Seagulls ja Kataja taistelemaan finaalipaikasta

15.4.2017 Korisliigan toinen välieräpari saa alkunsa lauantaina, kun Joensuun Kataja isännöi Helsinki Seagullsia ottelusarjan avausottelussa Joensuun Mehtimäen Jäähallissa. Molemmat joukkueet matkasivat puolivälieristä välieriin otteluvoitoin 3-1, eikä selkeän ennakkosuosikin viittaa ole helppo asettaa kummallekaan joukkueelle.

Välierät ovat ovella ja panokset kovenevat. Kyllä se pistää synkemmänkin pelaajan vähän virnistämään.

Teemu Rannikon ja Antto Nikkarisen kaksintaistelu tulee määrittämään pitkälti sen, kumpi joukkue istahtaa sarjassa kuskin paikalle.

Rion Brownin rooli Katajan hyökkäyksen keihäänkärkenä kasvaa sitä mukaa, mitä pidemmälle pudotuspeleissä edetään.

"Junnu" Lee on Nikkarisen ohella se Seagulls-pelaaja, jonka pysäyttämiseen Greg Gibson on varmasti käyttänyt ajatustyötä useammankin yöunitunnin verran. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis

Helsinki Seagulls on lauantaina alkavassa ottelusarjassa tutussa paikassa, joukkueen esiinnyttyä myös viime keväänä Korisliigan välierissä. Tuolloin varsin vajaamiehisenä pelaamaan joutunut lokkilauma taipui Pyrinnölle, mutta tällä kertaa helsinkiläiset pääsevät kamppailemaan finaalipaikasta ilman materiaalirajoitteita.

Joensuun Kataja sen sijaan joutuu lähtemään välieräsarjaan ilman monipuolista takakentän taistelijaa Daniel Mullingsia, mutta muilta osin joukkue on varsin vahvassa iskussa. Runkosarjan viimeisestä 7 ottelusta viisi voittanut Kataja kärsi BC Nokiaa vastaan yhden tappion puolivälierissä, mutta selvitti tiensä välieriin silti kliinisellä ammattitaidolla.

Seagulls saapuu välieriin kahden kovan taisteluvoiton siivittämänä, Kouvojen punnerrettua puolivälieräsarjan kahdessa viimeisessä ottelussa ratkaisun aina päätössummerin kynnykselle. Sarjan ratkettua Kouvolassa kahden jatkoajan jälkeen, on Seagulls saanut jo nyt kokeilla henkisen kanttinsa kestävyyttä hyvänä harjoituksena varmasti tasaista ja kuumaa välieräsarjaa varten.

Ottelusarjan mielenkiintoisin taistelupari nähdään takakentän kapellimestareiden välillä. Miesten maajoukkueessa yhteensä 136 ottelua pelannut Katajan Teemu Rannikko (10,3/3,3 syöttöä BC Nokiaa vastaan) saa vastaansa 29 maaottelun, Susijengiin tietään raivaavan Seagullsin Antto Nikkarisen (14,5/6,5 syöttöä Kouvoja vastaan).

Nikkarinen oli runkosarjassa kenties koko sarjan paras kotimainen pelaaja, mutta kauden aikana europelien tuoman lisärasituksen vuoksi otteluita huilanneen Rannikon kokemus tuo oman lisämausteensa kaksikon keskinäiseen taisteluun. BC Nokian kaltaista rakkikoirien laumaa ei Seagullsilta löydy, joten Rannikon pelaaminen helpottunee henkilökohtaisella tasolla ainakin hieman puolivälieristä.

Koripallon ystävien yhteinen toive varmasti onkin, että miehet myös pääasiassa puolustaisivat toisiaan maksimaalisen viihdearvon takaamiseksi. Käy kuitenkin miten tahansa, tullaan välierissä näkemään kansainvälisen tason palloskriinipelaamista ja pelin johtamista molempien herrasmiesten toimesta.

Myös Nikkarisen ja Rannikon takana nähdään oma mielenkiintoinen kamppailunsa, Ilari Seppälän (7,5/2,8 syöttöä) ja Alex Vaenerbergin (6,0/2,5 syöttöä) tarjotessa penkiltä varmasti laadukkaita huiliminuutteja edellä mainitulle kaksikolle. Seppälä on pelannut kauden aikana hienosti Rannikon tuuraajana ja johtanut joukkueen peliä esimerkillisesti Rannikon jättäessä otteluita väliin. Vaenerbergin +/- -lukema +49 on kaudelta jopa parempi kuin Nikkarisen (+43), joten kumpikin joukkue on varmasti luottavainen penkkinsä kyvystä pitää pelin taso korkeana.

