thessalonikin. Ahonen oli muutenkin rodoslaisten paras pistemies ottelussa. Tshekin liigassa Alexander Madsenin USK Praha pääsi niin ikään juhlistamaan makeaa voittoa.

Ahonen upotti ottelun ratkaisseen voittokorin viime sekunneilla, kun Kolossos voitti kotonaan Aris Thessalonikin 85-84 (50-35). Ahonen oli joukkueensa ykkösnimi heittämällä 14 pistettä. Tilastot karttuivat myös kolmella syötöllä.

- Johdimme peliä kolme neljännestä 15-20 pistettä, mutta viimeisellä jaksolla Aris tuli rinnalle ja lopussa ohi. Onneksi tällä kertaa kävi näin ja saimme erittäin ison voiton. Oli kyllä huikeat fiilikset ja hieno tunnelma kaikilla matsin jälkeen, Ahonen hehkutti.

 

Voitolla Kolossos vankisti asemiaan sarjataulukossa ollen viidentenä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Madsenin USK Praha otti komean päänahan kukistaessaan kotikentällään sarjakakkosen Pardubicen 74-67 (30-36). Madsen kasasi 26,5 minuutissa monipuolisen tilastorivin 10 pistettä, viisi levypalloa, viisi syöttöä, kaksi riistoa ja yhden blokin. USK Praha on kuuden joukkueen ylemmässä jatkosarjassa viidentenä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Turkin liigassa Anton Odabasin Trabzonspor koki neljännen peräkkäisen tappionsa, kun se sai tunnustaa Balikesirin paremmakseen kotikentällään luvuin 84-76 (44-41). Odabasi sai peliaikaa hieman päälle kolme minuuttia ja jäi ilman tilastomerkintöjä. Trabzonspor on sarjassa 12.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest koki niukan 75-80 (39-41)-tappion kärkijoukkue Cluj'lle Romanian ylemmän jatkosarjan ottelussa. Steaua on sarjassa toisena.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Roope Ahonen oli Kolossoksen sankari. (Kuva: Ville Vuorinen)
Alexander Madsen pelasi jälleen vahvan pelin. (Kuva: Ville Vuorinen)