Vilppaan ryhtiliike toi toisen kiinnityksen finaaleihin

19.4.2017 Salon Vilpas tarjosi Salohallin 1864 katsojalle yhdessä Kauhajoen Karhun kanssa todellisen herkkupalan keskiviikon kolmannessa välieräottelussa. Parhaimmillaan jo 23 pisteen takamatkalla ollut Vilpas suoritti toisella jaksolla ryhtiliikkeen ja suoritti takaa-ajonsa onnistuneesti loppuun päätösjaksolla, nousten lopulta komeaan 74-69 (32-37) –voittoon.

Viime keväänä viikinkipurren kapteenina toiminut Juho Nenonen liekitti keskiviikkona 16 pistettä, Vilppaan noustessa 23 pisteen takamatkalta komeaan kotivoittoon. Kuva: Ville Vuorinen

Keskiviikon kolmas välieräkamppailu Salon Vilppaan ja Kauhajoen Karhun välillä ei noudattanut niitä kaikkein perinteisimpiä käsikirjoituksia koripallo-ottelulle. Ottelun avausjaksoa täydellisesti dominoinut Karhu kävi parhaimmillaan jo 23 pisteen karkumatkalla, mutta Vilpas onnistui kääntämään kurssinsa ja nousi lopulta erittäin kovaan 74-69 (32-37) –kotivoittoon.

Ottelun alkuun heti 9-0 –pisteputken löylyttänyt Karhu oli vaihtanut kokoonpanoaan kahdesta edellisestä ottelusta, nostaen sentteri Kammeon Holseyn saman pelipaikan härkämäisen Devonne Gilesin tilalle. Holsey aloittikin ottelun vahvasti, pussittaen neljä pistettä ensimmäisen puolentoista minuutin aikana.

Karhun vahvat otteet jatkuivat läpi avausjakson ja toiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin vierailijoiden 20-6 –johtoasemassa. Toinen neljännes alkoi myös vahvasti Karhun komennossa, kauhajokisten paukutettua neljässä minuutissa 12-3 –runin ja karattua 23 pisteen johtoon.

Vilppaan viime kevään johtopelaaja Juho Nenonen puki tämän jälkeen sankarin viittaa harteilleen. Nenonen lapioi kolme kolmosta kolmeen minuuttiin ja siivitti Vilppaan seitsemän kolmosen heittoshow’n ja 21-3 –runin päätteeksi jo viiden pisteen päähän karhulaumasta. Tuo sama marginaali pysyi tulostaululla myös joukkueiden siirtyessä pukukoppien suojaan puoliajan isolle tauolle.

Puoliajalta parketilla käveli kuitenkin jälleen kotijoukkuetta terävämpi Karhu. Nenosen kolmosen kavennettua vierasjohdon jälleen viiteen, raateli Karhu Holseyn johdolla 8-0 –pisteputken ja ennätti jälleen 13 pisteen karkumatkalle kolmannen neljänneksen puolivälissä.

Päätösjaksolla Vilppaan riveistä nousivat esille tutut kasvot. Useammankin ottelun viikinkiryhmälle ratkaissut laituri Desmond Williams ja liukas takamies Juwan Staten masinoivat alle kahdessa minuutissa ottelun luonteelle sopivan 8-0 –pisteputken ja nostivat Salohallin yleisömeren huudon tukemana isännät jo pisteen päähän vierailijoista. Ensimmäisen kerran koko ottelussa Vilpas nousi johtoon ajassa 35:27, sisäpelaaja Al’lonzo Colemanin lay-upilla.

Okko Järven väkevällä ajolla isännät nousivat jälleen johtoon noin kaksi minuuttia ennen päätössummeria, tällä kertaa lopullisesti. Vilppaan puolustus onnistui pitämään Karhun ilman pelitilannekoria kellonlyömään 39:49 asti, pussittaen välissä Statenin ja Järven toimesta neljä vapaaheittoa ja venyttäen eron viiteen ennen Holseyn donkkia. Ottelun viimeiset sekunnit kuluivat Mikko Koiviston pussittaessa kaksi ja Michael Poundsin yhden vapaaheiton, Hollinsin vastatessa toisessa päässä niin ikään yhdellä vapaaheitolla, joiden jälkeen kotiyleisön juhlat saivat virallisesti alkaa.

- Tänään me saimme itsemme pois pelistä alussa. Intensiteetti, energia ja kehonkieli oli meiltä suoraan sanottuna surkeaa. Ei niin voi tulla otteluun, harmitteli Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo.

- Sitten Juho (Nenonen) tuli kentälle ja melkein yhdellä heitolla koko hallin energia muuttui. Tänään osa pelaajista joutui pelaamaan vähän liian isoja pelaajia, mutta kunnia heille koska he tämän hoitivat kotiin.

Isäntien sytytystulppa Juho Nenonen tykitti kahdeksalla pelitilanneheitolla (2p 2/3, 3p 4/5) 16 pistettä ja jakoi isäntien pistekuninkuuden Okko Järven (16/3 syöttöä) kanssa. Juwan Staten rehki reilut puoli tuntia 13 pisteen ja 4 koriin johtaneen syötön arvoisesti ja Al’lonzo Coleman oli totutun monipuolinen 6 pisteellä, 11 levypallolla, 4 syötöllä, 2 riistolla sekä 2 torjunnalla.

Karhun riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan toimittanut Kammeon Holsey (21/11), 19 pistettä heittänyt Austin Hollins sekä 7 pistettä pussittanut ja yhtä monta koriin johtanutta syöttöä tarjoillut Bojan Sarcevic.

Ottelutilastot: Vilpas - Karhu

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.