Koponen harmissaan Euroliigasta putoamisesta

7.4.2017 Petteri Koposen ja Barcelonan taival Euroliigassa jäi runkosarjaan, kun joukkue sijoittui sijalle 11. Barcelona lähti kilpailuun kovin tavoittein ja Koponen myöntää pudotuspeleistä ulos jäämisen olevan iso pettymys.

Petteri Koposen kausi Euroliigassa päättyi pettymykseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen oli Barcelonan toiseksi paras pistemies Euroliigassa 10,1 pisteen keskiarvolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelonan kausi on ollut loukkaantumisten sävyttämä eikä joukkue ole ollut täydessä vahvuudessa kertaakaan kauden aikana. Rikkonaisuus on heijastunut myös pelikentälle eikä peli ole naksahtanut kohdilleen kuin hetkittäin kauden aikana.

Euroliiga muuttui täksi kaudeksi siten, että se pelattiin 16 joukkueen kaksinkertaisena sarjana ja pelejä tuli viikkoon 1-2. Heikkoja lenkkejä ei sarjasta löytynyt ja kovassa ottelutahdissa loukkaantumiset eivät parantaneet Barcelonan lähtökohtia otteluihin. Tuloksena oli Barcelonan jääminen Euroliigan pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten kauden 2005-06.

- Tavoitteena oli päästä pudotuspeleihin ja sieltä taistelemaan sitten Final Fouriin. Kausi oli meille kuitenkin hyvin vaikea. Itse olin alussa pois ja meillä oli muutenkin paljon loukkaantumisia. Emme missään vaiheessa päässeet omalle tasollemme. Loukkaantumiset ovat vain yksi syy, mutta emme vain pelanneet paremmin, Euroliigassa keskimäärin 10,1 pistettä ottelua kohden tilastoinut Koponen harmittelee.

Yksi Barcelonan heikkouksista löytyy hyökkäyspelaamisesta. Se rokotti vastustajaa kauden aikana keskimäärin 71,1 pisteellä, joka on sen Euroliigahistorian pienin lukema ja samalla koko sarjan heikoin pistemäärä. Toisaalta vahva puolustuspeli piti vastustajat keskimäärin 74,4 pisteessä, mutta se oli lopulta laiha lohtu, kun hyökkäyspeli tökki.

- Puolustuksemme toimii hyvin, mutta itseäni harmittaa, ettemme saa enempää irti hyökkäyspelissä. En voi kuitenkaan siihen vaikuttaa, joten meidän on vain yritettävä parhaamme mukaan pelata siten miten valmentaja haluaa. Meidän pitäisi löytää yhteinen sävel ja tietyllä tavalla pelastaa tämä kausi, kun Euroliiga ei mennyt niin hyvin kuin olisimme halunneet.

Seuraavaksi Barcelona voikin kääntää katseensa ja keskittymisensä kotoiseen ACB-liigaan. Tilanne on sarjassa äärimmäisen kutkuttava, sillä runkosarjan tämän hetken kärkikuusikko mahtuu kahden voiton sisään.

- ACB-liigassa on huipputasainen tilanne, kun parilla voitolla voi nousta kärkeen ja parilla tappiolla taas pudota vaikkapa seitsemänneksi. Tavoitteena on nyt saada mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat pudotuspeleihin. Pudotuspelipaikoista taistelevista joukkueista seitsemän on tällä hetkellä todella hyviä ja ne ottelut voivat päättyä ihan miten tahansa. Kahdeksannesta sijasta taistelevilla joukkueilla ei ole ehkä ihan niin hyvä materiaali kuin muilla. Mielenkiintoinen kevät ja alkukesä tulossa, Koponen miettii.

Barcelonalla on vielä seitsemän ottelua jäljellä Espanjan liigan runkosarjaa. Seuraavaksi se kohtaa sunnuntaina kotikentällään Zaragozan. 

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia