Hongan C-tytöt suvereenilla suorituksella EYBL:n mestariksi

12.4.2017 Tapiolan Hongan C-tytöt jatkoivat EYBL:n Superfinaaleissa siitä, mihin edellisessä väliturnauksessa jäi ja marssi U14-sarjan voittoon kärsimättä yhtäkään tappiota kauden aikana.

Tapiolan Hongan C-tytöt pääsivät juhlimaan Pietarissa EYBL:n U14-sarjan mestaruutta.

Honka ei hävinnyt EYBL-sarjassa yhtään ottelua kuluvalla kaudella. Kuvat: Tapiolan Honka

Honka sai Superfinaalissa hyvän alun, kun se kaatoi ensimmäisessä ottelussa turnauksen järjestäjä Pietarin Kupchinskiy Olimpin selvästi 64-41. Myös toinen peli tallinnalaista Audentesia vastaan oli Hongan näytöstä ja päättyi espolaisten 46-27-voittoon.

Alkulohkon viimeisessä pelissä Honka kohtasi Riian Kolibrin. Kolibrin agressiivinen ja nopea pelityyli sekoitti Hongan pelin alun ja puoliajalla Kolibri johti 2 pisteellä. Toisella puoliajalla Hongan leveä rosteri alkoi kuitenkin näkyä ja Lotta Reijosen kolmosten siivittämänä joukkue väänsi väkisin neljän pisteen voiton 49-45. Voittoputki jatkui myös iltaottelussa, kun Honka nappasi 58-41-voiton BS Riga/Juglasta.

U14-sarjan finaalissa Honka kohtasi toistamiseen BC Kolibrin. Espoolaisten kapteeni Peppi Tyynilä johdatti joukkueensa kuitenkin sellaiseen hurmokseen heti pelin alusta lähtien, että Kolibri jäi Hongan jalkoihin 66-35.

Hongan turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Aada Rauhansalo. Turnauksen All-Star-viisikkoon nimettiin Lotta Reijonen ja arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin jälleen Henna Sandvik. Sandvik kuittasi näin MVP-palkinnon jokaisessa Hongan EYBL-turnauksessa.

Historiallinen 20-0 voittosuhde sekä Superfinaalin voitto veti joukkueen valmentajan Klaus Rauhansalon hiljaiseksi.

- Taisimme tehdä sekä EYBL:n, että Suomen historiaa voittamalla koko sarjan ensimmäisenä joukkueena ilman tappioita, Rauhansalo totesi.

- Onhan se aika hienoa, että tyttöjen vanhempien lisäksi Pietariin oli matkustanut viisi pariskuntaa -99 ikäluokan vanhempia muistelemaan aikaisempia EYBL Superfinaalien tunnelmaa, Rauhansalo kiitteli joukkueen tukijoita.