- Puolivälierissä ollut asetelma vaihtuu ja siirrymme ennakkosuosikista haastajiksi, toteaa Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

- Kataja on tällä hetkellä se joukkue, joka on meidän papereissamme mestarisuosikki numero yksi. Ottelusuunnitelma ensimmäiseen peliin on valmis ja lähdemme Joensuuhun taistelemaan voitosta. Onneksemme pääsemme sarjaan terveellä kokoonpanolla.

Katajan takakentällä oleileva kasa urheilevia korintekijöitä on vaarallinen ryhmä myös ilman Mullingsia. Rion Brown (15,5/8,3/3,3 syöttöä) ja Darryl Bryant (16,0/1,5 syöttöä) johtavat Katajaa korinteon saralla ja laituri Jarekious Bradley (9,3) omaa myös kyvyn pussittaa yksittäisessä ottelussa koviakin lukemia, mutta puolivälierissä mies toimi enemmän täydentävänä palasena Katajan tulivoimaista hyökkäystä.

Mikäli Mullings ennättää täyteen pelikuntoon välierien aikana, muodostuu Katajasta kuitenkin vielä pykälän verran kovempi nippu. Niin monipuolinen ja vaarallinen pelaaja mies on.

Seagullsin vastaus Katajan kolmikkoon on Raymond Cowelsin (7,5/5,0), Remy Abellin (10,3) ja Jason Conleyn (9,8/7,5) tähdittämä 2-3 pelipaikkojen ryhmä. Erityisesti Conleyn merkitys Seagullsille on valtava, kokeneen ja monipuolisen laiturin puolustus- ja levypallopelaamisen arvon kasvaessa ottelu ottelulta syvemmälle kevääseen siirryttäessä.

Seagullsin etukenttä tarjoaa helsinkiläisille sen korintekovoiman, jossa se antaa tasoitusta takakentän osalta. Carl Lindbom (7,0/7,8) ei vielä ole päässyt parhaaseen teräänsä pudotuspeleissä, mutta omaa valtavan potentiaalin kääntää otteluita Seagullsille omakätisesti.mVahva skriinaaja ja ketterä rullaaja Devonte Upson (9,8/7,0/1,3 torjuntaa) tuo vitospaikalta urheilullisemman uhkan korirenkaan lähelle.

Lokkipaitojen hyökkäyksessä etukentän kivijalkana toimii kuitenkin Susijengi-sentteri Gerald Lee Jr. (13,0/3,5). Aina pallon saadessaan puolustuksen jakamattoman huomion vaativa ”Junnu” pussitti pelitilanneheittonsa Kouvoja vastaan 64,7% tarkkuudella, joten mielenkiintoista onkin nähdä, mitä Katajan päävalmentaja Greg Gibson on suunnitellut liukasliikkeisen sentterin varalle.

Katajan etukenttä ei pidä sisällään Junnun kaltaisia 1vs1-korintekijöitä, mutta Kervin Bristol (10,8/7,8/1,8 torjuntaa) tuo Rannikolle ja Seppälälle vertaansa vailla olevan palloskriinipartnerin ja Tommi Huolilan (2,0/3,8/1,3 torjuntaa) pelivalmiutta pudotuspeleissä ei kenenkään ole tarvinnut epäillä vuoden 2015 pudotuspelien jälkeen. Kaksikon lisäksi etukenttää miehittävä, kokenut ja monipuolinen Vesa Mäkäläinen (8,5/3,5/1,3 syöttöä) tuo Katajan peliin kaikkea sitä, mitä päävalmentaja Gibson milloinkin veteraaniltaan tarvitsee.

- Välierissä saamme vastaan erinomaisen joukkueen Helsinki Seagullsin muodossa. Joukkueelta löytyy paljon kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet isoissa peleissä joko Suomessa tai muissa sarjoissa, Katajan pääkäskijä Gibson muistuttaa.

- Puolivälierissä onnistuimme niissä asioissa joihin kiinnitimme huomiota ennen sarjaa ja keskittyminen sovittujen asioiden toteuttamiseen oli hyvällä tasolla, mutta luonnollisesti tätä sarjaa varten meidän on jälleen parannettava.

Ottelusarja alkaa lauantaina 15.4. kello 17.00 Joensuun Mehtimäen Jäähallissa. Tämän, sekä kaikki loput kevään pudotuspelit näet Elisa Viihteen Fanseat –palvelun kautta.

Välierien otteluohjelman löydät täältä.

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia